Békéscsaba 1912 Előre – Füzesgyarmati SK

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 340 másodperc.

Békéscsaba 1912 ElőreFüzesgyarmati SK

NB III. Dél-Keleti csoport 2023/2024.
21. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Füzesgyarmati SK

8-2 (4-0)


Időpont: 2024. március 24. (vasárnap) 14:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Dobai János

Asszisztensek: Dobos Dávid, Juhász László

Békéscsaba: Póser Dániel, Komáromi Csongor, Kovács Gergő, Farkas Márk, Pintér Norbert, Zádori Krisztián, Mikló Roland, Albert István, Tóth Máté, Bora György, Sármány Kristóf. Cserék: Czinanó Antal Áron, Krnács Richárd, Mihály Bálint, Zvara Levente Mátyás, Vólent Roland, Hulicsár Máté, Hodonicki Márk, Kuzma Hunor Márk, Kóródi Nándor, Szabó Csaba.
Vezetőedző: Csató Sándor

Füzesgyarmat: Zsibrita Gergő, Mező Péter, Kis Szabolcs, Schmidt Ákos, Szakács Szilárd, Szabó Bence, Soós János Tamás, Jónyer Kristóf, Csáki Dávid, Achim Sebastian Zoltán, Dlehány Bence. Cserék: Fildan Calin Florin, Béres Richárd, Juhász Gábor, Szabó Martin Dániel, Bódis István Norbert, Pákozdi András.
Vezetőedző: Szabados Tamás

 Gólszerzők: Mikló Roland (6. perc), Zádori Krisztián (19. és 42. perc), Pintér Norbert (44. és 58. perc), Tóth Máté (48. perc), Szabó Bence (51. perc), Dlehány Bence (75. perc), Vólent Roland (76. és 89. perc).

 Sárga lapok: Pintér Norbert (9. perc), Kovács Gergő (35. perc), Soós János Tamás (38. perc), Béres Richárd (66. perc), Hodonicki Márk (73. perc), Bódis István Norbert (77. perc).

Nézőszám: 620


A mérkőzés előtt a születésnapját ünneplő Barkász Sándor többségi tulajdonost, valamint Pásztor József szakmai tanácsadót köszöntötte a klub részéről Kozma János igazgatósági elnök, valamint Szikszai László felügyelőbizottsági tag, a Magyar Labdarúgó Szövetségtől pedig Vámos Tibor versenyigazgató, valamint Csiki Károly volt versenyigazgató gratulált.

Pásztor József és Barkász Sándor

A várakozásoknak megfelelően kezdődött a mérkőzés, hiszen a hatodik percben Komáromi Csongor beadását Mikló lőtte látványos mozdulattal a hálóba (1-0). A folytatásban is főképp a vendégek oldalán folyt a játék, szinte a kapujukhoz szegeztük őket, legfeljebb egy-egy szabadrúgás törte meg a támadások sorozatát. A 13. percben Pintér lőtt körülbelül 14 méterről, de a védőkről fölé pattant a labda. A 15. percben Komáromi került ajtó-ablak helyzetbe, hat méterről az oldalhálót találta el. A 19. percben aztán újra betaláltunk: egy pompás passz után Zádori fordult le a védőjéről, majd lőtt a kapuba (2-0). A 25. percben jöhetett volna az újabb gól, de Zsibrita kapus védeni tudott. A harmincadik perc után érezhetően visszavettünk a tempóból és hagytuk némileg kibontakozni a gyarmatiakat is. Fel is bátorodtak és több támadást is vezettek, majd a 32. percben Pintéri és Zádori vezetett egy formás kontrát, utóbbi azonban a kapusba lőtte a ziccert, így nem változott az eredmény. A 37. percben ismét Zádorit keresték a társak a labdával, aki centikkel fejelt a kapu mellé. A 41. percben egy szép támadás végén Bora cselezte ki ellenfelét, majd kiszorított helyzetben már csak a kapufát tudta telibe találni. A nyomás aztán góllá érett a félidő végére: Zádori tudott lefordulni védőjéről, majd ballal a hosszú sarokba lőtte a labdát (3-0). Két perccel később Pintér is betalált, kialakítva a félidei eredményt (4-0).

Békéscsaba 1912 Előre - Füzesgyarmati SK 8-2 (4-0)

A félidőben cseréltek a vendégek: Soós helyett Béres jelentkezett játékra. A 48. percben szép passzjáték végén Tóth Máté továbbította sakk-matt helyzetben a kapuba a labdát (5-0). Az 51. percben aztán összejött a szépítés a vendégeknek: Szabó Bence talált a kapunkba (5-1). Az 58. percben Pintér is duplázni tudott (6-1). A 70. percben Sármány bólintott kicsivel mellé, nagy helyzet volt. A 64. percben négyes cserét hajtottunk végre, így Vólent, Hulicsár, Hodonicki és Kóródi és pályára léphetett. A 72. percben aztán kihasználtuk utolsó cserénket is: Komáromi helyett Mihály kapott még lehetőséget. A 73. percben Hulicsár lőtt nagy helyzetben mellé, egy perccel később pedig cseréltek a vendégek: Schmidt helyett Bódis kapott még nagyjából 20 perc játéklehetőséget. A 75. percben összejött a második vendég gól is, némi védekezési trehányság után Dlehány talált a csabai kapuba (6-2). Gólra gól a válasz, a csereként beállít Vólent Roland is fejelt egy gólt (7-2). A mérkőzés 84. percében még két helyen változtatott Szabados mester, hogy mindenki játéklehetőséghez juthasson, a játék képe azonban az utolsó percekre sem változott. A 89. percben még egy büntetőt is kiharcoltunk, melyet Vólent értékesített (8-2).

Csató Sándor: – A góloknak örülök, bár a kapott találatok miatt bosszús vagyok. Szerettük volna az elmúlt heti kisiklást helyrehozni, ami a mai mérkőzésen összejött. Sok gólt szereztünk egy becsülettel küzdő ellenféllel szemben, de azért akadtak olyan tanulságok, amiket a jövőben orvosolni kell.

Boros Tibor: – A végeredmény hűen tükrözi a két csapat lehetőségei között meglévő különbséget. Nehezen értelmezhető volt számomra, hogy a súlyos vereség ellenére többen kimondottan jól játszottak, páran viszont a kötelező minimumot sem tudták hozni.

Összességében elmondható, hogy megérdemelten győztünk és túl sok magyarázatra nem szorul a végeredmény. Megyünk tovább, tesszük a dolgunkat, a cél mindenki számára egyértelmű!


Információk, esemény, jegyzőkönyv, tabella:

Mérkőzés információkJegyzőkönyv

Tabella


Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:


Értékelj!

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Értékelések átlaga: / 5. Értékelések száma:

Még nincs értékelés.