Beharangozó: Békéscsaba 1912 Előre – Budaörs

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 252 másodperc.

A hétvégétől kezdve ismét sűrűsödik a program, hiszen vasárnap-szerda-vasárnap ritmusban lép pályára csapatunk. Az első állomás 2022. február 27-én (vasárnap) 14:00 órától a Budaörs vendégszereplése Békéscsabán, és ez a mérkőzés az előző fordulóhoz hasonlóan gyakorlatilag ismét hatpontosnak nevezhető.

Látható, hogy egy-egy szerencsétlenebbül sikerült forduló után akár több helyezéssel is hátrább, illetve előrébb sorolhatja magát egy-egy csapat, hiszen a táblázat továbbra is igen szoros. A 12. és 17. pozíciók között mindössze két pont a különbség, úgy hogy négy együttes is 25 egységgel bír. A 16. és 17. helyen álló Békéscsaba és Budaörs számára tehát létfontosságú a következő mérkőzés, de nyugodtan mondhatjuk, hogy mérkőzések. A szentlőrinci vereséggel (2-1) tovább élesedett helyzetünk, tehát gyakorlatilag nincs más opció, mint mérkőzést nyerni. Visszatekinteni csak a hibák elemzéséig érdemes, a továbbiakban pedig előre kell néznünk, hiszen az előttünk álló 1-2 hét elméletileg sok mindenről dönthet. Nyomás tehát mindkét mérkőző félen van jócskán, számunkra talán az jelenthet némi előnyt, hogy hazai pályán tavasszal jobbak vagyunk, mint ősszel és talán egyéb körülmények sem hátráltatják majd ezúttal a keret összeállítását.

A két csapat egymás elleni mérlege tíz másodosztályú meccset ölel fel. A statisztikából kiviláglik, hogy összességében inkább döntetlenek születtek a Békéscsaba – Budaörs összecsapásokon és számszakilag minimális mértékben vendégeink élveznek fórt. A Budaörs szempontjából 3 győzelem, 5 döntetlen, valamint 2 vereség olvasható ki a számokból, bár tudjuk ez gyakorlatilag ebben a Ligában semmit sem jelent. Utoljára 2021. augusztus 29-én idegenben találkoztunk velük, amikor 1-1 arányú döntetlen eredmény született. A budaörsiek 24 forduló után 5 győzelem, 10 döntetlen, 9 vereség, valamint 25 bajnoki pont birtokában a 17. helyen, tehát éppen a vonal felett állnak a bajnoki táblázaton. A Békéscsaba mindössze egyetlen pozícióval feljebb, a 16. helyet birtokolja 5 győzelem, 10 döntetlen, valamint 9 vereség egyenleggel. Látható tehát, hogy a döntetlen egyik csapatnak sem ér túl sokat, hiszen előre lépni csakis győzelemmel lehetne. Talán ezek a tények, valamint a szituáció élessége szurkolói szempontból mindenképpen izgalmas és érdekes összecsapást ígér.

Míg a Békéscsaba már a negyeddöntőre készül a MOL Magyar Kupában, addig a budaörsiek számára korábban véget ért a sorozat, már a harmadik fordulóban búcsúztak, hiszen hazai pályán 1-3 arányban kikaptak a Vasastól. Az Előre viszont március 2-án (szerda) 20:00 órától az Újpestet fogadja a Kórház utcában, amikor az elődöntőbe jutás az összecsapás tétje!

Mivel az őszi szezont a 17. helyen zárták a fővárosiak, így klubvezetésük változtatást hajtott végre a vezetőedzői pozícióban: januárban Toldi Gábor váltotta Gabala Krisztiánt. Az új mester igyekezett a szünetben keretbeli módosításokat is végrehajtani, így az érkezési és távozási oldalon is jelentős volt a mozgás. Érkeztek: Tányéros Ádám (Csákvár), Galambos Ádám (Nyíregyháza), Csillag Dárius (Dorog), Molnár Márkó (Füzesgyarmat), Papp Kristóf (Puskás Akadémia) – kölcsönbe, Horváth Barnabás (MOL Fehérvár FC) – kölcsönbe, Molnár Tibor (Bádogos-Greco Petrol), Murai Márk (Csákvár), valamint a MOL Fehérvár FC-vel fennálló kooperációs szerződés értelmében számításba vehető Kojnok Zsolt is. Távoztak: Kékesi Alexander, Halmai Ádám – kölcsönből vissza, Horváth Roland, Batizi-Pócsi Balázs, valamint Bognár Dávid. A téli felkészülés során a többi együtteshez hasonlóan megpróbáltak több előkészületi mérkőzést programba iktatni: Budaörs – Vác 0-2, Budaörs – Szekszárd 1-0, Budaörs – Kelen SC 3-1, FC Dabas – Budaörs 1-0, a Kecskemét ellen tervezett két, valamint a Pénzügyőr elleni edzőmeccsük elmaradt.

Színes lapok miatt ebben a fordulóban egyik csapat keretében sem lesz eltiltott, így ebből a szempontból egyik mesternek sem kell törnie a fejét az esetleges helyettesítéseken. Érdemes lesz kiemelt figyelmet szentelni Petneházi Márknak és Vankó Imrének, akik egyaránt 5-5 találattal járultak hozzá csapatuk boldogulásához. Mindezek mellett vessünk egy pillantást az NB2 góllövő listájára is, ahol Lukács Raymond Barna – holtversenyben Könyves Norberttel (DVTK) és Takács Tamással (Csákvár) -, már 13 találattal a háta mögött tör a gólkirályi címre. Bízzunk benne, hogy vasárnap úgy történnek majd a dolgok, ahogy azoknak történniük kell és csapatunk győzni fog, Raymond pedig tovább szaporítja a találatok számát!

Az emberi erőforrások megfelelő és tudatos beosztása mindenképpen fontos szerepet játszhat az előttünk álló napokban, hiszen egyrészt sérültjeink és betegeink továbbra is vannak, másrészt viszont második csapatunk szintén ezen a vasárnap Budapesten lép pályára és azt se felejtsük el, hogy szerdán MOL Magyar Kupa mérkőzés is vár csapatunkra.

Toldi Gábor: – Tudjuk, hogy mindkét csapatnak rendkívül fontos a jelenlegi helyzetében, hogy pontokat szerezzen. Tisztában vagyunk a saját helyzetünkkel, mindenképp győzelemre szeretnénk játszani. Biztos, hogy nem lesz könnyű, hiszen az NB II-ben nincs könnyű mérkőzés.

Mészáros Márk: – Megnéztük és kielemeztük a Szentlőrinc elleni mérkőzésen elkövetett hibákat és próbálunk rajta javítani, hogy legközelebb már ne kövessünk el ilyeneket. A tavaszi szezon eddigi idegenbeli sikertelenségével kapcsolatban mindenképpen lépnünk kellett, hiszen ahhoz hogy elérjük céljainkat, kiegyensúlyozottabb teljesítményre van szükség. Ebben a szezonban a mérleg elég látványosan a hazai oldalra billen, hiszen itthon teljesen más arcunkat mutatjuk, mint idegenben, így ezen mindenképpen próbálunk változtatni a jövőben. Szerencsére bővült a keret, ami nagyon pozitív, mert mi is jobban tudjuk majd beosztani az erőforrásokat. Nyilván nem mindenki van még olyan fizikai állapotban, hogy akár a három soron következő mérkőzésen tudjon játszani, ezért biztos vagyok benne, hogy fogunk frissíteni és változtatni az összeállításokon. Ha a három meccset nézem, akkor nagy valószínűséggel nem ugyanazzal a kezdővel fogunk majd játszani.

A Békéscsaba 1912 Előre – Budaörs mérkőzés játékvezetőjeként Nazsa Tamást akkreditálta a szövetség. Segítőiként Szilágyi Norbertet és Tőkés Róbertet jelölték ki, míg a tartalék játékvezető feladatait Nagy Norbert látja el. Az 1986-os születésű sporival 2021. november 7-én, a Békéscsaba 1912 Előre – PMFC 1-1 mérkőzésen, szintén játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása során eddig 590 sárga- és 61 piros lapot használt fel. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

A Merkantil Bank NB II Liga 2021/2022-es szezon 25. fordulóját február 27-én (vasárnap) 14:00 órától Szolnoki MÁV FC – Aqvital FC Csákvár, PMFC – DVTK, ETO FC – FC Ajka, Nyíregyháza Spartacus FC – Soroksár SC, Békéscsaba 1912 Előre – Budaörs, III. ker. TVE – Szentlőrinc, Dorogi FC – Tiszakécskei LC, 17:00 órától Budafoki MTE – BFC Siófok, Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Szombathelyi Haladás, valamint február 28-án (hétfőn) 20:00 órától Kecskeméti TE – Vasas FC párosításokban rendezik meg.

táblázatra pillantva látható, hogy az első két helyen a DVTK (52 pont) és a Vasas (47 pont) áll, míg a sereghajtó pozíciókat a Budafok, a Szolnok, valamint a Tiszakécske foglalják el.

Az előrejelzés szerint Békéscsaba térségében gyengén felhős, szeles időjárás várható, de a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 Celsius fok körül alakulhat. A Nap 2022. február 27-én (vasárnap) 17 óra 26 perckor nyugszik.

Ne felejtsék el, hogy ezen a napon délelőtt 11:00 órától második csapatunk Újpesten lép pályára az NB3-as bajnokság 23. fordulójában!

Arra biztatjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll látogassanak ki a mérkőzésre és biztassák a srácokat!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: