ZTE FC – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 458 másodperc.

Merkantil Bank NB II Liga 2018/2019. 4. forduló

ZTE FC – Békéscsaba 1912 Előre

3-1 (1-1)

Időpont: 2018. augusztus 19. (vasárnap) 18:00 óra

Helyszín: Zalaegerszeg, ZTE Aréna

Cím: 8900 Zalaegerszeg, Október 6. tér 16.

Játékvezető: Bognár Tamás

Asszisztensek: Farkas Balázs, Horváth Zoltán

Tartalék játékvezető: Kovács J. Zoltán

ZTE: Zöldesi Illés, Lesjak Zoran, Babati Benjamin, Gajdos Zsolt, Devecseri Szilárd, Szépe János, Szökrönyös Dániel, Bedi Bence, Vojnovic Aljosa, Kiss Máté, Balázs Zsolt. Cserék: Szemerédi Norbert József, Kónya Kornél, Novák Csanád Ákos, Horváth Krisztofer, Gergényi Bence, Popin Sasa, Hudák Martin.
Vezetőedző: Nagy Tamás

Békéscsaba: Ribánszki László, Nagy Sándor, Mezei Szabolcs, Mészáros Márk, Gránicz Patrik, Urbin Péter, Máris Dominik, Király Patrik, Viczián Ádám, Pilán Márkó, Szélpál Norbert. Cserék: Uram János, Zahorán Balázs, Lustyik Levente, Tóth Dániel, Szalai Dániel, Hursán György, Babinyecz Balázs.
Vezetőedző: Boér Gábor

Gólszerzők: Urbin Péter (43. perc), Gajdos Zsolt (45. és 52. perc), Babati Benjamin (71. perc).

Sárga lapok: Viczián Ádám (38. perc), Devecseri Szilárd (41. perc), Vojnovic Aljosa (93. perc).

Két, egykor szebb napokat megélt, az idei bajnokságban a negyedik fordulóig veretlen csapat mérte össze tudását a másodosztályú bajnokságban. A Zala megyei székhelyen lezajlott összecsapásban a házigazdák helyzeti előnye az volt, hogy az előző szezonban mindkétszer legyőzték a lila-fehéreket, ami számukra mindenképpen jól előjelnek bizonyult. Most sem tört meg a csabaiak átka, hiába vezettek az első játékrész végén, mégis vesztesen hagyták el a játékteret.

A 43. percben jobb oldalról Viczián Ádám egy óriási partdobást hajtott végre, ami az egész védelem feje fölött átszállt, a jobb kapufához berobbanó Urbin Péter azonban jól helyezkedett és két méterről a kapu jobb oldalába fejelte a labdát, 0–1.

Két perccel később, egy labdavesztést követően remekül ugratták ki a védők közül jól kibújó Gajdos Zsoltot, aki néhány lépés és egy csel után 14 méterről a kapuba helyezett, 1–1.

A fordulás után Király Patrik ismételt hibáját követően, az 52. percben Babati került helyzetben, lövését Ribánszki kiütötte, szerencsétlenségére Gajdos Zsolt elé, aki kilenc méterről a még fekvő csabai kapus mellett megcélozta a jobb alsó sarkot, Szélpál hiába futott vissza, már nem tudta a gólvonalról kirúgni a labdát, amely a hálóban kötött ki, 2–1.

A 71. percben a bal oldalvonal mellett Novák Csanád elfutott, bekanyarodott a tizenhatos oldalvonalához, ahonnan belőtt középre és a berobbanó Babati Benjamin kapásból, a tizenegyes tájékáról nagy erővel a kapuba bombázott, 3–1.

Ahogy a sportágban megszokott, a hazai pálya előnyét élvező csapat jobban kezdte a mérkőzést, ám ez nem azt jelenti, hogy a ZTE azonnal széttépte volna az istrángot. Többet birtokolták a labdát, tologatták előre-hátra, ám a kapura ugyanúgy veszélytelenek voltak, mint a vendégek. Csupán olyan dolgokat tudtunk följegyezni, mint: Nagy Sándor a harmadik percben egy ütközésnél megsérült, de még percekkel később is fájlalta befáslizott jobb kezét, a tizedik percben le is kellett cserélni. Aztán jött néhány sárga lap, majd a játékrész finise egy csapásra változást hozott. Mindezt onnan jegyezhettük, hogy a 42. percben Viczián Ádám 18 méterről megcélozta a jobb alsó sarkot, amit nagy nehézségek árán hárított Zöldesi Illés. Aztán egy perccel később jött a vendégek gólja Urbin Péter révén, aminek pikantériája, hogy 313 perc után találtak be ismét a zalaegerszegiek kapujába (az utolsó három mérkőzésen mindannyiszor vereséget szenvedett az Előre úgy, hogy még gólt sem tudott rúgni). Ám a szép találatnak nem sokáig örülhettek, hiszen két perccel később már megint egál volt az állás, miután Gajdos Zsolt is eredményesnek bizonyult. Ám a félidő hosszabbításában Mezei Szabolcs újra vezetéshez juttathatta volna a lila-fehéreket, ám jobb alsó sarkos lövését hárította a házigazdák portása.

Szünet után továbbra is a ZTE volt a kezdeményezőbb. Először Gajdos duplájával fordított a találkozó állásán, majd a nagy kedvvel játszó Babati is betalált. A házigazdák a jelentős előny birtokában egyre felszabadultabban és magabiztosabban játszottak, nagy fölényt harcoltak ki. A mérkőzés finisébe kanyarodva a Békéscsaba is igyekezett ritmust váltani, akadtak percek, amikor ismét jobban játszottak, de elöl továbbra is meddőnek bizonyultak. Így nem tört meg az átok, továbbra sem tudták legyőzni egykori első osztályú ellenfelüket. Immár négy esztendeje nem volt sikerélménye a lila-fehéreknek a ZTE ellen. Ráadásul az idei bajnokságban is elvesztette veretlenségét az Előre.

Nagy Tamás: – Folyamatosan próbálunk előrelépni, jelenleg a tanulási folyamat elején vagyunk. Ma a kicsit gyengébb kezdés után, amikor a pszichés gát átszakadt, már egészen jól futballozott a gárda. Összességében elégedett vagyok a látottakkal, egy jó csapatot győztünk le.

Boér Gábor: – Katasztrofálisan játszottunk a mai napon, viszont így is vezetéshez tudtunk jutni, ami talán a csapat erejét mutatja. Azt sajnálom, hogy az előnyt nem tudtuk a félidő végéig megtartani, hiszen akkor azért talán tudtuk volna rendezni a sorokat. Három gólpasszt adtunk az ellenfélnek, ami ezen a szinten sem fér bele. Nem tudtuk azt az alázatos, megalkuvást nem tűrő játékot produkálni a mai nap folyamán, ami eddig jellemző volt ránk – ez nagyon hiányzott. A kényszerű cserék és sérülések szintén nem kedveztek és már az elején fel kellett forgatni a csapatot. Már úgy érkeztünk, hogy az egyik stabil kezdőjátékosunk nem tudta vállalni, ehhez még jött a három sérülés, plusz ketten még panaszkodtak ilyen-olyan problémákkal. Ez óriási pech, de ez is hozzátartozik a labdarúgáshoz. Jelen pillanatban nem olyan bő a keretünk, hogy egy ilyen hullámvölgyet következmények nélkül el tudjunk viselni. Tudtuk, hogy egyszer be fog következni az is, hogy kikapunk, így most az a feladat, hogy minél előbb rendezzük a sorokat és vissza kell találnunk arra az útra, amelyre egyszer már ráléptünk ebben a szezonban. Ez is az én csapatom, ez ugyanaz az együttes, amely a múlt héten volt, csak rosszabb felfogásban játszott. Nyilván ez a mi hibánk is, egy picit azonban attól tartok, hogy a két komolyabb sérültünket nem fogjuk tudni megfelelőképpen pótolni. Sajnos hosszabb távra kiesett a rutinos Nagy Sándor, akinek eltört a keze, valamint Mészáros Márk, akinek a comb-hajlító izma szakadt be részlegesen – úgyhogy a jövő héttől kezdve nélkülük kell megoldanunk az előttünk álló feladatokat. Természetesen a jövő héten is cél a három pont megszerzése.

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

YouTube

Információk

Jegyzőkönyv

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/226058674708035/

line_purple