Békéscsaba 1912 Előre – Aqvital FC Csákvár

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 347 másodperc.

Békéscsaba 1912 ElőreAqvital FC Csákvár

Merkantil Bank NB II Liga 2022/2023.
31. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Aqvital FC Csákvár

1-2 (1-1)

Időpont: 2023. április 12. (szerda) 16:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Katona Balázs

Asszisztensek: Vígh-Tarsonyi Gergő, Baghy Csaba

Tartalék játékvezető: Farkas Tibor

Békéscsaba: Krnács Richárd, Farkas Márk, Futó Zsombor, Kitl Miklós, Lukács Raymond Barna, Mikló Roland, Fazekas Lóránt, Hamed Yasin, Czékus Ádám, Bora György, Puskás Gábor Sándor. Cserék: Apró Ármin, Póser Dániel, Váradi Ádám, Máris Dominik, Babinyecz Balázs, Kóródi Nándor, Hodonicki Márk, Farkas Botond Gergő, Szalai Dániel, Rajsli Tamás, Horváth Péter.
Vezetőedző: Brlázs István Gábor

Csákvár: Zelizi Patrik, Alaxai Áron, Karacs Dániel, Tamás Nándor Károly, Mészáros Dávid, Gazdag Vajk, Ominger Gergő, Koval Viktor, Magyar Zsolt János, Baracskai Roland, Hornyák Marcell. Cserék: Auerbach Martin, Janky Barnabás, Janyickij Kirilo, Kocsis Dominik, Torvund Alexander, Dulló Martin, Murka Benedek, Vaskó Tamás, Fejős Áron.
Vezetőedző: Tóth Balázs

 Gólszerzők: Magyar Zsolt János (6. és 79. perc), Lukács Raymond (28. perc).

 Sárga lapok: Bora György (24. perc), Futó Zsombor (34. perc), Fazekas Lóránt (55. perc), Fejős Áron (85. perc), Szalai Dániel (89. perc), Máris Dominik (93. perc).

Nézőszám: 520


Helyezés a forduló után: 19 (-1)
Bajnoki pontok száma a forduló után: 29 (-)
Hátralévő fordulók száma: 7
Szerezhető pontok száma a forduló után: 21
A 15. hely eléréséhez minimálisan szükséges pontok száma a forduló után: 7 (+1)


A csabaiak vasárnapi, miskolci vereségükkel és a Nyíregyháza sikerével visszaesett a 18. helyre, ráadásul a sereghajtó Kozármisleny is nyerni tudott, amely így közelebb lépett az osztályozós helyen lévő lilákhoz. Brlázs Gábor együttese gyakorlatilag győzelmi kényszerben lépett pályára, hiszen a 2023-ban még nyeretlen, biztos bennmaradó helyen álló Csákvár érkezett a Kórház utcai stadionba. A csabaiak vezetőedzője két helyen változtatott a kezdőcsapatban, Kóródi és Máris helyére Hamed és Lukács került be.

A Fejér vármegyei együttes mestere több helyen is módosított, az egyik legjobb döntés Magyar Zsolt csapatba állítása volt, aki a 6. percben mintegy 28 méterről, szabadrúgásból tekert a kapu jobb alsó sarkába (0–1). A gólt követően ugyan a Békéscsaba került fölénybe, de helyzetig nem igazán jutott el, az egyenlítés azonban egy pontrúgás után összejött: Puskás jobb oldali szögletét követően Futó lövése pattant le egy védőről, a kapu előtt helyezkedő Lukács Raymond pedig a kapuba pofozta a labdát (1–1). Az első játékrészben mindkét együttes inkább a rögzített játékhelyzetekre támaszkodott, egyik gárda sem tudott a másik fölé kerekedni.

Békéscsaba 1912 Előre - Aqvital FC Csákvár 1-2 (1-1)

Fotó: Für Henrik

A térfélcserét követően a vendégeké volt az első helyzet: a 48. percben Magyar Zsolt lövését kellett Krnács Richárdnak hárítania, a kipattanóból a házi gólkirály, Hornyák Marcell nem találta el a kaput. Mindkét vezetőedző cserékkel frissítette csapata támadó szekcióját, a 65. percben a kispadról beszálló Máris Dominik lőtt éles szögből, de Zelizi résen volt. Öt perccel később Horváth szöglete után ismét Máris érkezett, aki azonban négy méterről a bal alsó sarok mellé fejelte a labdát. A hazaiak újabb öt perc elteltével alakítottak ki veszélyes szituációt: egy gyors ellentámadás végén Futó gurította vissza a labdát a büntetőpont magasságába, az érkező Horváth Péter azonban csúnyán kapu fölé lőtt. A Csaba állt közelebb a gólhoz, mégis a Csákvár került újra előnybe: Magyar Zsolt 19 méterről óriási erővel zúdította a labdát a léc alá (1–2). Máris volt a legaktívabb csabai játékos, a 82. percben Hamed bal oldali beadása után az ötös sarkáról fejelt ismét a bal sarok mellé, a hajrában pedig újabb egyenlítési lehetőség már nem adódott.

Brlázs Gábor: – Nem kezdtük rosszul a mérkőzést, de az első támadás után egy szabadrúgásból hátrányba kerültünk. Ezután mezőnyfölényben tudtunk játszani és kiegyenlítettünk, bár több helyzetet is kihagytunk. A második félidei teljesítményünk értékelhetetlen volt. Sajnos már tendencia, hogy a cseréink nem tudnak segíteni, sőt, inkább gyengül velük a csapat.

Tóth Balázs: – Számítottunk arra, hogy ez is egy olyan mérkőzés lesz, ahol a küzdelem dominál. Mindkét csapat erős volt a pontrúgásokban, az első gólunk is szabadrúgásból született, ami megadta a csapatnak azt az erőt, hogy tovább próbálkozzon. Sajnos a pontosság hiányzott az első félidőben. A Békéscsaba egy szöglet után kiegyenlített, de annak örülök, hogy a második félidőben rendeztük a sorokat és a cserék is jól szálltak be. Végül a forduló legszebb góljával óriásit küzdve megnyertük a mérkőzést.

A Békéscsaba sorozatban hetedik mérkőzésén maradt győzelem nélkül, ráadásul a Kozármisleny mosonmagyaróvári sikere miatt visszacsúszott az idény végén kiesést jelentő, 19. helyre. A Csákvár viszont 2022. november 27. után nyert újra bajnoki mérkőzést és nagy lépést tett a biztos bennmaradás felé.

A Békéscsaba-Csákvár bajnoki mérkőzést csütörtök este 21:00 órától felvételről láthatják a 7.Tv-n, ismétlés pénteken 15:00 órától!Fotók, élő tudósítás, információk, esemény,  jegyzőkönyv, tabella:

FotókÉlő tudósításMérkőzés információk

JegyzőkönyvTabella


Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: