U17-es edzőtovábbképzés

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 186 másodperc.

Edzőtovábbképzésen bemutatózott a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia U17-es csapata.

20160404

Az MLSZ Edzőképző Központja csütörtökön (2016. március 31.) több, mint 1.500 hazai szakember részvételével rendezte meg az “Emeljük a szintet” című szakmai nap-sorozat kilencedik felvonását.

A szakmai nap minden eddiginél nagyobb érdeklődés mellett zajlott, 1.570 edző regisztrált a győri ETO-stadionban megrendezett, kizárólag gyakorlati bemutatókból álló előadásokra. A részvétellel, a tanulás mellett kreditpontokat is lehetett szerezni, ami feltétele a licencmegújításnak, de nem elsősorban a kreditekért volt érdemes ellátogatni az ETO Parkba – a színvonalas bemutatók még nagyobb vonzerőt jelentettek az edzők számára.

A stadion centerpályáján az aktuális UEFA Elite Youth „A-tanfolyam” hallgatói vezényeltek bemutatóedzéseket utánpótláscsapatok számára, áttekintést adva különböző játékrendszerek felépítéséről, azok védekezésbeli és támadásbeli elemeiről. A Békéscsaba Labdarúgó Akadémiát Jakab Péter képviseli a jelenleg zajló projektben. Témája: „A labdaszerzésből indított kontratámadások 4-3-3-as játékrendszerben”. A bemutató végrehajtásához klubunk U17–es csapatát választotta. Természetesen segítői is voltak az edzésen: Marik László szakmai vezető az U19-es csapat edzője, Brlázs Gábor az U16 edzője, Lőrinci Attila az U12 edzője és Skerl József kapusedző.

A bemutató igen jól sikerült, hiszen a jelenlévő edzők többsége a Zalaegerszeg és a Békéscsaba bemutatóját találták legérdekesebbnek. A visszajelzések tehát pozitívak voltak, ami büszkeséggel tölti el Klubunkat – már csak azért is, mert olyan körben kaptunk elismerést, ahol az ország szinte minden komoly akadémiájának edzői és az NB-s csapatok vezetőedzői, valamint nagy magyar edzőegyéniségek is jelen voltak!

Szalai László, az MLSZ Edzőképző Központjának igazgatója: – Az elmúlt három évben komoly változtatásokat eszközöltünk az edzőképzésben és nemcsak az anyagában, hanem az egész szellemiséget tekintve. A mostani jelentős létszám is bizonyítja, hogy sikerült megértetni a magyar edzői karral, hogy fejlődni kell, folyamatosan követni kell a trendeket, lépést kell tartani a világ labdarúgásával. Nekünk nagyon komoly visszajelzés ez a létszám, hiszen két és fél éve száz-százhúsz edző jött el az első továbbképzésre, most ezerötszáz-hetven kolléga érkezett az ETO Parkba.

Jakab Péter, Békéscsaba Elit Youth „A-hallgató”: – Nem volt egyszerű dolog 1.500 ember előtt edzést vezényelni, mikrofonnal a fejemen. Viszont a játékosok nagyon motiváltan és figyelmesen tették a dolgukat – nem különben az edző kollégák is. Úgy érzem nem hoztunk szégyent a „Viharsarki” labdarúgó képzésre, sőt felhívtuk a figyelmet új Akadémiánkra, amely szerintem nagy lehetőségeket rejt magában a jövőre nézve. Köszönjük a Magyar Labdarúgó Szövetségnek és Szalai Lászlónak – az edzőképzés vezetőjének, hogy gondoltak ránk is a program összeállításakor!