Békéscsaba 1912 Előre – ETO FC Győr

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 253 másodperc.

Békéscsaba 1912 ElőreETO FC Győr

Merkantil Bank NB II Liga 2022/2023.
33. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – ETO FC Győr

2-0 (1-0)

Időpont: 2023. április 23. (vasárnap) 17:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Kovács J. Zoltán

Asszisztensek: Punyi Gyula, Nagy Viktor

Tartalék játékvezető: Kovács Imre

Békéscsaba: Krnács Richárd, Futó Zsombor, Kitl Miklós, Lukács Raymond Barna, Mikló Roland, Fazekas Lóránt, Albert István, Hamed Yasin, Czékus Ádám, Bora György, Puskás Gábor Sándor. Cserék: Bukrán Erik, Zvara Levente Mátyás, Ilyés Tamás, Kóródi Nándor, Hodonicki Márk, Farkas Botond Gergő, Szalai Dániel, Komáromi Csongor, Horváth Péter.
Megbízott vezetőedző: Pásztor József

ETO: Ruisz Barnabás, Borsos Filip, Fodor Ferenc, Csontos Dominik Zoltán, Tuboly Máté, Keresztes Krisztián, Vitális Milán, Deákovits Richárd, Kiss Bence András, Lacza Alex, Huszár Marcell Béla. Cserék: Fadgyas Tamás László, Óvári Zsolt Levente, Vingler László, Toma György, Priskin Tamás, Bekker Roland, Selyem Bálint, Kovács Krisztián, Kiss Máté, Urblík Norbert, Szendrei Ákos.
Vezetőedző: Munoz Guzman Antonio Jose

 Gólszerzők: Fazekas Lóránt (19. perc), Fodor Ferenc (69. perc) – öngól.

 Sárga lapok: Bora György (6. perc), Deákovits Richárd (22. perc), Tuboly Máté (39. perc), Lukács Raymond Barna (40. perc), Óvári Zsolt Levente (83. perc), Futó Zsombor (87. perc), Priskin Tamás (89. perc).

Nézőszám: 1.040


Helyezés a forduló után: 17 (+2)
Bajnoki pontok száma a forduló után: 33 (+3)
Hátralévő fordulók száma: 5
Szerezhető pontok száma a forduló után: 15
A 15. hely eléréséhez minimálisan szükséges pontok száma a forduló után: 4


Végre megszakadt a nyolc mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozat

Az első pillanattól fogva a Békéscsaba lépett fel támadólag, futószalagon vezette a támadásokat és a játékrész derekán Czékus Ádám szöglete után a jó helyen álló Fazekas Lóránt fejjel meg is szerezte a csapatnak a vezetést. A gól után is a hazaiak irányítottak és – főleg Futó Zsombor hatalmas bedobásai után – rendre veszélyhelyzet alakult ki a kisalföldi kapu előtt.

Békéscsaba 1912 Előre - ETO FC Győr 2-0 (1-0)

Fotó: Bencsik Ádám

Kapusuk, Ruisz Barnabás sem mindig állt a helyzet magaslatán, gyakran bizonytalankodott. A gól után nem sokkal kettőre növelhette volna előnyét a kieső helyen tanyázó Békéscsaba, ám Lukács kapuralövés helyett passzolni akart, ám így oda lett a helyzet. A félidő hajrájában egyre többször merészkedtek előre a győriek és már helyzetekig is eljutottak, ám a szünetig érintetlen maradt Krnács Richárd hálója.

A második félidőben szinte azonnal gólt szerezhetett volna a Győr, de Huszár kihagyta a ziccerét. Hiába cserélt egyszerre három poszton Antonio Munoz, de semmivel sem lett veszélyesebb a csapata, sőt, a szinte mindenhol felbukkanó Czékus Ádám révén a lilák előtt adódtak újabb gólszerzési lehetőségek. Semmit nem von le a csabaiak érdeméből, hogy egy öngóllal növelték az előnyüket.

A gól után sem lankadtak a végig jól játszó csabaiak és teljesen megérdemelten győzte le az ETO FC Győrt és ezzel nyolc mérkőzés óta tartó nyeretlenségi szériája szakadt meg.

Antonio Munoz: – Nem voltunk elég agresszívak a pontrúgásoknál, pedig tudtuk, hogy erre nagyon oda kell figyelni. Az első gólt ilyen helyzet után kaptuk, amit a második félidőben egy szerencsétlen találat követett. A következő mérkőzések sem lesznek könnyebbek, hogy pontokat szerezzünk, ahhoz tökéletesíteni kell a játékunkat.

Pásztor József: – Féltem ettől a mérkőzéstől, mert a Győr számára nem volt tétje, mi pedig óriási teherrel játszottunk, hiszen nyolc mérkőzés óta nem nyertünk. Ilyenkor nem úgy működnek a lábak, a fejek. Ma mindenki a maximumot nyújtotta, csúszott-mászott. Azokból a helyzetekből jól jöttünk ki, melyeket korábban gyakoroltunk. Szerencsénk is volt, de az öngólt egy szép támadás előzte meg. Jókor jött ez a győzelem, de a neheze még most jön.


 


Élő tudósítás, információk, esemény,  jegyzőkönyv, tabella:

Élő tudósításMérkőzés információk

JegyzőkönyvTabella


Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: