Békéscsaba 1912 Előre – Szombathelyi Haladás

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 298 másodperc.

Merkantil Bank NB II Liga 2021/2022. 23. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Szombathelyi Haladás

1-1 (1-0)

BELÉPÉS 18 ÉVEN FELÜLIEKNEK CSAK VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL, VAGY AZ AZT HELYETTESÍTŐ EESZT APPLIKÁCIÓVAL! KIFEJEZETTEN JAVASOLJUK AZ ORROT ÉS SZÁJAT ELTAKARÓ MASZK HASZNÁLATÁT!

Időpont: 2022. február 13. (vasárnap) 14:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Radványi Ádám

Asszisztensek: Kovács Gábor, Sinkovicz Dániel

Tartalék játékvezető: Veizer Roland

Békéscsaba: Czinanó Antal Áron, Farkas Márk, Lukács Raymond Barna, Nikola Pantovic, Bor Dávid Ferenc, Király Patrik, Sipos Gábor, Varga Szabolcs, Bora György, Horváth Péter, Puskás Gábor Sándor. Cserék: Winter Dániel, Gránicz Patrik, Zvara Levente Mátyás, Váradi Ádám, Máris Dominik, Ilyés Tamás, Mikló Roland, Farkas Botond Gergő, Albert István, Hodonicki Márk, Paudits Patrik.
Vezetőedző: Schindler Szabolcs

Haladás: Rózsa Dániel, Holdampf Gergő, Szekér Ádám, Doktorics Áron, Guzmics Richárd, Németh Milán János, Predrag Bosnjak, Kállai Kevin, Kiss Bence András, Tóth Milán László, Lencse László. Cserék: Verpecz István, Tóth-Gábor Kristóf, Devecseri Szilárd, Lucas Simut Mario, Horváth Rajmund Gábor, Monori Norbert, Csató Martin, Artner Dávid, Tarján Patrik.
Vezetőedző: Németh Szabolcs

 Gólszerzők: Lukács Raymond Barna (14. perc), Lencse László (54. perc).

 Sárga lapok: Bor Dávid Ferenc (13. perc), Király Patrik (26. perc), Lencse László (38. perc), Szekér Ádám (39. perc), Bora György (63. perc), Devecseri Szilárd (65. perc), Máris Dominik (86. perc).

 Piros lap: Farkas Márk (82. perc).

Nézőszám: 580

A Békéscsaba az egy héttel ezelőtti, Tiszakécske elleni vereséget követően a kupában javított és bravúrt végre hajtva a nyolc közé jutott! Ennek megfelelően lendületesen kezdett a hazai csapat: a 100. békéscsabai bajnokiját játszó Nikola Pantovic szöglete után a 14. percben Lukács Raymond fejesből szerzett vezetést (1-0). A támadó sorozatban hetedik összecsapásán talált a kapuba az NB II-ben! A találkozót 4. helyről váró Haladás ugyan többet birtokolta labdát, de a csabaiak jól védekeztek és olykor egy-egy ellenakciót is elindítottak. Radványi Ádám játékvezető nem spórolt a sárga lapokkal, néha talán túl szigorú is volt, az első félidőben a hazaiak három, a vendégek két sárga kártyát gyűjtöttek be.

Fotó: Imre György

A félidőben kettőt is cserél a Haladás mestere: Tóth-Gábor Kristóf a kispadról beszállva, míg Bosnjak Predrag a bal oldalon feljebb lépve hozott javulást a vendégek játékába. Az 54. percben az egyenlítés is összejött: a télen Szombathelyre igazoló Lencse László közelről talált a csabai kapuba (1-1). A vasiak a győzelemért hajtottak a folytatásban, de Schindler Szabolcs is úgy cserélt, hogy nem adta fel a győzelem esélyét, volt veszély a hazai megindulásokban. A Haladás kétszer volt igazán közel a győztes gólhoz: a 72. percben Tóth-Gábor 16 méterről tekert a bal oldali kapufára, öt perccel később pedig Lencse nem tudta közelről a kapuba passzolni a labdát. Az utolsó percekre tíz főre fogyatkozott a csabai csapat, ráadásul két középső védő hiányzik majd az Előréből a következő fordulóban, hiszen nemcsak a kiállított Farkas Márkra, hanem az ötödik sárgáját begyűjtő Bora Györgyre sem számíthat a szakmai stáb.

Németh Szabolcs: – Itt hagytunk két pontot, bár a mérkőzés második felében rengeteg helyzetet hagytunk ki. Egy kicsit csalódott vagyok az eredmény miatt, főleg úgy, hogy az ellenfélnél volt egy kiállítás, de ezt nem tudtuk kihasználni.

Schindler Szabolcs: – Jól felkészültünk a Haladásból. Tudtuk, hogy erősek, tele vannak NB I-es játékossal, teljesen más célokért küzdenek az NB II-ben, mint mi. Az első félidőben szervezetten játszottunk, szép gólt szereztünk. Szünet után kicsit mélyebben védekeztünk, de akár mi is nyerhettünk volna. Büszke vagyok a csapatomra, mert bebizonyította, hogy van tartása.

Schindler Szabolcs gárdája hősiesen harcolt és rászolgált legalább az egy pontra az élmezőnybe tartozó szombathelyiekkel szemben. A lilák legközelebb a közvetlen rivális Szentlőrinc otthonában lépnek pályára.

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/625629925388861

Fotók Élő tudósítás Információk Jegyzőkönyv Tabella

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: