Beharangozó: ZTE FC – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 349 másodperc.

Valódi csemegét kínál a forduló egyik rangadója, hiszen a Békéscsaba 1912 Előre Zalaegerszegen lép pályára 2018. augusztus 19-én (vasárnap) 18:00 órától, melyet az M4 Sport televízió élőben közvetít.

A második a hetedik ellen, egyszerűsíthetnénk a beharangozót – de valójában a szituáció ennél jóval bonyolultabb. A tavalyi szezonban mélyrepülést folytató vendéglátó csapatot gyakorlatilag teljesen átalakították, és az új szakmai stáb mellett számos igazolást is végrehajtottak. A kiesést éppen elkerülő zalai gárda a 2017/2018-as szezont 44 szerzett ponttal a 16. helyen végezte és szinte az utolsó három forduló bravúrszámba menő teljesítményének köszönheti, hogy az új idényt nem az NB3-ban kezdhette. Ettől függetlenül a számunkra mindig kellemetlen ellenféltől 2017. szeptember 2-án (Békéscsaba 1912 Előre – ZTE FC 0-3) és 2018. március 25-én (ZTE FC – Békéscsaba 1912 Előre 1-0) is kikaptunk. A két mérkőző fél egymás elleni mérlegét tekintve sem kedvezőbb a helyzet, hiszen az eltelt tizenhat évben tizennyolc alkalommal találkoztunk tétmérkőzésen, melyből tíz esetben a kék-fehérek, háromszor mi győztünk, ötször pedig döntetlennel végződtek a mérkőzések. Legutóbb 2014. augusztus 16-án (a feljutás szezonjában), hazai körülmények között 2-0 arányban tudtuk legyőzni a Zalaegerszeget. Mumus ide, mumus oda – az előző szezonban is bizonyítottuk, hogy a számok és a statisztika csak egy adalék, a másodosztályú mérkőzések végkimenetele egyáltalán nem ezektől a dolgoktól függ és bármelyik csapat, bármikor képes győzelmet aratni. Ráadásul csapatunk a 2018/2019-es szezonban eddig veretlen, hiszen a két nagyszerű győzelemnek és az értékes Budaörs elleni döntetlennel köszönhetően máris a tabella második pozíciójában találtuk magunkat. Tényleg jó rajtnak örvendhet a békéscsabai közönség és csak a Vasas teljesített eddig nálunk jobban, így joggal bízhatunk a jó folytatásban – ami azért nem lesz egyszerű. Annál is inkább, hiszen az előttünk álló tizenöt nap folyamán négy bajnokin lépünk pályára, ebből kétszer idegenben, ráadásul Zalaegerszeg nem a szomszédban van.

Visszatérve következő vendéglátóinkra, akiket június 25. óta Nagy Tamás vezetőedző hozott újra mozgásba, egy győzelemmel (BFC Siófok – ZTE FC 2-3), valamint két döntetlennel (ZTE FC – Aqvital FC Csákvár 1-1, WKW ETO FC Győr – ZTE FC 0-0) és az ezzel együtt járó öt egységgel a bajnoki táblázat 7. helyéről várja a 4. fordulót. Érkezett: Gergényi Bence (kölcsönbe – Budapest Honvéd), Madarász Márk (kölcsönbe – Puskás Akadémia), Novák Csanád (kölcsönbe – Mezőkövesd Zsóry), Kiss Máté (Gyirmót FC Győr), Gajdos Zsolt (Nyíregyháza Spartacus FC), Szépe János (DAC Dunaszerdahely), Zöldesi Illés (Kisvárda Master Good), Sasa Popin (Soproni VSE), Aljosa Vojnovic és Zoran Lesjak. Távozott vagy kölcsönbe adták: Polényi Gábor, Paudits Patrik, Forgács András, Kovács Ádám, Kovács Zoltán, Fujsz Richárd. A felkészülési időszakot ausztriai edzőtábor, valamint a szükséges edzőmérkőzések is színesítették: ZTE FC – Al-Arabi FC (katari) 2-1, Nagykanizsa – ZTE FC 1-2, Fleetwood Town FC (angol) – ZTE FC 2-0, Sárvár – ZTE FC 0-1, Mattersburg II. – ZTE FC 1-2, NK Osijek – ZTE FC 2-0.

A lejátszott három mérkőzés alapján nem lehet senkit külön kiemelni, hiszen csupán 1-1 góllal Babati Benjamin, Gajdos Zsolt, Madarász Márk és Aljosa Vojnovic tudott hozzájárulni csapata sikereihez. Ettől függetlenül az egyértelműen magasabb célokért harcba szálló zalai egylet támadó szekciója mindenképpen figyelmet érdemel.

A ZTE FC – Békéscsaba 1912 Előre mérkőzés játékvezetőjeként Bognár Tamást akkreditálta a szövetség. Az 1978-as születésű sporival – érdekes módon – 2017. május 3-án a Békéscsaba 1912 Előre – ZTE FC 0-2 mérkőzésen, szintén játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása alatt összesen 789 sárga- és 57 piros színű lapot használt fel. Segítőiként Farkas Balázst és Horváth Zoltánt jelölték ki. A tartalék játékvezető feladatait Kovács J. Zoltán látja el. Jó mérkőzést kívánunk!

Színes lapok miatti eltiltott egyik csapat keretében sincs.

Három etap után annyiban változott a helyzet a tabellán, hogy a halványan kezdő Balmazújváros megszerezte első győzelmét, a Soroksár ikszelt a Vác ideiglenes otthonában (0-0), a Budaörs brillírozott Nyíregyházán (0-3), így pillanatnyilag három 5 pontos csapat (Békéscsaba, Soroksár, Budaörs) birtokolja a 2-4. pozíciókat. Az újonc Tiszakécske megszerezte első pontját a másodosztályban, hiszen 0-0 arányú döntetlent játszott a Kazincbarcika ellen. A Siófok mélyrepülése azonban továbbra is folytatódik, így a somogyiak továbbra is szerzett egység nélkül a sereghajtó helyen állnak.

A bajnokság negyedik fordulóját 2018. augusztus 19-én (vasárnap) 17:30 órától Budaörs – Kaposvári Rákóczi FC, Credobus Mosonmagyaróvár – Duna Aszfalt TVSE, KBSC FC – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő, Soroksár SC – Dorogi FC, 18:00 órától ZTE FC – Békéscsaba 1912 Előre, 19:00 órától BFC Siófok – Budafoki MTE, Vasas FC – Aqvital FC Csákvár, Gyirmót FC Győr – Vác FC párosításokban rendezik meg.

Az előrejelzés szerint Zalaegerszeg térségében a mérkőzés napján akár 32 Celsius fokos maximális hőmérséklet várható és az UV-B sugárzás is magas lesz. A Nap 2018. augusztus 19-én (vasárnap) 19 óra 50 perckor nyugszik.

Arra buzdítjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll, idegenbe is kísérjék el csapatunkat és szurkolásukkal segítsék győzelemhez, pontszerzéshez a srácokat!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!