BSS Monor – Békéscsaba 1912 Előre

Merkantil Bank NB II Liga 2018/2019. 24. forduló

BSS Monor – Békéscsaba 1912 Előre

2-2 (1-1)

Időpont: 2019. február 17. (vasárnap) 14:00 óra

Helyszín: Budapest, III. kerületi TVE Sporttelep

Cím: 1033 Budapest, Kalap u. 1-3.

Játékvezető: Ducsai József

Asszisztensek: Bede Tamás, Bertalan Dávid

Tartalék játékvezető: Farkas Tibor

Monor: Bozsó Antal, Barthel Gábor, Tóth Ferenc, Lázár Zsolt Albert, Tóth Barna, Szuhodovszki Soma, Bori Gábor, Asztalos Dávid, Farkas Norbert, Fülöp Noel, Palincsár Martin. Cserék: Paulovicz Dániel, Ficsor Richárd, Peszmeg Viktor Tamás, Pintér Dominik, Haragos Viktor, Hamar Ádám, Szabó Dominik.
Vezetőedző: Horváth Dávid.

Békéscsaba: Ribánszki László, Lustyik Levente, Mezei Szabolcs, Mészáros Márk, Szatmári István, Urbin Péter, Szalai Dániel, Király Patrik, Hursán György, Viczián Ádám, Szélpál Norbert. Cserék: Uram János, Zahorán Balázs, Nagy Sándor, Ilyés Tamás, Pilán Márkó, Vólent Roland, Sinanovic Sinan.
Vezetőedző: Boér Gábor.

Gólszerzők: Palincsár Martin (10. perc), Szatmári István (19. perc), Urbin Péter (63. perc), Hamar Ádám (81. perc).

Sárga lapok: Fülöp Noel (40. perc), Szélpál Norbert (46. perc), Bori Gábor (70. perc), Szabó Dominik (72. perc), Viczián Ádám (72. perc), Sinan Sinanovic (78. perc), Szalai Dániel (79. perc), Palincsár Martin (92. perc).

Piros lap: Farkas Norbert (88. perc).

Az első lehetőség a hazai csapat előtt adódott, amikor az 5. percben Bori szögletét kifejelték a csabai védők, a lehullót Asztalos kapásból lőtte el, de a löket nem talált kaput. A 10. percben aztán Bori Gábor előreívelt labdájába Palincsár Martin még bele tudott érni, ezzel megszerezte a vezetést a hazai együttes, 1-0. Az első lila-fehér lehetőség Lustyik nevéhez fűződik, aki a 15. percben eresztett el egyet, de a lövés sajnos a monori kapu fölé ment. A 19. percben viszont Szatmári már jobban célzott és a hosszú alsóba passzolt, 1-1. Az első fél óra elteltével a mezőnyre korlátozódott a játék és a következő helyzet csak a 37. percben alakult ki, amikor Hursán fejelt a kapu mellé. A 40. percben Fülöp kapott sárgát, mert becsúszása alkalmával a lábat is vitte. A hátralévő 5 percben pedig már nem változott az eredmény, hosszabbítás nélkül vonultak szünetre a mérkőző felek.

A félidőben cserélt a vendéglátó, Hamar érkezett Lázár helyett. A 46. percben Szélpál könyöklésért kapott sárga cédulát. Két perccel később Bori lövését védte Ribánszki, majd a kipattanót Tóth Barna küldte rá, amely azonban gyengének bizonyult. Az 53. percben kényszerű csere következett a Békéscsabánál, Lustyik sérülése miatt nem tudta folytatni, helyét Ilyés Tamás vette át. A 60. percben Horváth Dávid újra cserélt, Tóth Ferenc helyett Szabó Dominik kapott lehetőséget. A 63. percben fordított a Békéscsaba, Urbin addig sertepertélt a tizenhatoson belül, míg sikerült egy belőtt labdát a hálóba kotornia, 1-2. A 70. percben előkerült a mérkőzés harmadik sárga lapja, amivel Borit jutalmazták egy taktikai szabálytalanságért. A 72. percben Szabó Dominik felé is villant a cédula, egyúttal Viczián is kapott egyet szövegelésért, amit nem díjazott a játékvezető. Egy perccel később mindkét együttes cserélt, Urbint Sinanovic váltotta, Barthel helyett pedig Ficsor érkezett. A 78. percben aztán Sinanovic is besárgult, miután Farkast buktatta. Rögtön ezután folytatódott a kártyaparti, Szalainak is kiosztottak egyet. A vége előtt 9 perccel Hamar lőtte ki a jobb alsót, ezzel egalizálta az eredményt, 2-2. A 83. percben Vólent léphetett még pályára Szalai helyén. Egy perccel később rögtön helyzetbe is került, centikkel maradt le a ziccerről. A 86. percben Bori szöglete keltett zavart a békéscsabai védelemben, nehézségek árán sikerült felszabadítani. A 88. percben Farkas Norbert a kiállítás sorsára jutott, így idő előtt kellett elhagynia a játékteret.

Ezzel együtt az eredmény már nem változott, így a sereghajtó pontot mentett hazai pályán, míg a Békéscsabának is be kellett érnie ezúttal döntetlen eredménnyel. Ettől függetlenül a lényegi helyzet nem változott, az ötödik helyről várhatjuk egy hét múlva a Vasas békéscsabai vendégjátékát, lemaradásunk a Budaörssel szemben két egység – így továbbra is nyílt maradt a küzdelem a bajnokságban.

Boér Gábor: – Nagyon rossz színvonalú mérkőzést játszottunk, egy nagyon rossz talajú pályán – utóbbi nyilván mindkét csapatra érvényes. Igazából nagyon rosszul kezdtünk, pedig felhívtam a játékosok figyelmét, hogy mennyire fontos egy ilyen meccsen a jó kezdés – így ez érthetetlen számomra. Utána sikerült összeállnunk és olyan volt a hozzáállás-mentalitás, mint amilyet mindig elvárunk. Ezért nem akarok dicsérni senkit, mert ennek alapnak kellene lennie. Mindezek ellenére, amíg nem rúgjuk be a helyzeteinket és nem zárjuk le időben a meccseket, addig mindig bele fogunk futni ilyen hibákba. Egy idő után már nem lehet a fiatalságra fogni a dolgokat, ezt a mérkőzést meg kellett volna nyernünk – nem értem, hogy miért nem tudunk a saját vagy más hibáiból tanulni?! A futball olyan – ez valóban nagy igazság -, azt adja amit belefektetünk: megbüntetett bennünket a sors, hiszen a végén is volt meccslabdánk, amit nem sikerült értékesíteni. Nagyon sajnálom az eredményt, még úgy is, hogy nem játszottunk jól vagy nem volt jó a pálya – de meg kellett volna nyerni ezt az összecsapást. Nagyon fontos lett volna, hogy az előző héten elszenvedett vereség után, most egy győzelemmel tudjunk kimászni a gödörből. Azt is elmondtam, hogy az utolsó helyezettel játszunk és nyilván már csak a szituáció miatt is veszélyes az ellenfél – ráadásul más csapatok is botlottak a fordulóban – de erre is felhívtuk a srácok figyelmét. Az ellenfél ezúttal szinte minden lehetőségét kihasználta, pedig mindent összevetve egyáltalán nem voltak veszélyesek ránk nézve – így pedig még fájóbb ez a döntetlen. Egy szó, mint száz: van olyan, amikor mélyre kerül egy csapat és úgy érzem, hogy mi most oda kerültünk. De ebből fel kell állnunk és csapatként fel is fogunk! Rendet kell tennünk, a megfelelő irányba kell fordítani a fejeket és mindent el fogunk követni annak érdekében, hogy ez jövő hétre már meg is történjen.

[ae-fb-embed url=’https://www.facebook.com/1912elore/videos/148516929420507/’ width=’680′]

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

YouTube Fotók

Információk

Jegyzőkönyv

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/2177062192610097/

line_purple

Figyelem! Felhívjuk figyelmüket, hogy az idegenbeli mérkőzések megtekintése és az elutazás előtt minden esetben szíveskedjenek figyelmesen elolvasni a mérkőzésekkel kapcsolatos információkat, melyeket egyedülálló módon rendszeresen és azonnal frissítünk, miután hivatalos formában megkaptuk a belépőjegyekkel és beléptetéssel kapcsolatos tájékoztatást. A szükséges tudnivalókat időben megosztjuk összes online felületünkön, így a Békéscsaba 1912 Előre NEM tud felelősséget vállalni abban az esetben, ha valaki az információk hiányára hivatkozva, bármilyen okból nem tud az adott mérkőzésre bejutni! Előfordulhat, hogy adott esetben a vendéglátó klub nem ad minden részletre kiterjedő tájékoztatást, így mindenképp javasoljuk, hogy keressék fel az ellenfél csapatának felületeit is és tájékozódjanak a bejutás feltételeiről. A Békéscsaba 1912 Előre minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy vendégei, szurkolói és az érdeklődők időben, megfelelő felvilágosítást kapjanak, de önhibánkon kívül a helyszíni rendezési feltételekért NEM tudunk felelősséget vállalni. Megértésüket és türelmüket köszönjük!