Beharangozó: Békéscsaba 1912 Előre – Szentlőrinc

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 538 másodperc.

A bennmaradás szempontjából létfontosságú mérkőzés következik 2023. február 19-én (vasárnap) 14:00 órától, amikor a Szentlőrinc együttesét fogadjuk a Kórház utcában.

Békéscsaba 1912 Előre - Szentlőrinc

A 24. fordulóval ismét hazai körülmények között folytatódik a másodosztályú bajnokság egy olyan mérkőzéssel, amely talán az egyik legfontosabb számunkra a későbbiekre való tekintettel, azaz a bennmaradásért folytatott harcban igen nagy jelentőséggel bírhat. Hatpontosnak nem nevezhetjük, hiszen győzelem esetén sem tudnánk helyet cserélni a táblázaton, viszont ebben az ideális helyzetben már két egységnyire közelítenénk a Baranya vármegyeiekhez. Nyilvánvalóan számukra is legalább olyan fontos a vasárnapi összecsapás, mint számunkra, ezért mindkét csapat extra motivációval készül.

A Szentlőrinc vereség-győzelem-döntetlen sorozatból érkezik Békéscsabára és jelen pillanatban 6 győzelem, 8 döntetlen, 9 vereség, valamint 26 bajnoki pont birtokában a táblázat 16. helyén áll, tehát az osztályozót jelentő pozíció számukra sem lehet megnyugtató. Csapatunk öt egységgel lemaradva a lőrinciektől, még mindig a 18. helyet birtokolja úgy, hogy a minket üldöző Kozármisleny pontazonossággal, csupán a rosszabb gólkülönbségének köszönhetően áll mögöttünk, tehát nagy szükségünk lenne az újabb bajnoki pontokra! Ezt viszont most sem lesz egyszerű, hiszen érdekes módon még soha nem tudtuk legyőzni Jeremiás Gergő neveltjeit. A két csapat közös bajnoki múltját vizsgálva látható, hogy 3 szentlőrinci győzelem mellett, csak 2 döntetlen szerepel a statisztikában, tehát soha, de soha nem győztünk még ellenük. Egyszóval, amennyiben itthon tudnánk tartani a három pontot, az mindenképpen történelmi tett lenne, amely nagyban hozzájárulhatna másodosztályú tagságunk megőrzéséhez is. Utoljára 2022. augusztus 21-én idegenben 2-2-es döntetlenre végeztünk ellenük, most viszont már igencsak illene újabb győzelemmel folytatni a felzárkózást.

Szentlőrinc SE - Békéscsaba 1912 Előre 2-2 (0-2)

Ami pedig egyáltalán nem lehetetlen küldetés, hiszen a táblázatra pillantva kiolvasható a számokból, hogy 2-3 egymás utáni győzelemmel, azaz egy-egy jó sorozattal már a tabella közepére is oda lehetne érni. A 12-20. hely között mindössze 10 pont a különbség, amely első olvasatra soknak tűnhet, de a hátralévő 15 forduló alatt még szerezhető 45 bajnoki egység viszonylatában nem is annyira az. A győzelem, a pontszerzés tehát létfontosságú számunkra, annál is inkább, hiszen a következő fordulóban a Dorog az ellenfél, és egyáltalán nem mindegy, hogy mekkora önbizalommal, milyen eredményekkel a hátunk mögött érkezünk majd a 2023. március 5-én (vasárnap) megrendezendő Szeged elleni dél-keleti rangadóra! Na persze az sem lényegtelen, hogy az idő fogy, a lehetőségek pedig szűkülnek, tehát minden mérkőzésnek, minden pontnak hatalmas jelentősége van a végelszámolásnál!

Visszatérve következő vendégeinkre nyilvánvaló céljuk a bennmaradás, melynek érdekében télen igyekeztek minden követ megmozgatni. Érkeztek: Hursán György (Haladás – kölcsönbe), Kesztyűs Máté (Dunaújváros), Török Kevin (Budapest Honvéd-MFA – kölcsönbe), Novák Zsombor (Dunaújváros), Mahler Gergő (Szeged-Csanád Grosics Akadémia), Ognjen Radosevic (Újpest), Alban Taipi (Haladás – kölcsönbe), Pintér Ádám (Szeged-Csanád Grosics Akadémia). Távoztak: Csilus Ádám, Török László, Bányai Péter, Németh Erik, Filipovic Marko, valamint Szabó Máté. Hosszú sérülés után jó úton halad a visszatérés felé Jancsó András, bár bevetésére a hétvégén jó eséllyel még nem kerülhet majd sor. Egy szó mint száz, hat játékos ment, nyolc érkezett, ami gyakorlatilag komplett vérátömlesztésnek minősül. Elsülhet számukra jól a dolog, bár – nem szeretnénk az ördögöt a falra festeni – az esetek nagyobb százalékában, szezon közben ilyen mértékű átalakítás nem szokott túl jól sikerülni. Nyilván távolról könnyű okosnak lenni, ők látják mit-miért tettek és egyáltalán miért volt szükség a cserékre. A szentlőrinci klub számára viszont más szempontból is mérföldkő a Békéscsaba elleni mérkőzés, hiszen jubileumhoz érkeznek, mert ez lesz a századik másodosztályú találkozójuk az egyesület történelmében.

