Békéscsaba 1912 Előre – DVTK

Merkantil Bank NB II Liga 2021/2022. 9. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – DVTK

2-2 (1-0)

BELÉPÉS 18 ÉVEN FELÜLIEKNEK CSAK VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL, VAGY AZ AZT HELYETTESÍTŐ EESZT APPLIKÁCIÓVAL!

Időpont: 2021. szeptember 26. (vasárnap) 17:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Antal Péter

Asszisztensek: Sinkovicz Dániel, Szilágyi Norbert

Tartalék játékvezető: Szilágyi Sándor

Békéscsaba: Czinanó Antal Áron, Farkas Márk, Kitl Miklós, Lukács Raymond Barna, Nikola Pantovic, Máris Dominik, Király Patrik, Sipos Gábor, Bora György, Horváth Péter, Puskás Gábor Sándor. Cserék: Krnács Richárd, Nagy Sándor, Gránicz Patrik, Szabó Péter, Fazekas Lóránt, Kovács Ádám Tibor, Albert István, Varga Szabolcs, Paudits Patrik.
Vezetőedző: Schindler Szabolcs

DVTK: Póser Dániel, Szatmári Csaba, Eperjesi Gábor, Oláh Bálint, Molnár Gábor, Bokros Szilárd, Horváth Zoltán, Zsemlye Balázs, Szűcs Kornél, Polgár Kristóf, Könyves Norbert . Cserék: Borsos Vilmos, Bárdos Bence Zsolt, Makrai Gábor, Bertus Lajos, Zsolnai Richárd Tibor, Kocsis Dominik, Németh Márió, Hornyák Marcell, Jurek Gábor.
Vezetőedző: Kondás Elemér

 Gólszerzők: Farkas Márk (13. perc), Máris Dominik (52. perc), Oláh Bálint (56. perc), Könyves Norbert (68. perc).

 Sárga lapok: Szatmári Csaba (9. és 31. perc – kiállítva), Kitl Miklós (15. perc), Németh Márió (31. perc), Molnár Gábor (32. perc), Szűcs Kornél (40. perc), Lukács Raymond Barna (53. perc), Király Patrik (76. perc), Bokros Szilárd (86. perc), Kovács Ádám Tibor (86. perc), Póser Dániel (94. perc).

 Piros lap: Polgár Kristóf (80. perc).

Nézőszám: 1.060

A másodosztály kilencedik játéknapjának összecsapását a házigazda kezdte jobban, a 2. percben Király Patrik lövése ment jócskán a kapu fölé. A vendégek a 9. percben jutottak először helyzethez, Könyves Norbert lőtt a tizenegyespont környékéről a csabai kapu mellé. A Békéscsaba agresszíven játszott és nyomás alá helyezte a diósgyőri kaput. A 13. percben Király szöglete után Farkas Márk érkezett a rövid sarokra, erős fejese pedig a hálóban landolt, megszerezte a vezetést az Előre (1-0). A házigazda hamar megduplázhatta volna előnyét a 19. percben Nikola Pantovic váratlan megoldással lőtt a tizenhatoson belül, de a kísérlet mellé ment.

Fotó: behir.hu

A vendégek is próbálkoztak, a 22. percben Horváth Zoltán lőtt mintegy 20 méterről, Czinanó Áron könnyedén hárított. Két perccel később kisodródott szögből veszélyeztetett a DVTK, Bokros Szilárd lövése végül a csabai kapu mellé ment. A 31. percben emberhátrányba került a Diósgyőr: Szatmári Csaba begyűjtötte második sárga lapját is, miután szabálytalanul állította meg Máris Dominikot! A 34. perc végén óriási lehetőséghez jutott a Békéscsaba: egy gyors kontra után kettő az egyben támadtak a hazaiak, Pantovic azonban nem tudta kihasználni a helyzetet, miután már csak a kapussal állt szemben, Póser Dániel bravúrral hárított. Alig két perccel később hasonló helyzetben találta magát Pantovic. A támadó elgurította a hálóőr mellett a labdát, azonban Bokros utolsó emberként megakadályozta a hazaiak újabb találatát.

A szünetet követően jól kezdett a Békéscsaba, a 46. percben Máris beadása után Horváth Péter lőtt 12 méterről, a vendégek kapusa bravúros mozdulattal, lábbal védett. Az 52. percben megduplázta vezetését az Előre: Kitl Miklós erősen középre tett labdáját Máris lőtte a diósgyőriek kapujába (2-0). Az 56. percben szépített a DVTK, egy szögletet követően Oláh Bálintról pattant be a labda a kapuba (2-1). Schindler Szabolcs kettős cserére szánta el magát a 62. percben, Lukács Raymond helyére érkezett Paudits Patrik, valamint Máris Domonikot Szabó Péter váltotta. Paudits nem töltött sok időt a pályán, a támadó az első labdaérintésénél a térdéhez kapott, nem tudta folytatni a meccset, helyére Gránicz Patrik érkezett. A 68. percben ráadásul kiegyenlített az emberhátrányban játszó DVTK: Molnár Gábor és Könyves összjátéka után utóbbi játékos került ziccerbe, aki a csabai kapuba lőtte a labdát. A 70. percben Könyves meglőhette volna második gólját is a meccsen, kisodródott szögből próbálkozott, de Czinanó védett.

A 72. percben Grániczot ugratták ki a társak, a támadó egyedül vezethette a kapusra a labdát, de a hálóőrbe lőtt. A 78. percben Molnár kínálta meg Czinanót 20 méterről, a ballábas kísérlet középre ment, a kapus hárítani tudott. Ismét cseréltek a hazaiak, Horváth Péter helyére Kovács Ádám érkezett. A 80. percben kettős emberhátrányba került a DVTK: Polgár Kristóf kapott piros lapot, miután utolsó emberként rántotta le Kovács Ádámot, kedvező szituációból végezhetett el szabadrúgást az Előre. A pontrúgást végül Gránicz lőtte a kapu fölé. A 91. percben megszerezhette volna a győzelmet az Előre, egy szöglet után Kitl fejesét védte hatalmas bravúrral Póser, a kipattanót Kovács bombázta a felső léc fölé. Egy perccel később a tizenhatos sarkáról lőtt ballal Szabó, a kapus kipaskolta a próbálkozást. A Diósgyőr kivédekezte a hátralévő pár percet, így a vendégek kilenc emberrel, kétgólos hátrányból felállva 2-2-re mentették a mérkőzést, a Békéscsaba 1912 Előre pedig továbbra is vár idei első bajnoki győzelmére.

A csabaiak szeptember 29-én szerdán 18 órától, a Csákvár otthonában folytatják a másodosztály küzdelmeit.

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/390201642567315

Fotók Élő tudósítás Információk Jegyzőkönyv Tabella

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: