Beharangozó: Békéscsaba 1912 Előre – Budapest Honvéd

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 231 másodperc.

Igazán veretes ellenfél következik az Előre felkészülési programjában, hiszen a Budapest Honvéd ellen lép pályára csapatunk Telkiben. A mérkőzés után befejeződik az edzőtáborozás és hazaindul csapatunk.

A két együttes négyszer is találkozott az utóbbi években: 2015. 07. 15. Budapest Honvéd – Békéscsaba 1912 Előre (felkészülési mérkőzés) 1-0, 2015. 08. 22. Békéscsaba 1912 Előre – Budapest Honvéd (NB I) 1-4, 2015. 11. 28. Budapest Honvéd – Békéscsaba 1912 Előre (NB I) 3-2, 2016. 04. 23. Budapest Honvéd – Békéscsaba 1912 Előre 2-1. Tizenkilenc lejátszott forduló után Marco Rossi csapata az első osztály, előkelő második helyéről várja a tavaszi folytatást – az eddig megszerzett 10 győzelemmel, 4 döntetlennel és 5 vereséggel 34 bajnoki pontot gyűjtöttek és csupán rosszabb gólkülönbségük miatt előzi meg őket a Videoton.

Bár a téli játékosmozgások még közel sem értek véget, de néhány fejleményről már tudni lehet piros-feketék háza táján. Kölcsönbe érkezett Laczkó Zsolt (Paksi FC), kölcsönből visszatért Vereckei Dániel (Cigánd SE). Távozott: Botka Endre (Ferencváros), Nagy Sándor (Gyirmót FC Győr, szabadon igazolhatóként), Prosser Dániel (Puskás Akadémia FC). Kölcsönbe távozott Hajdú Ádám (Paksi FC), de több kiszemeltről is csicseregtek a verebek, hiszen Vladimir Jevtics (szerb) és Villám Balázs (ZTE FC) is próbajátékon vett már részt. Visszatekintve a 2016/2017-es őszi szezonra, a számok tükrében is meggyőzőnek tűnik következő ellenfelünk statisztikája. A Magyar Kupa, valamint a bajnoki meccseken összesen 50 gólt szereztek, ezek közül kettő öngól volt (4%). A magyar játékosok 28 gólt (56%), a légiósok 20 gólt (40%) lőttek. Érdemes megjegyezni, hogy 19 gól (38%) a Magyar Futball Akadémián nevelkedett játékosok nevéhez fűződik. A Honvéd összesen 32 gólt szerzett az ősz folyamán. A házi gólkirály, holtversenyben Eppel Márton és Davide Lanzafame 7-7 találattal. A harmadik helyen Prosser Dánielt találjuk 4 góllal. A pályán töltött perceket tekintve Ivan Lovrics a győztes, a védő egyetlen percet sem hiányzott ősszel a csapatból. Nem sokkal maradt le tőle Gazdag Dániel, a fiatal középpályás 1.660 percet játszott. Marco Rossi ősszel 26 játékost szerepeltett. A legtöbbet, 19 meccset Gazdag és Lovrics töltött a pályán, egy meccsel maradt el tőlük Kamber és Koszta.

Csapatunk tagjai a hét utolsó napjára pihenőt kapnak, hogy a vasárnapot családjukkal tölthessék. Hétfőn azonban már teljes gőzzel újra indul a munka a Kórház utcában, mivel február 1-jén Gyulán, 4-dikén pedig Temesváron újabb felkészülési mérkőzések következnek.

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!