Békéscsaba 1912 Előre – Szombathelyi Haladás

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 289 másodperc.

Merkantil Bank NB II Liga 2022/2023. 15. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Szombathelyi Haladás

2-2 (1-1)

 

Kövess minket a TikTok-on is!

https://www.tiktok.com/@1912elore

Időpont: 2022. november 6. (vasárnap) 13:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Nazsa Tamás

Asszisztensek: Horváth Róbert, Szilágyi Norbert

Tartalék játékvezető: Nagy Norbert

Békéscsaba: Krnács Richárd, Farkas Márk, Kitl Miklós, Máris Dominik, Albert István, Hamed Yasin, Bora György, Szalai Dániel, Horváth Péter, Puskás Gábor, Talpalló Norbert Lajos. Cserék: Bukrán Erik, Zvara Levente Mátyás, Lukács Raymond Barna, Váradi Ádám, Mikló Roland, Fazekas Lóránt, Mágocsi Bence, Hodonicki Márk, Czékus Ádám.
Vezetőedző: Brlázs István Gábor

Szombathely: Verpecz István, Lucas Simut Mario, Csernik Kornél Bonifác, Doktorics Áron, Csató Martin, Németh Milán János, Csilus Tamás, Predrag Bosnjak, Derekas Zoltán, Rácz Barnabás, Molnár Rajmund. Cserék: Mursits Roland, Hursán György, Alban Taipi, Borvető Áron, Sipos Zoltán, Tóth Máté, Devecseri Szilárd, Bolla Gergő, Nyíri Vince Tóbiás, Lencse László, Tarján Patrik.
Vezetőedző: Michal Hipp

 Gólszerzők: Farkas Márk (4. perc), Rácz Barnabás (42. és 47. perc), Hamed Yasin (92. perc).

 Sárga lapok: Lucas Simut Mario (14. és 45. perc) – kiállítva, Borvető Áron (49. perc), Farkas Márk (77. perc), Szalai Dániel (84. perc).

Nézőszám: 720

A Békéscsaba 1912 Előre vezetett, majd 1-1-es állásnál emberelőnybe került, azonban csak a 92. percben szerzett góllal alakította ki a 2-2-es végeredményt a Szombathelyi Haladás ellen a labdarúgó Merkantil Bank Liga 15. fordulójában.

Fotó: Such Tamás

A csabaiak ugyan a Nyíregyháza elleni 4-3-as sikerrel elmozdultak az utolsó helyről, de Győrben 4-1-es vereséget szenvedtek, így a 18. pozícióból várták az összecsapást. Brlázs Gábor félig kicserélte csapatát, Lukács ezúttal csak a kispadon kezdett, Bukrán helyett pedig Krnács Richárd védett. A Haladás legutóbbi öt mérkőzéséből négyet megnyert és a Kórház utcába is győzelmi esélyekkel érkezett.

Ennek ellenére a Békéscsaba kezdett szenzációsan: Horváth Péter bal oldali szöglete után Farkas Márk érkezett üresen az ötösön és be is pofozta a labdát a kapuba (1-0). A Haladás lassan ébredezett, helyzetet nem nagyon tudott kidolgozni, a hazaiak pedig veszélyes ellentámadásokat indítottak, a legnagyobb lehetőség a 34. percben Hamed előtt adódott, Verpecznek bravúrral kellett védenie. A szombathelyiek szinte váratlanul egyenlítettek a félidő hajrájában: Csernik szolgálta ki Rácz Barnabást, aki a tizenhatoson belülre érve jobbal a kapu bal oldalába vágta a labdát (1-1). Mégis a csabaiak várhatták bizakodva a második félidőt, miután Lucas Simut megkapta a második sárga lapját, majd kiállították.

A fordulást követően a Csaba ragadt az öltözőben: egy gyors vendég akció végén Nyíri Vince harcolt ki tizenegyest Szalai Dániellel szemben, Rácz pedig magabiztosan értékesítette a büntetőt, csapata pedig megfordította az állást (1-2). Ahelyett, hogy a hazaiak emberelőnyben az egyenlítésért rohamoztak volna, a Haladás állt közelebb a harmadik gólhoz, Csernik Kornél volt különösen elemében, Krnácsnak kétszer kellett védenie, egy alkalommal pedig a felső léc hárított. A házigazda lassan, körülményesen játszott, szinte helyzetet sem tudott kidolgozni, a legnagyobb lehetőség Kitl Miklós átlövése volt, Verpecz azonban kitolta a labdát a léc alól a 66. percben. Amikor úgy tűnt, hogy a szombathelyiek elviszik a három pontot, a 92. percben jött egy jó Szalai-beadás a jobb oldalról, Mikló lövését még védte a kapus, Lukács lekészítése után azonban Hamed Yasin már eredményes volt (2-2). A végén még egy lehetősége akadt a vendégeknek, de Borvető Áron pár centivel lemaradt Derekas centerezéséről, így maradt a döntetlen.

A Békéscsaba ezzel a döntetlennel maradt a kieső zónában, jövő héten pedig kétszer is pályára lép: szerdán Siófokra utazik, vasárnap pedig a Soroksár érkezik a Kórház utcába.

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/785150345888280

Fotók Élő tudósítás Információk Jegyzőkönyv Tabella

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: