Beharangozó: Békéscsaba 1912 Előre – Aqvital FC Csákvár

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 434 másodperc.

Egy olyan mérkőzés következik 2023. április 12-én (szerdán) 16:00 órától, amikor a Csákvár csapatát fogadjuk a Kórház utcában és melynek végeredménye mindenféle túlzás nélkül generálisan befolyásolhatja a bennmaradásért folytatott harcunk sikerét.

Békéscsaba 1912 Előre - Aqvital FC Csákvár

Bár nem dől még el semmi véglegesen a 31. forduló után sem, viszont a bajnoki táblázat pillanatnyi állása miatt olyan meccs következik, melynek végkimenetele életben tarthatja reményeinket, de adott esetben majdnem pontot is tehet sorsunkra! Tudta ezt mindenki, hogy egyszer csak elérkezik egy ilyen pillanat és nem tudni mi a jobb ilyenkor: csendben lenni és mindenki rendezze el magában úgy ahogy tudja, vagy leírni, hogy tudatosítsuk másban is, hogy ez van, ez a helyzet! Anélkül tesszük mindezt, hogy bárkire rátennénk a nyomást – bár lehet jobb lenne, hiszen szokták mondani, hogy teher alatt nő a pálma. De, április idusához közeledve és mindenféle drámát mellőzve, szépen lassan eldőlhet a sorsunk. Mivel az előző fordulóban még szorosabbá vált a bajnokság állása – a Kozármisleny és a Nyíregyháza is győzni tudott, a Csákvár pedig döntetlent játszott a Doroggal, így a 16-20. helyek között mindössze 5 pontra szűkült a differencia. Egy vagy adott esetben két győzelemmel, na meg egy kis szerencsével simán ott lehetne hagyni a veszélyzónát, ehhez viszont most győzni kell, nincs mese! Ez viszont egyáltalán nem lesz könnyű, hiszen következő ellenfelünk is az életéért küzd, ráadásul február 19. óta (Békéscsaba – Szentlőrinc 2-0) – tehát majdnem két hónapja – nem tudtunk győzni! Ez persze nem jelent semmit, ettől még nem felejthettünk el focizni és simán hozhatnánk, amit kell! Ehhez viszont sokkal, de sokkal többet kell tenni a pályán és azon túl is! Nem megbántva senkit, de megjegyeznénk, hogy itt az alkalom mindenki számára, hogy megmutathassa, hogyan és miként tudja támogatni csapatát, mennyire hangosan tud szurkolni és mennyit tud hozzátenni – nem pedig elvenni – játékosaink teljesítményéhez!?

Békéscsaba 1912 Előre - Aqvital FC Csákvár 1-1 (1-1)

A csákváriak számára sem alakult úgy a bajnokság ahogy szerették volna, hiszen 30 lejátszott mérkőzés után 7 győzelem, 13 döntetlen, 10 vereség, valamint 34 pont birtokában a tabella 15. helyén állnak, amely biztos bennmaradást érne. De, ők sem lehetnek maradéktalanul nyugodtak, hiszen ezzel együtt nyolc forduló és 24 szerezhető pont maradt a kalapban, így nagyot fordulhat még a világ kereke. Csapatunk három helyezéssel és öt ponttal lemaradva a Csákvárhoz képest a táblázat 18. pozíciójából várja a fordulót, amely csak osztályozót ér. Nyilvánvalóan ez utóbbit szeretnénk elkerülni, és néhány győzelemmel olyan helyzetbe érni, amely már biztos bennmaradást ér. A küldetés egyáltalán nem lehetetlen, hiszen a meccstörténelem is biztosan mellettünk áll (5-5 győzelem és döntetlen, valamint 4 vereség), a hazai pálya előnye pedig tovább növelheti esélyeinket, vendégeink ráadásul 2022. november 27. óta (Csákvár – Nyíregyháza 3-0) nem tudtak győzni, amely szinte példátlan 12 mérkőzéses nyeretlenségi sorozatot jelent. Utoljára 2022. október 16-án találkoztunk velük, amikor idegenben 2-0 arányú hazai győzelem született. Az utóbbi években egyébként váltakozó sikerrel zárt egymás ellen a két csapat, de az egészen biztos, hogy a sárga-kékek még soha, de soha nem tudtak győzni a Kórház utcában! Emellett igen érdekes, hogy a Fejér vármegyeiek idegenbeli mérlege egyáltalán nem rossz, hiszen a 15 vendégségben lejátszott mérkőzésükből (3 győzelem, 6-6 döntetlen és vereség) 15 pontot gyűjtöttek. A két mérkőző fél eddig lejátszott mérkőzéseinek gólátlaga 2.8, tehát szurkolói szempontból jó eséllyel szórakoztató találkozóra van kilátás. Gólok nélküli döntetlen eddig csupán két alkalommal, 2015. március 1-én, valamint 2019. március 6-án fordult elő. Egy szó mint száz, ez alkalommal már nincs mire várni, nincs hova tartalékolni, nincs mit kalkulálni, győzni kell és akkor még van miről beszélni a hátralévő fordulók kapcsán! Csak így lehet, mert mást el sem tudunk képzelni, másra nem is tudunk gondolni!

Békéscsaba 1912 Előre - Aqvital FC Csákvár 1-1 (1-0)

Brlázs István Gábor: – Sajnos nem sikerült a pontszerzés a Diósgyőr ellen, bár igen fegyelmezetten játszottunk, viszont a mérkőzés végén egy figyelmetlenség miatt pont nélkül maradtunk. Hazai pályán fogadjuk szerdán a Csákvárt és most már mindenképpen meg kell szereznünk a három pontot. A tartósabban sérültek kivételével, a héten már mindenki elkezdheti az edzéseket, így a bajnokság utolsó szakaszára talán ki tudunk ebből a szempontból egyenesedni. Úgy kell összeraknunk a csapatot szerdára, hogy vasárnap a Nyíregyházán következő újabb fontos mérkőzésre is maradjon friss és bevethető játékos. Tudtuk, hogy ez következik, ezzel is számoltunk, viszont nagyon jól jött volna a bravúros pontszerzés Miskolcon, hiszen az adhatott volna egy újabb lendületet a csapatnak!

Színes lapok miatt ezúttal egyik csapatban sem lesz eltiltott. Érdemes lesz kiemelt figyelmet szentelni Hornyák Marcellnek, aki egymaga már hét alkalommal vette be az ellenfelek kapuját.

Békéscsaba 1912 Előre – Aqvital FC Csákvár mérkőzés játékvezetőjeként, cikkünk írásának pillanatában Katona Balázst akkreditálta a szövetség. Segítőiként Vígh-Tarsonyi Gergőt és Baghy Csabát jelölték, míg a tartalék játékvezető feladatait Farkas Tibor látja el. Az 1988-as születésű sporival 2023. március 5-én, a Békéscsaba 1912 Előre – Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1-1 mérkőzésen, szintén játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása során eddig 346 sárga- és 10 piros lapot használt fel. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

tabellát jelenleg a DVTK (67 pont), az MTK (63 pont) és az Ajka (54 pont) trió vezeti, míg a sereghajtó pozíciókból a Békéscsaba (29 pont), a Dorog (26 pont) és a Kozármisleny (26 pont) próbál elmozdulni. A sors megsegíthetne minket a Mosonmagyaróvár kozármislenyi győzelmével, a Szentlőrinc hazai pályán elszenvedett vereségével az ETO FC Győrrel szemben, valamint a Dorog – Nyíregyháza találkozón simán kiegyeznénk egy döntetlennel.

A Merkantil Bank NB II Liga 2022/2023-as szezon 31. fordulóját április 12-én (szerda) 16:00 óratól Kolorcity Kazincbarcika SC – Soroksár SC, Gyirmót FC Győr – BFC Siófok, Dorogi FC – Nyíregyháza Spartacus FC, Békéscsaba 1912 Előre – Aqvital FC Csákvár, Credobus Mosonmagyaróvár – HR-Rent Kozármisleny, 18:00 órától Szeged-Csanád Grosics Akadémia – FC Ajka, PMFC – Tiszakécskei LC, április 13-án (csütörtökön) 16:00 órától Szentlőrinc – ETO FC Győr, 18:00 órától MTK Budapest – Szombathelyi Haladás, valamint Budafoki MTE – DVTK párosításokban rendezik meg.

Az előrejelzés szerint Békéscsaba térségében gyengén felhős, száraz időjárás várható, a legmagasabb nappali hőmérséklet +16 Celsius fok körül alakulhat. A Nap 2023. április 12-én (szerda) 19 óra 29 perckor nyugszik.

Arra biztatjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll, látogassanak ki a mérkőzésre és szurkoljanak a srácoknak!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.


Értékelj!

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Értékelések átlaga: / 5. Értékelések száma:

Még nincs értékelés.


Mérkőzés


Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: