Békéscsaba 1912 Előre – Szentlőrinc

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 315 másodperc.

Békéscsaba 1912 ElőreSzentlőrinc

Merkantil Bank NB II Liga 2022/2023.
24. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Szentlőrinc

2-0 (0-0)

Időpont: 2023. február 19. (vasárnap) 14:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Farkas Tibor

Asszisztensek: Varga Gábor, Vad Anita

Tartalék játékvezető: Ducsai József

Békéscsaba: Póser Dániel, Kitl Miklós, Zvara Levente Mátyás, Lukács Raymond Barna, Váradi Ádám, Mikló Roland, Albert István, Hamed Yasin, Czékus Ádám, Bora György, Horváth Péter. Cserék: Krnács Richárd, Futó Zsombor, Máris Dominik, Mágocsi Bence, Hodonicki Márk, Farkas Botond Gergő, Szabó Csaba, Zádori Krisztián.
Vezetőedző: Brlázs István Gábor

Szentlőrinc: Bese Balázs, Tamás László Hunor, Radosevic Ognjen, László Dávid, Keresztes Bence, Csörgő Raul, Török Kevin, Hursán György, Rétyi Róbert, Kesztyűs Máté, Pintér Ádám. Cserék: Rátkai Zsolt, Alban Taipi, Novák Zsombor, Havas Attila, Kiss-Szemán Péter, Múcska Viktor, Farkas Marcell, Lénárt Gábor, Papp G. Benedek.
Vezetőedző: Jeremiás Gergő

 Gólszerzők: Keresztes Bence (85. perc – öngól), Czékus Ádám (93. perc).

 Sárga lap: Lukács Raymond Barna (44. perc).

Nézőszám: 540


Története során először győzte le a Békéscsaba 1912 Előre a Szentlőrinc együttesét.

A lila-fehér mezben pályára lépő Békéscsaba kezdte jobban a találkozót, hiszen a 4. percben rögtön két helyzete is adódott, de mindkét alkalommal Bese Balázs védett. A 10. percben az őszi meccs hőse, Csörgő Raul megsérült, helyére Alban Taipi állt be. A Szentlőrinc a 15. percben jutott el először a kapuig: egy baloldali beadás után előbb az ex-csabai Hursán György, majd a télen az Újpesttől szerződtetett Ognjen Radosevic próbálkozott lövéssel, de a hazai védők blokkoltak. A 28. percben már közelebb állt a gólhoz a vendég csapat, László Dávid 20 méteres lövése a felső léc felett hagyta el a játékteret. A 35. percben Kitl Miklós löbbölt a vendég védelem mögé, de Lukács Raymond kapásból mellé lőtt. Egy perccel később ismét László próbálkozott, de a középre tartó labdát Póser Dániel hárította, így maradt a gólnélküli döntetlen az első félidő után.

Békéscsaba 1912 Előre - Szentlőrinc 2-0 (0-0)

A szünetben Brlázs Gábor frissített, a jobbhátvéd Horváth Péter helyére Hodonicki Márkot küldte be. A 48. percben Pintér Ádám ballal próbálkozott, de 20 méteres lövése mellé szállt. A másik oldalon Kitl Miklós lőhetett kapura egy 25 méteres szabadrúgást, azonban nem találta el a kaput. A hazaiak edzője újabb változtatásokra szánta el magát, az 58. percben beküldte Futó Zsombort, Máris Dominiket és Farkas Botondot, Kitl, Lukács és Váradi helyére. A 62. percben László cselezte be magát a tizenhatoson belülre, visszagurított labdáját Radosevic lőtte fölé. Egy percre rá Futó nagy bedobása után Albert István fejelt nem sokkal a kapu mellé.

A következő húsz percet a Szentlőrinc irányította, sorra alakította ki helyzeteit. A 67. percben Keresztes Bence bombája szállt kapu fölé. A 75. percben egy lapos beadást Radosevic lőtt kapura, a labda megpattanva egy hazai védőn a léc felett hagyta el a játékteret. Négy perccel később Hursán távoli lövését Póser bravúrosan, lábbal hárította. A 80. percben ismét a csabai kapus védett, ezúttal Pintér lőtt.

A 85. percben a Békéscsaba mellé állt a szerencse: egy kontratámadással Yasin Hamed futott el a bal oldalon, beadása Kiss-Szemán Pétert találta el, akiről a labda Keresztesre pattant, róla pedig a hálóba (1–0). A Csaba a 93. percben végleg eldöntötte a meccset: egy újabb ellenakció végén Czékus Ádám cselezte ki a védőjét, majd higgadtan a kapu közepébe gurított (2–0).

Brlázs Gábor: – Rendkívül rossz játékkal sikerült megnyernünk a mérkőzést. Fásultan, tompán, enerváltan játszott a csapat, viszont gratulálnom kell a játékosoknak, mert két hete például remek meccset játszottunk, de nem tudtunk nyerni vagy éppen ősszel, amikor idegenben 2–0-ra vezettünk a Szentlőrinc ellen, de az utolsó percben elvesztettünk két pontot. Most a szerencse mellénk állt, itthon tartottuk a három pontot, aminek nagyon örülünk.

Jeremiás Gergő: – A csapatom jobban játszott, mint az ellenfelünk, volt is lehetőségünk gólt szerezni. Elég nagy hidegzuhanyként ért bennünket a Békéscsaba vezető gólja, amit nem is akárhogy szerzett. Végtelenül csalódottak vagyunk. A játékosaim jól használták a megnyíló területeket, felkészültünk a Békéscsabából. Sokszor sikerült a védelem mögé kerülni, de nem sikerült értékesíteni a helyzeteinket, ami a végén megbosszulta magát.

A győzelemmel a Békéscsaba maradt a 18. pozícióban, de 24 pontjával két egységre megközelítette a Szentlőrincet. A rájátszás nélküli, bennmaradást érő 15. pozícióban jelenleg a Nyíregyháza áll 27 ponttal. A 16. Kazincbarcika szintén 27 pontos, míg a Szentlőrincnek 26 egysége van.Fotók, élő tudósítás, információk, esemény, jegyzőkönyv, tabella:

FotókÉlő tudósításMérkőzés információk

JegyzőkönyvTabella


Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: