Beharangozó: DEAC – Békéscsaba 1912 Előre II.

Az év utolsó előtti NB3-as mérkőzésén, 2022. november 27-én (vasárnap) 13:00 órától Debrecenben lép pályára második együttesünk, a harmadosztályú bajnokság 19. fordulójában.

Ezzel együtt két mérkőzés és hat szerezhető pont maradt a kalapban ebben a naptári évben. A téli szünet előtt viszont két élcsapattal kell megmérkőznünk, ráadásul idegenben, amely jelenlegi helyzetünk és az álmoskönyv szerint sem jelent túl sok jót számunkra. Következő ellenfelünk a DEAC három győzelemmel indította a bajnokságot, majd a DVTK II. ellen elszenvedett vereség után, ismét megrázták magukat és produkáltak egy hatmérkőzéses győzelmi sorozatot. A Putnok és a Zugló ellen beleszaladtak egy-egy újabb vereségbe, ettől kezdve pedig váltakozó sikerrel folytatták a bajnokságot. Elsősorban a jó kezdésnek köszönhetően azonban 18 lejátszott forduló után 9 győzelem, 2 döntetlen, 7 vereség, valamint 29 bajnoki pont birtokában a táblázat 5. pozíciójából várják a Békéscsabát. Mindkét csapat vereségből érkezik a mérkőzésre, hiszen vendéglátóink a Hatvantól 3-1-re, míg csapatunk a Körösladánytól kapott ki hasonlóképpen. A két együttes között 15 hely, valamint 20 pont a különbség, így az igen jó erőkből álló egyetemi csapattal szemben sem mi vagyunk az esélyesebbek. A debrecenieknél továbbra is a feljutás a cél, amiért már tavaly is igyekeztek mindent megtenni, a 2021/2022-es szezonban azonban lemaradtak erről, hiszen a toronymagasan bajnoki címet szerző Kazincbarcika mögött 18 pont deficittel “csak” az ezüstérmet sikerült begyűjteniük. Utoljára a 2020/2021-es idényben szerepeltek a másodosztályban, amikor mindössze 23 pontot gyűjtve, a sereghajtó pozícióban végezve voltak kénytelenek osztályt váltani.

Összességében a két mérkőző fél egymás elleni mérlege ebben az osztályban mégis a mi oldalunkra billenti a mérleg nyelvét, hiszen az előző idényben mindkét alkalommal borsot törtünk az orruk alá: 2021. október 20-án Békéscsaba 1912 Előre II. – DEAC 2-1, 2022. április 24-én DEAC – Békéscsaba 1912 Előre II. 2-2. Ez tehát azt is jelentheti, hogy egyelőre mi vagyunk a fekete-fehérek mumusai és függetlenül jelenlegi helyzetünktől bármi megtörténhet. Ehhez csak koncentrációra, hitre, százszázalékos erőbedobásra és lehetőségeink jobb arányban történő értékesítésére van szükség. Amennyiben el tudjuk hinni, hogy van keresnivalónk, akkor akár pontot vagy jobb esetben pontokat hozhatunk haza a Cívisvárosból!

A debreceniek keretéről elmondható, hogy összeszokott, főképp tapasztalt labdarúgókból áll, amely rendszeresen kiegészül a feltörekvő, fiatal tehetségekkel, akik igyekeznek teljesítményükkel felhívni magukra a figyelmet. Érkeztek: Kerekes Krisztián (Balassagyarmat), Horváth Tamás (DVTK II.), Kónya Márk (Szolnok), Aranyos Mózes Bence (ESMTK), Újvárosi Ádám (Szentlőrinc), Tóth Sándor (DVSC). Ismerős lehet számunkra Bényei Balázs, Spitzmüller István, valamint Anton Bidzilya is, hiszen mindhárman Békéscsabán is szerepeltek korábban. Kiemelt figyelmet kell fordítanunk Sándor Tamásra (6 gól), valamint Trencsényi Bencére (5 gól), akik ketten együtt csapatuk szerzett góljainak több, mint egyharmadát tudhatják magukénak. Ha pedig még a góloknál maradunk egy mondat erejéig, kiviláglik a számokból is, hogy védelmük igen jól áll a lábán, hiszen kapott gólok (19) szempontjából az utolsó előtti helyen állnak a mezőnyben. Ezzel szemben viszont szereztek harmincat, amely a gólkülönbségüket plusz tizenegyes egyenlegre hozza ki, ami a képzeletbeli tabella harmadik helyére állítja őket. Egy szó mint száz, túl sok lehetőségünk biztosan nem adódik majd a mérkőzésen, ezeket viszont illene majd minél jobb arányban értékesíteni!

Színes lapok miatt Jankelic Iván biztosan kihagyja a Békéscsaba elleni mérkőzést, hiszen az előző forduló Hatvan elleni meccsének 60. percében kiállították. Csapatunknál ilyen jellegű szankciókkal jelen pillanatban nem kell számolni, ellenben sérültjeink száma továbbra sem csökkent, sőt. Az utazókeret összetételét pedig valamilyen szinten befolyásolhatja az U19-es bajnokság aktuális fordulója, valamint első csapatunk tiszakécskei szereplése is, hiszen a létfontosságú mérkőzésen minden hadra fogható labdarúgóra szükségünk lehet.

Nagy Sándor: – Nem mondható el, hogy könnyű lenne a helyzetünk, hiszen két élcsapat vár még ránk idén. Bízunk benne, hogy a játékosaink kihívást találnak ezekben a mérkőzésekben és elhiszik végre, hogy a képességeik alapján bárkivel fel tudják venni a versenyt a csoportban. Egy sikeres mérkőzésnek persze több összetevője van: az egészséges önbizalom mellett, ugyanolyan fontos lesz az adódó helyzetek jobb százalékú kihasználása, illetve az egyéni hibák minimalizálása, a DEAC ugyanis olyan szintű csapat, amely ezeket kíméletlenül megbünteti. Jelenlegi helyzetünkben minden pont jól jönne, ennek érdekében azonban tennünk is kell!

A DEAC – Békéscsaba 1912 Előre II. mérkőzés játékvezetőjeként Práth Dávidot, segítőiként Bőhm Ármint és Sztányi Tibort akkreditálta a szövetség. Az 1997-es születésű sporival 2022. május 15-én, a Termálfürdő FC Tiszaújváros – Békéscsaba 1912 Előre II. 6-0 mérkőzésen, szintén játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása során eddig 148 sárga- és 6 piros lapot használt fel. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

A találkozót élőben (live stream) is követhetik majd az alábbi elérhetőségen:

https://youtu.be/tJWmGvHtdtI

Az NB III. Keleti csoport 2022/2023-as szezon 19. fordulóját november 27-én (vasárnap) 13:00 órától Facultas-Tiszafüredi VSE – Sényő-Carnifex FC, Eger SE – Termálfürdő FC Tiszaújváros, Aqua-General Hajdúszoboszló – Kisvárda Master Good II., BVSC-Zugló – FC Hatvan, DEAC – Békéscsaba 1912 Előre, Körösladányi MSK – Füzesgyarmati SK, Jászberényi FC – DVSC II., BKV Előre – Vasas FC II., Karcagi SE – DVTK II., valamint Putnok FC – Pénzügyőr SE párosításokban rendezik meg.

A bajnoki táblázatot tizennyolc lejátszott fordulót követően a BVSC-Zugló (46 pont) vezeti a Putnok (36 pont) és a Körösladány (33 pont) előtt. A tabella végén (17-20. hely) pedig a Sényő, a Jászberény, a Tiszaújváros, valamint a Békéscsaba II. áll.

Időről időre szoktunk vetni egy pillantást a másik két harmadosztályú csoportra is és mivel már csak két forduló maradt ebben az évben, itt az ideje, hogy ezt ismét megtegyük. A Közép csoportban vezet a Hódmezővásárhely 41 pont birtokában, őket az Iváncsa (37 pont) és a Dunaújváros (36 pont) üldözi. A Nyugati régióban 45 pontot gyűjtve a Tatabánya áll az élen, minimális mértékben 44 ponttal a Veszprém, valamint 38 bajnoki egységgel a Nagykanizsa helyezkedik a második, illetve harmadik pozícióban.

Az előrejelzés szerint Debrecen térségében erősen felhős, ködös időjárás várható, a legmagasabb nappali hőmérséklet csupán 6 Celsius fok körül alakulhat. A Nap 2022. november 27-án (vasárnap) 15 óra 58 perckor nyugszik.

Arra biztatjuk közönségünket, hogy amennyiben módjukban áll, utazzanak el a mérkőzésre és szurkoljanak a srácoknak!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.

Értékelj!

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Értékelések átlaga: / 5. Értékelések száma:

Még nincs értékelés.

Mérkőzés

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: