Beharangozó: Békéscsaba 1912 Előre II. – Hidasnémeti VSC

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 436 másodperc.

Ezen a hétvégén megkezdődik a visszaszámlálás a harmadosztályban is, hiszen ezzel együtt tíz forduló maradt vissza a bajnokságból. Az Előre második csapata számára is sűrűsödik a program, mert nyolc nap alatt háromszor is pályára lépnek. A Keleti csoport 29. fordulójában, 2022. április 10-én (vasárnap) 11:00 órától a Hidasnémeti együttesét fogadjuk a Békéscsaba Labdarúgó Akadémián.

A HVSC számára minden mérkőzés létkérdés a bennmaradás szempontjából, hiszen ebben az idényben egyelőre nem termett számukra túl sok babér. Így aztán 28 forduló teljesítése után 3 győzelem, 6 döntetlen, 19 vereség, valamint 15 pont birtokában a biztos kiesést jelentő utolsó előtti (19.) pozícióban állnak. A lehetőségek fogynak és bár még 30 szerezhető pont maradt, de közvetlen riválisaik is nyilván azon vannak, hogy pontot-pontokat szerezzenek, ezért fordulókon belül eljöhet az a pillanat, amikor sorsuk már nem a saját kezükben marad. Ez egészen pontosan már a 32. felvonás után bekövetkezhet abban az esetben, ha a DVTK II. egymás után négyszer győz, a Hidasnémeti viszont nem szerez pontot, hiszen ekkor a két a csapat közötti különbség már nagyobb lesz, mint a még begyűjthető pontok száma. Így aztán nyilván nem feltartott kézzel érkeznek majd a Viharsarokba és biztosan megpróbálják megnehezíteni Brlázs Gábor tanítványainak dolgát. A téli átigazolási szezonban nagy volt a jövés-menés a Hidasnál, ami gyakorlatilag érhető is, hiszen próbálták olyan szinten megerősíteni a keretet, hogy az alkalmas legyen a bennmaradás kiharcolására. Érkeztek: Iván Rados (FK Radnicki), Markovics Bence (ESMTK),  Földi Botond (FC Ajka), Illés Richárd (Mezőcsát), Póti Krisztián (ESMTK), Takács Péter (Putnok) – akit egyébként korábbi békéscsabai szereplése folytán jól ismerhetünk, Rostás Attila (DVTK II.), Gaál Michael Ambrose (Dunaharaszti), Bartha Ricardo Erik (DVTK II.), Holló Péter (DVTK II.) és Magyar Máté (Bánhorváti). A borsodiak számára jól kezdődött a tavasz, hiszen szezonbéli harmadik győzelmüket ünnepelhették a Jászberény ellen (2-4), aztán pontot szereztek a DEAC csapatával szemben is (1-1). A folytatásban kikaptak a BKV-Előrétől (3-0), döntetlent játszottak a Kisvárda II-vel (2-2), viszont kikaptak az Egertől (2-0) és a Tiszaújvárostól (2-4) is, a sort pedig egy gól nélküli döntetlen a Hajdúszoboszlóval (0-0), valamint egy kiütéses vereség a Kazincbarcika ellen (0-4) zárta. Látható, hogy döcög a szekér, de tavaszra már kezdték megtalálni a bajnokság ritmusát és több olyan bravúrszámba menő teljesítményt is végrehajtottak, amire sokan nem számítottak volna az előzmények tükrében.

A Békéscsaba 1912 Előre második csapata számára az utóbbi négy forduló (Békéscsaba – Sényő 0-1, Salgótarján – Békéscsaba 1-1, Békéscsaba – DVTK II. 0-2, Törökszentmiklós – Békéscsaba 1-1) nem teljesen úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Nyilván, a nagyszerű őszi és tavaszi kezdés után is valamilyen szinten törvényszerű volt egy hullámvölgy, de ezen a hétvégén itt a lehetőség az eredmények kozmetikázására. Túl nagy téttel nem bírnak már a hátralévő meccsek, hiszen jó eséllyel a bennmaradást már nem fenyegeti veszély, azonban a minél jobb helyezés, illetve eredmények elérése már csak hab lehet a tortára. Nem különben a következő idényre jócskán átalakul majd keretünk, hiszen többen is “kiöregednek”, azok számára viszont, akik szeretnék lila-fehérben folytatni, itt az alkalom a bizonyításra: a fennmaradó fordulókban meg lehet győzni a szakmai stábot és a klubvezetést! A bennmaradáshoz szükséges bajnoki pontok mennyisége valószínűsíthetően már megvan, hiszen a 2020/2021-es idényben 39 egységgel már maradni lehetett a harmadosztályban, így a Békéscsaba II. eddig megszerzett 11-11 győzelme és veresége, 6 döntetlenje, valamint az ezekkel együtt járó 39 pontja és a táblázaton elfoglalt 9. hely már elegendő lehet a minimális cél eléréséhez. Ezzel együtt lehet nyugodtan, felszabadultan focizni és a stáb számára pedig inkább az a prioritás, hogy előre tekintsen, valamint sikerüljön olyan módon felpörgetni játékosainkat, hogy ne legyenek hajlamosak belealudni a mérkőzésekbe. Egy szó mint száz, a hátralévő összecsapásokon lehet próbálgatni, kísérletezni, ezzel együtt azonban érdemes lenne a lehető legtöbb pontot begyűjteni, így megalapozni a következő idény respektjét, de az is nagyon lényeges lehet, hogy senki ne sérüljön meg komolyabban. Az esetleges vasárnapi győzelem viszont abból a szempontból egyáltalán nem lényegtelen, hogy amennyiben a táblázaton előttünk álló Putnok és a Sényő nem szerezne pontot, akár két pozíciót is léphetnénk felfelé.

A két mérkőző fél őszi (2021. október 3.) találkozóján meggyőző békéscsabai győzelem (0-4) született, így mindentől függetlenül jó esély mutatkozik újabb bajnoki pont, illetve pontok szerzésére. Színes lapok miatt ezúttal Czvalinga Áron kénytelen majd kihagyni a vasárnapi mérkőzést, hiszen összegyűlt lapjai miatt az automatikus eltiltás sorsára jutott. A keret kialakulását természetesen befolyásolhatja még első csapatunk kecskeméti fellépése is.

Békéscsaba 1912 Előre II. – Hidasnémeti VSC mérkőzés játékvezetőjeként Nagy Attila Lászlót akkreditálta a szövetség. Segítőiként Sztányi Tibort és Piskóczi Viktort jelölték ki. Az 1998-as születésű sporival 2022. március 6-án a Tállya KSE – Békéscsaba 1912 Előre II. 1-5 mérkőzésen szintén játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása során eddig 126 sárga- és 9 piros lapot használt fel. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

Az NB III Keleti csoport 2021/2022-es szezon 29. fordulóját április 10-én (vasárnap) 11:00 órától Békéscsaba 1912 Előre II. – Hidasnémeti VSC, Újpest FC II. – Salgótarjáni BTC, 13:00 órától DVSC II. – DVTK II., 16:00 órától Füzesgyarmati SK – Kisvárda Master Good II., Eger SE – BKV Előre, Termálfürdő FC Tiszaújváros – DEAC, Aqua-General Hajdúszoboszló – Jászberényi FC, Tiszafüredi VSE – Törökszentmiklósi FC, Tállya KSE – Sényő-Carnifex FC valamint 17:00 órától Kolorcity Kazincbarcika SC – Putnoki FC párosításokban rendezik meg.

táblázatra pillantva látható, hogy a mezőnyt a Kazincbarcika (77 pont), a DEAC (64 pont), valamint a BKV Előre (60 pont) vezeti, a veszélyzónában pedig pillanatnyilag a Salgótarján, a Tállya, a Hidasnémeti, valamint a Törökszentmiklós csapata található. A Közép csoportban a Kozármisleny áll az élen 72 bajnoki pont birtokában, nyugaton pedig pillanatnyilag a BVSC-Zugló vezet 71 ponttal.

Az előrejelzés szerint Békéscsaba térségében közepesen felhős, szeles időjárás várható és 14 Celsius fokos maximális hőmérsékletre lehet majd számítani. A Nap 2022. április 10-én (vasárnap) 19 óra 27 perckor nyugszik.

Arra biztatjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll látogassanak ki a mérkőzésre és szurkoljanak a srácoknak!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: