Békéscsaba 1912 Előre – Ferencvárosi TC

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 246 másodperc.

ftc_150_uj

OTP Bank NB I Liga 2015/2016. 20. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Ferencvárosi TC

0-1 (0-1)

Időpont: 2016. február 13. (szombat) 15:30 óra

Helyszín: Kórház utcai stadion

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Karakó Ferenc

Asszisztensek: Varga Zsolt dr., Márkus Tamás

Tartalék játékvezető: Horváth Róbert

Békéscsaba: Poleksic Vukasin , Bényei Balázs, Fehér Zsolt, Vaskó Tamás, Damjanovic Slavko, Borbély Bálint, Pilán Márkó, Spitzmüller István, Laczkó Zsolt, Fabio Nascimento de Oliveira, Birtalan Botond. Cserék: Mursits Roland,  Koszó Balázs Tibor, Szalai Dániel, Balog Zsolt, Paukner Matus, Juhász György, Hudák Martin.
Vezetőedző: Zoran Spisljak.

Fradi: Dibusz Dénes, Radó András, Hajnal Tamás, Pintér Ádám József, Gera Zoltán, Lamah Roland Conde, Nalepa Michal, Dilaver Emir, Cristian Ramirez, Varga Roland, Nagy Ádám. Cserék: Jova Levente, Sestak Stanislav, Nagy Dominik, Leandro M. P. de Almeida, Busai Attila, Cukic Vladan, Trinks Florian.
Vezetőedző: Thomas Doll.

Gólszerző: Pintér Ádám József (9. perc).

Sárgalapok: Nascimento de Oliveira Fabio (25. perc), Bényei Balázs (37. perc), Ramírez Zambrano Cristian Leonel (37. perc), Nalepa Michal (49. perc), Borbély Bálint (49. perc), Vaskó Tamás (75. perc).

Eladott jegyek: 3.456

Nézőszám: 2.532

Az OTP Bank Liga tavaszi nyitófordulójában a listavezető Ferencvárost fogadta a Békéscsaba. Sajnos nem kellett sokat várni az első zöld-fehér gólra, a 9. percben Hajnal szögletét Nalepa fejelte vissza középre, Pintér Ádám pedig félmagasan, kapásból kilőtte a ficakot tizenegy méterről. (0-1)

A következő negyedórában nem láthattak helyzetet a nézők, a Fradi birtokolta a labdát, a hazaiak pedig jól tömörülve védekeztek. Aztán a 25. percben Varga Rolandot ugratták ki a jobboldalon, lapos beadását a becsúszó védő mellett Sesták azonban fölé pörgette, nagy lehetőség maradt ki. Nyolc perccel később egy szöglet utáni kipattanót Varga bombázott csúnyán fölé. A 35. percben először próbáltak a hazaiak, de Birtalan szabadrúgása elkerülte Dibusz kapuját.

A második játékrész első negyedórája eseménytelenül zajlott, mezőnyben küzdöttek egymással a játékosok a csúszós pályán. Ebben az időszakban mintha a Ferencváros kicsit belealudt volna a meccsbe, a játék képe sokkal kiegyenlítettebbé vált, de a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. A 74. percben Ramírez próbálkozott távolról, de csúnyán célt tévesztett. Az utolsó negyedórában a Békéscsaba letámadta a Fradit, jóval aktívabbak voltak a hazaiak, de helyzetbe már egyik csapat sem került, így maradt a 0-1 az éllovas javára.

Zoran Spisljak: – A csapatom az elmúlt tizennyolc órában történtek ellenére megállta a helyét. Az első félidőben nehezen találtuk a ritmust, de a második játékrészben megbízható volt a játékunk, többet is kihozhattunk volna belőle. Nincs miért szégyenkeznünk, a Fradi ellen ez jó eredmény. Erre kell építenünk, és a következő fordulókban is meg kell találnunk a lehetőségeket. Eddig is kemény mérkőzéseink voltak, ez a jövőben sem fog változni. Rutinosabbak és tapasztaltabbak vagyunk, sok mindent tanultunk. A mai meccsen is látható volt, hogy a csapat sokkal érettebb játékot játszik.

Thomas Doll: – Elégedett vagyok, az 1-0 egész jó eredménynek mondható. Megvoltak a lehetőségek, de csakúgy, mint a Magyar Kupában a Videoton ellen, a csatároknak most sem sikerült berúgni a helyzeteket, pedig már az első félidőben eldönthettük volna a találkozót. Természetesen a következő mérkőzéseken jönnek majd a gólok, hiszen nagyon jó támadóink vannak.

line_purple

 line_purple

Fotók Információk Jegyzőkönyv Tabella

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/1646613118933184/