Idegenbeli mérkőzéseiket vizsgálva látható, hogy 11 alkalomból mindössze kétszer tudtak győzni (Kozármisleny – Szentlőrinc 1-2, Szeged – Szentlőrinc 2-4), kétszer döntetlent értek el, de hétszer kikaptak, ezáltal mindössze nyolc pontot tudtak hazavinni. Vendégségben 13 gólt szereztek és 21-et kaptak, tehát összességében elmondható, hogy Békéscsabán ezúttal mi vagyunk az esélyesebbek. A sikerhez persze szükség lesz a csabai közönség hathatós segítségére is, ezért bízunk benne hogy mindenki átérzi a forduló jelentőségét és minél többen kilátogatnak és segítik majd csapatunkat!

Jeremiás Gergő: – A Békéscsaba hozzám közelálló futballt próbál játszani és ez szimpatikus. Az őszi szezonban is kiegyenlített mérkőzést játszottunk velük és abban bízom, hogy hétvégén sikerül, ezen a számunkra kiemelten fontos mérkőzésen olyan futballal előrukkolnunk, amivel eredményesek lehetünk. Az biztos, hogy nem lesz egyszerű, de az is biztos, hogy képesek vagyunk rá!

Brlázs István Gábor: – Az MTK elleni vereség nyilvánvalóan nem tett jót a morálnak, de úgy érzem tisztességgel helytállt a csapat még akkor is, ha a vége egy nagyobb arányú vereség lett. Mindez azonban nem befolyásolhatja a Szentlőrinc elleni mérkőzést sem, hiszen mindenki tudja, hogy miről dönthetnek a soron következő meccsek. Bár nem feltétlenül ezen a két találkozón múlnak majd a dolgok, de természetesen nagyon fontos és lényeges lenne, hogy a lehető legjobb eredménnyel zárjuk az előttünk álló mindkét hétvégét a bennmaradásért folytatott harcban, így ennek megfelelően fogunk pályára lépni. Mindenképpen győzelemre törekszünk majd oly módon, hogy ne ismétlődhessen meg olyan szituáció mint tavaly, amikor a 94. percben tudták döntetlenre menteni a meccset. Egyáltalán nem lesz könnyű mérkőzés, hiszen két hete Szegeden is négy gólt szerezve tudtak győzni, de hazai pályán mindenképp itthon kell tartanunk a három pontot!

Szentlőrinc – Békéscsaba 1912 Előre 3-0 (1-0)

Színes lapok miatt egyik csapatban sem lesz ezúttal eltiltott, a szentlőrinci keretben viszont több veszélyeztetett, tehát négy sárga cédulával rendelkező labdarúgó is van: László Dávid, Mervó Bence, Nagy Zsombor Róbert, Rétyi Róbert.

Békéscsaba 1912 Előre – Szentlőrinc mérkőzés játékvezetőjeként Farkas Tibort akkreditálta a szövetség. Segítőiként Varga Gábort és Vad Anitát jelölték, míg a tartalék játékvezető feladatait Radványi Ádám látja el. Az 1983-as születésű sporival 2022. december 4-én, a Békéscsaba 1912 Előre – FC Ajka 0-1 mérkőzésen, tartalék játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása során eddig 725 sárga- és 48 piros lapot használt fel. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

A heti történésekhez tartozik még, hogy a kazincbarcikai klubnál a korábbi tízszeres válogatott labdarúgó, UEFA Pro Licences edző Csábi József már részt vesz a hétvégi mérkőzésen és február 20-tól átveszi az NB2-es felnőtt csapat irányítását.

tabellát jelenleg a DVTK (52 pont), az MTK (47 pont) és a PMFC (43 pont) trió vezeti, míg a sereghajtó pozíciókból a Békéscsaba (21 pont), a Kozármisleny (21 pont) és a Dorog (20 pont) próbál elmozdulni.

A Merkantil Bank NB II Liga 2022/2023-as szezon 24. fordulóját február 19-én (vasárnap) 14:00 óratól Budafoki MTE – MTK Budapest, Credobus Mosonmagyaróvár – Gyirmót FC Győr, HR-Rent Kozármisleny – Kolorcity Kazincbarcika SC, Aqvital FC Csákvár – FC Ajka, Nyíregyháza Spartacus FC – Tiszakécskei LC, ETO FC Győr – Soroksár SC, Szombathelyi Haladás – BFC Siófok, Békéscsaba 1912 Előre – Szentlőrinc, Dorogi FC – Szeged-Csanád Grosics Akadémia, valamint február 20-án (hétfő) 19:00 órától DVTK – PMFC párosításokban rendezik meg.

A forduló kapcsán érdemes majd figyelni a többi mérkőzést is, így ideális lehetne számunkra amennyiben a Kazincbarcika döntetlent játszana Kozármislenyben, ha a Dorog kikapna hazai pályán a Szegedtől, valamint azt sem bánjuk, ha a Siófok tovább folytatja vesszőfutását és ezúttal is pont nélkül marad.

Az előrejelzés szerint Békéscsaba térségében hidegfront érkezése várható erős széllel és záporral, de a legmagasabb nappali hőmérséklet akár 15 Celsius fok körül is alakulhat. A Nap 2023. február 19-én (vasárnap) 17 óra 14 perckor nyugszik.

Arra biztatjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll, látogassanak ki a mérkőzésre és szurkoljanak a srácoknak!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.


Értékelj!

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Értékelések átlaga: / 5. Értékelések száma:

Még nincs értékelés.


Mérkőzés


Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: