Beharangozó: BSS Monor – Békéscsaba 1912 Előre

Budapesten folytatja együttesünk a bajnokság 24. fordulójában, amikor 2019. február 17-én (vasárnap) 14:00 órától a BSS Monor ellen lépünk pályára a III. kerületi TVE Stadionban.

Vendéglátóink számára gyakorlatilag minden hátralévő mérkőzés létfontosságúvá vált, hiszen a sereghajtó pozícióból csak kemény bajnoki pontok megszerzésével maradt esélyük az elmozdulásra. A 23 forduló alatt mindössze 3 győzelem, 4 döntetlen, 16 vereség és az eredményekből adódó 13 pont, egyelőre biztos kiesést jelent számukra. Az idő és a lehetőség is egyre fogy, hiszen 10 egység lemaradásban vannak a jelenleg még bennmaradást jelentő 17. helytől, ezt pedig csak győzelmekkel lehetne ledolgozni. Emlékeztetőül a 2017/2018-as idényben a Sopron 20 ponttal fejezte be és búcsúzott, a biztos bennmaradáshoz pedig 44 egységre volt szüksége a Kazincbarcikának. Ettől a monoriak még igen messze vannak és a téli játékosmozgás sem adott megnyugtató választ a kérdőjelekre. Érkezett Hamar Ádám (III. ker. TVE), Peszmeg Viktor Tamás (Balmazújváros), Asztalos Dávid (Cegléd), Kovács Botond (MTK Budapest – kölcsönbe), lehetőséget kapott a felnőttek között Krizsán Máté, de távozott Póti Krisztián, Adorján Gergő, Bayer Bence, Szabó Tamás, Tóth Ádám Sándor, Balanescu Dániel, Májer Gergő és Czuczi Márton is. Olyan ez – legalábbis kívülről úgy tűnhet -, mintha többen is menekülnének a süllyedő hajóról. Reméljük nem így van és sikerül összetartani a csapatot, hiszen csakis jót kívánhatunk mindenkinek, ezúttal viszont még egy mérkőzésnyit halaszthatnánk a feltámadást…

Mivel a képzeletbeli kalapban még 45 bajnoki pont található, így biztos kiesőkről vagy feljutókról írni-beszélni még igen korai lenne, ettől függetlenül egy, a Békéscsaba számára kötelező jelzővel ellátott összecsapás természetesen számunkra is igen fontos. Lényeges, hiszen egyrészt jó lenne folytatni a február elején megkezdett jó idegenbeli szereplést (Ceglédi VSE – Békéscsaba 1912 Előre 0-4), másrészt csak ilyen módon tudunk közelebb férkőzni az élen álló csapatokhoz, harmadrészt jó ómenként bizonyulna a 2019. február 24-én (vasárnap) 17:00 órától megrendezésre kerülő Békéscsaba 1912 Előre – Vasas FC rangadó előtt. Ehhez viszont ismét határozott, önbizalommal telt, fegyelmezett, nyugodt játékra lesz szükség. Az ilyen foci némileg elmaradt a Zalaegerszeg elleni, hazai szezonpremieren, így nem túl jó szájízzel folytatjuk a bajnokságot. Na, de az ilyen dolgokon egy csapatnak és sportolóknak túl kell lépniük, hiszen nincs idő kesergésre-szomorkodásra – amire egyébként igazából nincs is okunk, hiszen fiatal együttesünk továbbra is erőn felül és rendben teljesít. Sérültjeink remélhetőleg most már tényleg felépülnek és a szakmai stáb, na meg a közönség rendelkezésére is állnak, hiszen keretünk minden hiányzót megérez. Tóth Dániel és Máris Dominik továbbra sem bevethető, Gránicz Patriknak sérüléséből visszatérve még mindig fájdalmai vannak, így szereplése kérdéses – több, mint valószínű, hogy a szakmai stáb időt ad majd számára, hogy teljesen meggyógyulhasson. Mindenki más azonban a stáb rendelkezésére áll.

Békéscsaba 1912 Előre – BSS Monor (2018. 08. 26.)

A két mérkőző fél összességében 11 alkalommal találkozott már egymással, ebből négyszer a harmadosztályban, hétszer pedig az NB2-ben. Utóbbi mérlege egyértelmű csabai fölényt mutat, hiszen szempontunkból az egyenleg: 4 győzelem, 2 döntetlen és mindössze 1 vereség. A két együttes másodosztályú összecsapásai alkalmával esett 26 gól – gólkülönbség 16-10 javunkra -, és az ebből adódó 3,7-es mérkőzésenkénti gólátlag mindenképpen azt vetíti elő, hogy közönségszórakoztató meccs elé nézünk. Utoljára az 5. fordulóban, 2018. augusztus 26-án találkoztunk a Pest megyeiekkel, akkor Gránicz és Szatmári góljaival 2-1 arányban győzedelmeskedtünk.

Színes cédulák miatti eltiltott játékos egyik csapat keretében sincs, így mindkét szakvezető a pillanatnyilag legjobb tizenegyet – eltekintve a sérültektől – küldheti pályára. Ellenfelünk keretében érdemes kiemelt figyelmet szentelni Tóth Barnára, aki már 11 alkalommal talált be az ellenfelek kapujába. Az előző fordulóban mindkét együttes vereséget szenvedett (WKW ETO FC Győr – BSS Monor 2-1, Békéscsaba 1912 Előre – ZTE FC 1-2), így különösen fontos a továbbiakra való tekintettel, hogy ki tudja pozitív irányba terelni a dolgokat.

A BSS Monor – Békéscsaba 1912 Előre mérkőzés játékvezetőjeként Ducsai Józsefet akkreditálta a szövetség. Az 1978-as születésű sporival legutóbb 2018. november 11-én, a Soroksár SC – Békéscsaba 1912 Előre 2-2 mérkőzésen, tartalék játékvezetőként találkozhattunk. Pályafutása alatt összesen 635 sárga- és 31 piros színű lapot használt fel. Segítőiként Bede Tamást és Bertalan Dávidot jelölték ki, míg a tartalék játékvezető feladatait Farkas Tibor látja el. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

A bajnokság 24. fordulóját 2019. február 17-én (vasárnap) 14:00 órától KBSC FC – Vác FC, Credobus Mosonmagyaróvár – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő, Budaörs – Duna Aszfalt TVSE, Ceglédi VSE – Kaposvári Rákóczi FC, ZTE FC – Nyíregyháza Spartacus FC, BSS Monor – Békéscsaba 1912 Előre, Vasas FC – WKW ETO FC Győr, BFC Siófok – Aqvital FC Csákvár, Soroksár SC – Budafoki MTE, valamint 18:00 órától Gyirmót FC Győr – Dorogi FC párosításokban rendezik meg.

Még egyszer a táblázatra pillantva látható, hogy a Gyirmót (1.) és a ZTE (2.) 47-47 ponttal vezeti a rangsort, mögöttük 44 egységgel a Kaposvár (3.), valamint 41 ponttal megelőzött minket a Budaörs (4.). Hozzánk (5. hely) képest lőtávolba került a 6. pozícióba felkapaszkodó Vasas, így a következő ETO FC elleni meccsük kapcsán – érthető okokból -, ezúttal a vendégeknek drukkolnánk. A 15. helytől lefelé továbbra is vérre menő küzdelem folyik a kieső zónától való elmozdulás érdekében, hiszen itt egy pont különbséggel négy együttes is küzd magával, az ellenfelekkel és az elemekkel. Összességében számunkra az lehetne az ideális forgatókönyv, amellett hogy természetesen Budapestről három ponttal térünk haza, hogy az ETO megveri a Vasast, a Gyirmót pontot-pontokat veszt a Dorog ellen, ahogy a Kaposvár Cegléden, a Budaörs botlik a Tiszakécske ellen, a Zalaegerszeget pedig hazai pályán két vállra fekteti a Szpari. Hát ezt akárhogy nézzük, kockázatos lenne megtenni nagyobb téttel…

Az előrejelzés szerint Budapest térségében a mérkőzés napján derült időjárás várható. A hőmérséklet napközben akár 10 Celsius fok is lehet és csapadék sem valószínűsíthető. A Nap 2019. február 17-én (vasárnap) 17 óra 11 perckor nyugszik.

Arra buzdítjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll, idegenbe is kísérjék el a srácokat és szurkolásukkal segítsék újabb győzelemre fiatal csapatunkat!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

[ae-fb-embed url=’https://www.facebook.com/1912elore/videos/2076558902381865/’ width=’680′]

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

Kapcsolódó hivatkozás:

http://1912elore.hu/site/informaciok-bss-monor-bekescsaba-1912-elore-20190217/

Következő hazai mérkőzés:

http://1912elore.hu/site/bekescsaba-1912-elore-vasas-fc-20190224/