Az utolsó bajnoki mérkőzés következik

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 527 másodperc.

Az utolsó bajnoki mérkőzés következik 2024. május 26-án (vasárnap) 17:00 órától, amikor a 30. fordulóban a Vasas FC második együttesét fogadjuk a Kórház utcai Stadionban.

Békéscsaba 1912 Előre - Vasas FC II.

A bajnokság ezzel hivatalosan is véget ér és már korábban kiderült, hogy a Békéscsaba 1912 Előre megnyerte a Dél-Keleti csoport küzdelmeit. Célunk eléréséhez azonban még teljesíteni szükséges két osztályozó mérkőzést is, csak így érhető el újra a másodosztályú tagság. Első csapatunk ezzel együtt továbbra is veretlen a 2023/2024-es tavaszi idényben és imponáló mérleggel, 25 győzelem, 3 döntetlen, 1 vereség, valamint 78 bajnoki pont birtokában áll nyilván a táblázat élén. Az osztályozók sorsolására május 28-án kerül sor, a mérkőzéseket pedig június 2-án, illetve június 9-én rendezik meg. Mivel az első helyet már senki és semmi nem veheti el csapatunktól, ezért a Magyar Labdarúgó Szövetség rögtön az utolsó bajnoki mérkőzés után – most vasárnap – kiosztja együttesünk tagjai számára az aranyérmeket. Tudjuk, hogy a végcélt még nem értük el, ezért nagy ünneplésre ne számítsanak, szerényen átvesszük az érmeket, majd félre is tesszük egy időre és folytatjuk a munkát! Ettől függetlenül ne siessenek haza a mérkőzés után, mert az éremosztás mindenképpen olyan esemény, amely egy klub életében emlékezetes marad.

Következő ellenfelünk a Vasas második csapata elfogadható szezont produkált, hiszen az őszi 10. pozícióhoz képest jelenleg a hatodik helyen állnak és egy győzelemmel – reméljük nem így lesz – adott esetben még a Szolnokot is megelőzhetnék. Ebbe azonban nyilván nekünk is lesz beleszólásunk, hiszen továbbra is abszolút komolyan vesszük a mérkőzéseket – azon van mindenki, hogy függetlenítsük a gondolkodást a bajnoki címtől és csak az előttünk álló következő és egyetlen célra összepontosítsunk. Ehhez mindenképpen jó alany lehet a Vasas II. csapata, hiszen az eddigi 13 győzelmet, 8-8 döntetlent és vereséget, valamint az ezekkel együtt járó 47 bajnoki pontot nem a szél fújta össze. Tudjuk, hogy angyalföldi barátainknál a második csapat elsősorban a fiatal tehetségek gyűjtőhelye, de rendre kiegészülnek akár első osztályú múlttal és tapasztalattal rendelkező játékosokkal is. Jelenlegi helyzetük azonban más a megszokottnál, hiszen első csapatuk élet-halál harcot folytat a feljutásért, sorsuk ráadásul az utolsó forduló előtt már nincs is a saját kezükben. Az első csapatnak mindenképpen győzni kell a Soroksár ellen, a második helyezett ETO-nak pedig ki kell kapnia Ajkán – csak így jöhet össze újra az első osztályú tagság. Ezért aztán – érhető módon – nyilván mindent ennek fognak alárendelni, tehát jó eséllyel humán erőforrás tekintetében sem fog túlságosan dúskálni harmadosztályú együttesük. A két csapat egyébként ezen a szinten a 2007/2008-as idényben, az elmúlt szezonban, valamint 2023. november 12-én is találkozhatott – amennyiben részünkről az első- és második csapatunkat is számításba vesszük -, és összességében három fővárosi győzelem mellett, egy döntetlent, valamint a legutóbbi 1-2 arányú csabai győzelmet olvashatjuk ki a számokból.

Színes lapok miatt ezúttal Vólent Roland és Hulicsár Máté kénytelen majd a lelátóról szemlélni az eseményeket, de legalább az osztályozókra így mindenki tiszta lappal érkezhet majd. Vendégeink keretét ezen a hétvégén nem terhelik hasonló szankciók.

Csató Sándor: – Örültem az előző heti vármegyei rangadón tapasztalt felszabadult játéknak. Labdabiztosan játszottunk, jól építettük a támadásokat, gyorsak és veszélyesek voltunk, nem éreztem úgy, hogy bármi baj érhet. Ezzel a mentalitással szeretnénk beleállni a hátralévő feladatokba is. Aktuális ellenfelünk szépen összeállt erre az évre, masszív, harcos csapat, amely meghatározó szerepet játszott az idény során és sajátos arculattal is rendelkezik. Természetesen a győzelem igényével lépünk pályára. Két eltiltottunk van, így Vólent és Hulicsár szerepeltetésére csak az osztályozón kerülhet sor. Mikló Roland és Farkas Márk sérült, a többiek azonban rendben vannak, tehát megfelelő keret áll rendelkezésünkre.

Békéscsaba 1912 Előre II. – Vasas FC II. 0-0 (0-0)

A Keleti-csoportból kiesett a Szeged II., a Füzesgyarmat és a Cegléd, de a Pénzügyőr, Honvéd II. és Kecskemét II. trióból gyakorlatilag még bárki csatlakozhat a búcsúzókhoz – minden az utolsó fordulóban dől el. Ugyanitt az első helyen végzett a Békéscsaba, de a 2-3. hely sorsa szintén az utolsó játéknapon dől el a Hódmezővásárhely (60 pont), valamint az ESMTK (62 pont) között.

Észak-Keleten bajnok lett a Putnok, az ezüstérmes pozícióban pedig a Cigánd végzett. Már kiesett a Gyöngyös és a REAC, veszélyben van a Tiszafüred, Sényő, Salgótarján, valamint a DVTK II. is.

Észak-Nyugaton matematikailag még nem lehet bajnokot hirdetni, bár a második helyezett Bicske (60 pont) jó eséllyel nem tudja gólkülönbségét legalább kilenccel növelni – ennyi lenne szükséges – úgy, hogy közben még a Tatabánya (63 pont) kikapjon Szombathelyen – azaz nagy valószínűséggel a Tatabánya bajnok lesz. Kiesett a Szombathelyi MÁV Haladás SE, a Zalaegerszeg II. és a Csorna, de nincs még biztonságban a Balatonfüred, a Kelen, valamint az ETO Akadémia sem.

Dél-Nyugaton a Szentlőrinc (72 pont) és Iváncsa (71 pont) között dől majd el a bajnoki cím sorsa. A kieső zónában is óriási csata zajlik, hiszen négy 25 ponttal bíró együttes próbálja kiharcolni a bennmaradást: Mohács, PTE-PEAC, Fehérvár II. és Dunaújváros. Közülük a Dunaújváros és a PEAC egymással vív az utolsó fordulóban és nem érezheti magát biztonságban a 12. helyen álló Szekszárdi UFC sem, akik pedig a szintén veszélyben lévő fehérváriakkal csatáznak. Egy szó mint száz, itt még bármi előfordulhat és szinte megjósolhatatlanok az események.

A másodosztályból már korábban feljutott az OTP Bank Ligába a Nyíregyháza, de a második helyért az ETO és a Vasas áll még harcban. Mivel az ETO 3-2 arányban legyőzte riválisát az előző fordulóban, lépéselőnyre tett szert és már egy döntetlennel is ki tudná harcolni a feljutást. Az utolsó mérkőzésükre Ajkára utaznak, ahol Schindler Szabolcs vezetésével hatalmasat meneteltek a Veszprém vármegyeiek tavasszal, tehát egyáltalán nem ígérkezik fáklyásmenetnek a győriek útja. A Vasas sincs egyszerű szituációban, hiszen nyomás alatt, győzelmi kényszerben vannak és a Soroksár ellen még hazai pályán sem mehetnek biztosra, hiszen a sárga-feketék gyakorlatilag bárkit-bárhol képesek meglepni. Az viszont már ismert, hogy biztosan az NB3-ban folytatja a Tiszakécske, a Siófok, valamint a Mosonmagyaróvár. A Pécs (35 pont) számára minimális esély maradt a bennmaradásra – amíg matek engedi számolgathatunk -, csak a BVSC (37 pont) esetleges veresége, valamint a Szeged elleni győzelem szükségeltetne a másodosztályú tagság megőrzéséhez.

A Békéscsaba 1912 Előre – Vasas FC II. mérkőzés játékvezetőjeként Dobai Jánost, segítőiként Dobos Dávidot és Szabó Richárdot akkreditálta a szövetség. Az 1986-os születésű sporival 2024. március 24-én, a Békéscsaba 1912 Előre – Füzesgyarmati SK 8-1 mérkőzésen szintén játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása során a harmadik vonalban eddig 735 sárga- és 36 piros lapot használt fel. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

Az NB III. Dél-Keleti csoport 2023/2024-es szezon 30. fordulóját 2024. május 26-án (vasárnap) 17:00 órától Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. – Körösladányi MSK, Martfűi LSE – Kecskeméti TE 1911 II., Budapest Honvéd-MFA II. – Monor SE, Meton-FC Dabas SE – Pénzügyőr SE, BKV Előre – Ceglédi VSE, ESMTK – Hódmezővásárhelyi FC, Békéscsaba 1912 Előre – Vasas FC II., valamint Füzesgyarmati SK – Szolnoki MÁV FC  párosításokban rendezik meg.

A mérkőzést hivatalos YouTube csatornánkon élőben is közvetítjük azok kedvéért, akik nem tudnak kilátogatni a helyszínre, az alábbi hivatkozás alatt:

https://www.youtube.com/watch?v=DHjXsfKc3Oc

Az előrejelzés szerint Békéscsaba térségében sajnos zápor-zivatar várható, a legmagasabb nappali hőmérséklet viszont +28 Celsius fok körül alakulhat. A Nap 2024. május 26-án (vasárnap) 20 óra 29 perckor nyugszik.

Arra biztatjuk közönségünket, hogy amennyiben módjukban áll, látogassanak ki a mérkőzésre és szurkoljanak a srácoknak!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.


Kapcsolódó hivatkozás:

http://www.vasasfc.hu/hirek/vasas_fc_ii_szezonzaras_bekescsaban-8576


Értékelj!

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Értékelések átlaga: / 5. Értékelések száma:

Még nincs értékelés.


Mérkőzés


Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: