Beharangozó: Békéscsaba 1912 Előre – Szombathelyi Haladás

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 214 másodperc.

Az ötvenedik bajnoki Békéscsaba – Haladás mérkőzés következik 2022. november 6-án (vasárnap) 13:00 órától a Kórház utcai Stadionban.

Ahogy arról már értesülhettek, a másodosztályú mérkőzések kezdési időpontjai úgy módosultak a 2022-es év hátralévő időszakában, hogy azokon energiatakarékossági okokból ne legyen szükséges villanyfényt kapcsolni. Az erről szóló határozatot az NB2-es bizottság előterjesztése okán hozta meg az MLSZ, hiszen ehhez kivétel nélkül az összes másodosztályban szereplő csapat hozzájárult. Persze klubonként sok egyéb intézkedés is történt, így a Kórház utcai Stadionban is, melyek mind-mind azt a célt szolgálják, hogy minél takarékosabb módon tudjunk működni, ezáltal a kiadásokat megfelelő mértékben csökkenthessük.

Következő ellenfelünk a Szombathelyi Haladás együttese sokkal kedvezőbb helyzetből várhatja a 15. fordulót, hiszen győzelemből érkezik (Haladás – Dorog 4-3), valamint eddig elért eredményeiknek köszönhetően semmiféle idegeskedésre nincs okuk. A hat győzelemnek, 3 döntetlennek, 5 vereségnek, valamint az ezekkel együtt járó 21 szerzett bajnoki pontnak köszönhetően a táblázat 7. pozícióját foglalják el, ráadásul a két mérkőző fél közös múltjára visszatekintve sem mi vagyunk az esélyesebbek. Az első osztályban lejátszott 41 találkozóból 16 alkalommal zöld-fehér, míg tizenötször csabai győzelem született, a fennmaradó 10 meccsen pedig döntetlen eredményeket olvashatunk ki a statisztikából. Ami viszont inkább számít a két együttes jelenlegi helyzetében, hogy a másodosztályban még sohasem tudtuk legyőzni a szombathelyi barátainkat. Ebben a ligában összesen nyolcszor találkoztunk és ebből hatszor a Haladás tudta megszerezni a három pontokat, míg kétszer döntetlenre végeztek a csapatok. Legutóbb 2022. február 13-án mérkőztünk velük, amikor hazai pályán 1-1 arányú döntetlen született. Tegyük a szívünkre a kezünket: egy hasonlóval látatlanban most is kiegyeznénk, bár sokat nem javítana a dolog helyzetünkön, így egészen biztosan csakis a győzelem megszerzése lehet az egyetlen számunkra értelmezhető cél! Ezzel együtt még hat forduló maradt erre a naptári évre, így az összesen gyűjthető 18 bajnoki pontból minél többet meg kellene szereznünk, hogy olyan pozícióban várhassuk a január 29-i folytatást, hogy a szünet után ne a kieséstől veszélyeztetve kezdjük meg a felkészülést.

Nyilván a két klub céljai egészen mások, amig a Haladás évek óta azon munkálkodik, hogy visszajusson az első osztályba, addig a Békéscsaba szeretné megtartani NB2-es tagságát. A Vas megyeiek már búcsúztak a MOL Magyar Kupa idei sorozatától, a 4. fordulóban a Budapest Honvéd 1-2 arányban búcsúztatta őket, így maradt számukra a bajnokságban való boldogulás, illetve minél jobb eredmény elérése. A táblázatra pillantva látható, hogy az első feljutó pozíciótól mindössze 7 egységnyire vannak, tehát egy újabb jó sorozattal könnyen a cél közelébe érhetnének, így biztosak lehetünk benne, hogy vasárnap is mindent meg fognak tenni a győzelem érdekében. Következő vendégeink már túl vannak egy edzőváltáson, hiszen a 7. forduló után távozott Németh Szabolcs, majd egy mérkőzésre Mészöly Géza vette át a stafétát, végül azonban a szlovák származású Michal Hipp ülhetett le a kispadra és azóta is ő irányítja a Halit.

Az átigazolási időszakban rendesen átszabták keretüket, hiszen a tizenhárom új labdarúgó – nem számítva az utánpótlásból felhozott fiatal játékosokat – gyakorlatilag már több, mint egy csapatnyi. Érkeztek: Hursán György (PMFC), Nyíri Vince Tóbiás (Dorog), Derekas Zoltán (Csákvár), Borvető Áron (III. ker TVE), Rácz Barnabás (Újpest), Mursits Roland (Dorog), Sipos Zoltán (Szolnok), Molnár Rajmund (Csákvár), Csernik Kornél Bonifác (Soroksár), Bartusz Dániel (Tiszaújváros), Pálfi Donát (ETO), Alban Taipi (FK Renova AD), valamint Nagy Richárd (Teskánd). A névsort olvasva mindenki számára ismerős lehet Hursán György és Mursits Roland is, hiszen korábban mindketten Békéscsabán is szerepeltek.

Michal Hipp: – Rövid időn belül ismét egy, a hátsó régióban tanyázó csapattal találkozunk. Ám a helyezés nem jelent semmit, legutóbb a Dorog ellen is megszenvedtünk – ráadásul Szombathelyen – a három pontért, a csabaiak saját szurkolóik előtt pedig különösen veszélyesek. Noha mi vagyunk az esélyesebbek, a győzelmet előre soha nem lehet garantálni. Az NB2-ben valamennyi mérkőzés nehéz – a vasárnapi sem lesz kivétel. Kielemeztük a hazaiak játékát, tudjuk mire számíthatunk. Akad néhány kimondottan veszélyes futballistájuk, így például Lukács, Hamed vagy éppen Horváth Péter. De nekünk is van egy elképzelésünk, amellyel sikeresek szeretnénk lenni.

Színes lapok miatt ezúttal egyik csapatban sem lesznek eltiltottak, veszélyeztetett helyzetben azonban Lukács Raymond, Máris Dominik, Mikló Roland, Szalai Dániel és Váradi Ádám van 4-4 összegyűjtött sárga lapjuk miatt.

A Békéscsaba 1912 Előre – Szombathelyi Haladás mérkőzés játékvezetőjeként Nazsa Tamást akkreditálta a szövetség. Segítőiként Horváth Róbertet és Szilágyi Norbertet jelölték ki, míg a tartalék játékvezető feladatait Nagy Norbert látja el. Az 1986-os születésű sporival 2022. szeptember 11-én, a Budafoki MTE – Békéscsaba 1912 Előre 1-0 mérkőzésen, tartalék játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása során eddig 647 sárga- és 66 piros lapot használt fel.

A tabellát jelenleg a PMFC (30 pont), DVTK (28 pont), Gyirmót (26 pont) trió vezeti, míg a sereghajtó pozíciókból a Békéscsaba (12 pont), Kozármisleny (11 pont), valamint a Dorog (10 pont) próbál elmozdulni.

A hét eseményeihez két edzőváltás tartozik még, a tiszakécskei kispadon Visinka Edét Klausz László váltotta, míg Kiss Károly is távozott az Ajkától, helyét pedig átmenetileg, megbízott vezetőedzőként Jeney Gyula vette át.

A Merkantil Bank NB II Liga 2022/2023-as szezon 15. fordulóját november 6-án (vasárnap) 13:00 óratól Gyirmót FC Győr – FC Ajka, Kolorcity Kazincbarcika SC – PMFC, Credobus Mosonmagyaróvár – Nyíregyháza Spartacus FC, Budafoki MTE – ETO FC Győr, Békéscsaba 1912 Előre – Szombathelyi Haladás, Dorogi FC – BFC Siófok, Szentlőrinc – Soroksár SC, 15:00 órától MTK Budapest – Tiszakécskei LC, HR-Rent Kozármisleny – Aqvital FC Csákvár, valamint Szeged-Csanád Grosics Akadémia – DVTK párosításokban rendezik meg.

Az előrejelzés szerint Békéscsaba térségében közepesen felhős időjárás várható, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 Celsius fok körül alakulhat. A Nap 2022. november 6-án (vasárnap) 16 óra 20 perckor nyugszik.

Arra biztatjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll, látogassanak ki a mérkőzésre és szurkoljanak a srácoknak!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.

Értékelj!

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Értékelések átlaga: / 5. Értékelések száma:

Még nincs értékelés.

Mérkőzés

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: