Beharangozó: Békéscsaba 1912 Előre – Gyirmót FC Győr

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 956 másodperc.

Hamisítatlan lila-fehér hétvége elé nézünk és egyben régen látott vendéget fogadunk a Kórház utcában 2017. október 8-án (vasárnap) 15:00 órától. Az eddig lejátszott fordulók képe alapján jóval komolyabb ellenféllel kell megmérkőznünk és újabb hatpontos rangadóra van kilátás.

A víkend sportprogramját második csapatunk nyitja szombaton délután 15:00 órától Mezőhegyesen, majd a hét utolsó napján első együttesünk fogadja 15:00 órától a Gyirmót FC Győrt. A derbik sorát a női kézilabda csapat zárja a Városi Sportcsarnokban, vasárnap este 18:00 órától, ahol a Kisvárdát látják vendégül. A két klub – szokás szerint – időben egyeztetett a mérkőzések kezdési időpontjáról, így mindhárom összecsapás átfedés nélkül, kényelmesen megtekinthető-elérhető.

Következő vendégeinkkel utoljára 2015. március 21-én, idegenben találkoztunk és a 2014/2015-ös szezon 20. fordulójában igen fontos pontot sikerült szereznünk a 2-2 arányú döntetlennel. A két mérkőző fél története során eddig négy alkalommal mérte össze erejét és az előbb említett eldöntetlen találkozón kívül, kétszer gyirmóti, egyszer csabai siker született. Az előző szezont még az élvonalban teljesítő Győr-Moson-Sopron megyeiek, új trénerrel vágtak neki a 2017/2018-as, másodosztályú idénynek. Molnár László mögött nagyon komoly labdarúgó karrier áll, hiszen többszörös szlovák bajnok, játszott a csehszlovák és a szlovák válogatottban is. A légiósok távozása és az átszervezések végrehajtása után, igyekeztek úgy megerősíteni keretüket, hogy az alkalmas legyen a gyors visszajutásra és több más csapattal egyetemben, a közvélemény és a szaksajtó szerint is jó esélyekkel kezdték a bajnokságot. Érkezett: Németh Zsolt (FC DAC), Nagy Patrik (Haladás), Széles Imre (MTK II.), Czár Richárd (Mosonmagyaróvár), Stieber András (Budaörs), Jano Róbert (Lokomotiva Kosice), Szőcs László (Velky Meder), Varga Péter (FK Senica). Érdemes lesz kiemelt figyelmet szentelni Nagy Patriknak és Simon Andrásnak, hiszen mindketten már 6-6 találatnál járnak sárga-kék színekben. Tizenegy lejátszott forduló után is látszik, hogy az előzetes várakozások igazolódni látszanak és a táblázat pillanatnyilag első hat helyét elfoglaló együttes közül, nagy valószínűséggel még bárki odaérhet a végén. A Gyirmót is két győztes mérkőzéssel a zsebében érkezik a Viharsarokba (10. forduló Ceglédi VSE – Gyirmót FC Győr 0-4, 11. forduló Gyirmót FC Győr – Szeged 2011 1-0) és a tabellán is csupán gólarány tekintetében maradnak el tőlünk, hiszen mérlegük – hozzánk hasonlóan 6 győzelem, 2 döntetlen és 3 vereség, melyet a Nyíregyháza, a Kisvárda és a Kazincbarcika ellen szedtek össze. Az igazi hatpontos rangadó súlyát erősíti csapatunk jó sorozata, hiszen mi is príma szériában vagyunk: az utóbbi három forduló egyenlege 3 győzelem és 15 rúgott gól. Az nem rossz… és az sem, hogy csapatunk keretében már 11 játékos jegyezhet gólt neve mellett, közülük Birtalan Botond, aki szerencsére megtalálta góllövő cipőjét, már 7 találatnál jár, ezzel az országos ranglista harmadik helyére tornázta magát.

Színes lapok miatt egyik csapatban sincs eltiltott, a Békéscsabánál Mészáros Márknak és Szatmári Istvánnak illik finomabbnak lennie, akik 4-4 sárgával a zsebükben várják a bajnokit. A vendég együttes keretében 3-3 cédulával Lázár Patrik, Présinger Ádám és Simon András bír.

A két együttes mérkőzésein egyébként két gólnál kevesebb még sohasem született, így nagy valószínűséggel ezúttal sem várható gólszegény összecsapás. Ez utóbbi tényező is garancia lehet arra, hogy az aktuális szezon 1.182-es nézőszám átlagát sikerüljön túlszárnyalnunk.

Az Előre programja hétfőn reggel regeneráló tréninggel kezdődött, majd a keddi napra pihenőnapot írt elő mesterünk. Boér Gábor neveltjei szerdán délelőtt találkoztak újra, a napi órarendben két edzés és videózás is szerepelt. Csütörtök délután mérkőzés-elemzéssel, majd pályás foglalkozással folytatódott a munka. A péntek is hasonlóképpen alakult, csak a kezdési időpontok változtak. Szombaton 11:00 órától még egy átmozgatáson vesznek részt játékosaink, mellyel befejeződik a heti felkészülés. Vasárnapra pedig már csak a szokásosnak nevezhető, utolsó taktikai értekezlet és a keret kijelölése marad.

A Békéscsaba 1912 Előre – Gyirmót FC Győr mérkőzés játékvezetőjeként ifj. Szilágyi Sándort akkreditálta a szövetség. Az 1984-es születésű sporival legutóbb 2017. május 28-án, a Békéscsaba 1912 Előre – Dorogi FC 0-0 mérkőzésen, tartalék játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása alatt összesen 450 sárga- és 22 piros színű lapot használt fel. Segítőiként Horváth Róbertet és Márkus Pétert jelölték ki. A tartalék játékvezető feladatait Nagy Róbert látja el. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

Makra Zsolt: – Az előző három forduló úgy alakult, hogy kijött a csapatból az a teljesítmény, amit már nagyon vártunk. Elsősorban az ilyen felszabadult játék, a motiváció és a helyzetkihasználás az, amit mi edzők a legszebb álmainkban elképzelünk. Ennek nagyon örültünk és pont azt beszéltük a stábbal, hogy ezekben a hetekben tényleg mindenkinek pozitívnak kell lennie és ki kell élveznie a helyzetet. Nyilván ebben a hangulatban telt a hét, a csapat eddig is jól dolgozott és ez most sem változott. Jó volt, hogy végre hazai pályán is megmutathattuk, hogy tudunk dinamikus, valódi támadó focit játszani. Most azt várjuk, hogy ez a teljesítmény a hétvégén is folytatódjon. Minden csapatot komolyan veszünk és igyekszünk megfelelőképpen felkészülni, de erre a meccsre talán még az eddigieknél is több időt és energiát fordítottunk. Sikerült feltérképezni az ellenfelet, sokat készültünk belőlük, taktikailag és fizikálisan is rendben vagyunk. Bízom benne, hogy vasárnap is egy újabb győzelem következik és folytatni tudjuk a jó sorozatot. Vannak kisebb sérültjeink és kérdőjelek a kezdő összeállításban, de nagyon reménykedem, hogy ők is tudják majd vállalni: Birtalan Botond egy rúgást kapott a Cegléd ellen, Nagy Sanyinak pedig izomfájdalmai vannak, mindenki más rendelkezésre áll.

Molnár László: – Vasárnap délután, egy kimondottan jó formában lévő csapat otthonában futballozunk majd és arra is számítunk, hogy vélhetően sok szurkoló előtt fogunk pályára lépni. Egy igazi bajnoki rangadó következik tehát a számunkra, amelynek ismételten az a tétje, hogy lépést tudunk-e tartani a közvetlen élmezőnnyel. Biztosak vagyunk abban, hogy a Békéscsaba 1912 Előre csapatának is ez a célja, és így mindkét csapat győzni akar majd ezen a találkozón. A hazai gárda, nagyon magabiztos sikereket ért el az elmúlt fordulókban és nekünk is elég jól sikerültek az idegenbeli mérkőzéseink. Ezekből az eredményekből azonban, nem szabad kiindulnunk, mert most egymás ellen játszunk és ezen a találkozón, akár egyetlen gól is dönthet a három pont sorsáról. Mindkét csapatban vannak olyan labdarúgók, akik képesek eldönteni egy-egy mérkőzést, viszont egy ilyen rangadón az a csapat fog győzni, amelyik minden tekintetben jobban teljesít az ellenfelénél.

Birtalan Botond: – Úgy érzem, hogy az utóbbi két meccsen már összeállt a csapat támadójátéka is. Bár az elmúlt vasárnap kaptunk két gólt, de ettől függetlenül a védekezés is rendben van – hiszen egy ilyen első félidő után, bármely együttes akaratlanul is könnyedebben veszi ezt a dolgot. Az önbizalom és a csapatjáték a helyén van és egy tavaly még első osztályban szereplő, igen erős csapat ellen is mindenféleképpen a győzelem és a három pont megszerzése a cél. Sajnos jelenleg sérüléssel bajlódom, hiszen a Cegléd ellen, az ötödik percben kaptam egy elég kemény rúgást. Szerencsére végig tudtam játszani a meccset, de a végére nagyon bedagadt a lábam és most is még be van vérezve. Eddig ki is hagytam az edzéseket és most is még könnyített munkát végzek. Nagyon remélem, hogy vasárnapra minden helyre jön, de hogy tudom-e vállalni, az szinte csak az utolsó pillanatban derül majd ki.

Kiss László: – Igazi rangadó következik, hiszen a Gyirmót is jó sorozatban van, a mi eredményeinket pedig szerintem nem kell magyarázni. A szokásos menetrend szerint készültünk a héten, de azért mindenki tudja, hogy ez jóval komolyabb összecsapás lesz. Sok jó játékos szerepel következő vendégeink keretében, megnéztük és kielemeztük őket, tudjuk hogy mire kell figyelni és hol vannak a gyenge pontjaik. Szerintem csapatként sokkal jobban funkcionálunk és az a támadó jellegű futball, amit szerettünk volna a pályára tenni, az utóbbi 3-4 mérkőzésen már összeállt, így szép gólokat sikerült szereznünk. A védekezésünk is rendben van, láthatóan ez az időszak, amire igazán összeállt a csapat, amit a mester nyártól fogva szeretett volna kialakítani. Egyre sikeresebbnek kell lennünk ezzel a felállással, mentalitással. Egyértelműen a győzelem reményében lépünk vasárnap pályára.

Gránicz Patrik: – A szokásos, jól bevált program és módszer szerint készültünk a héten. Néhány fontos momentumot kiragadtunk az ellenfél játékából és ezekre precízen rákészültünk a videózás és az edzések folyamán is. Szeretnénk győzni a hétvégén is, folytatni a jó sorozatot és nagyszerű lenne, ha ismét sikerülne betalálni. Mindent megteszünk, hogy itthon tartsuk a három pontot.

A Merkantil Bank NB II Liga 2017/2018-as szezon 12. fordulójának összes mérkőzését megrendezik 2017. október 8-án (vasárnap): 15:00 órától Békéscsaba 1912 Előre – Gyirmót FC Győr, Ceglédi VSE – Vác FC, Kisvárda Master Good – Budaörs, Credobus Mosonmagyaróvár – Soroksár SC, 17:00 órától Aqvital FC Csákvár – Szolnoki MÁV FC, BFC Siófok – Budafoki MTE, ZTE FC – Nyíregyháza Spartacus FC, WKW ETO FC Győr – Dorogi FC, Soproni VSE – KBSC FC, valamint MTK Budapest – Szeged 2011 párosításokban.

Az előrejelzés szerint Békéscsaba térségében, vasárnap közepesen felhős, szeles nap várható, 17 Celsius fokos maximális hőmérséklettel. Csapadék a pillanatnyi állapot szerint nem valószínűsíthető. A Nap 2017. október 8-án 18 óra 10 perckor nyugszik.

Számítunk szurkolóink további hathatós támogatására, hiszen a szakmai stáb, valamint játékosaink számára különösen fontos, hogy folytatódjon a valódi futball hangulat a Kórház utcában és közös érdekünk, hogy csapatunk sikerrel szerepeljen újabb hazai mérkőzésén.

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

Kapcsolódó hivatkozás:
http://gyirmotfc.hu/index.php?ugras=hirolvaso&hirszama=117804&nyelv=0