Békéscsaba 1912 Előre – Dorogi FC

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 271 másodperc.

Merkantil Bank NB II Liga 2021/2022. 21. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Dorogi FC

4-1 (1-0)

BELÉPÉS 18 ÉVEN FELÜLIEKNEK CSAK VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL, VAGY AZ AZT HELYETTESÍTŐ EESZT APPLIKÁCIÓVAL! KIFEJEZETTEN JAVASOLJUK AZ ORROT ÉS SZÁJAT ELTAKARÓ MASZK HASZNÁLATÁT!

Időpont: 2022. január 30. (vasárnap) 13:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Berényi Tamás

Asszisztensek: Baghy Csaba, Szilágyi Norbert

Tartalék játékvezető: Kovács Imre

Békéscsaba: Winter Dániel, Farkas Márk, Zvara Levente Mátyás, Lukács Raymond Barna, Nikola Pantovic, Szabó Péter, Bor Dávid Ferenc, Király Patrik, Varga Szabolcs, Bora György, Puskás Gábor Sándor. Cserék: Czinanó Antal Áron, Krnács Richárd, Gránicz Patrik, Váradi Ádám, Ilyés Tamás, Sipos Gábor, Albert István, Hodonicki Márk, Horváth Péter, Paudits Patrik.
Vezetőedző: Schindler Szabolcs

Dorog: Tulipán Ákos, Keresztes Krisztián, Oldal Tibor, Vígh Ádám, Papp Máté, Dlusztus András, Nyíri Vince Tóbiás, Pohner Zsolt, Szerencsi Miklós, Girsik Áron Róbert, Tomás Lénárt. Cserék: Vajda Gellért, Nagyházi Dávid, Tóth Barnabás, Berkó Ádám, Horváth Roland, Szedlár Zoltán, Ferkó Máté, Zabari Dávid, Barna Gergő Ákos, Lőrincz Attila László.
Vezetőedző: Fenyvesi László

 Gólszerzők: Nikola Pantovic (12. perc), Lukács Raymond Barna (46. perc), Szabó Péter (52. perc), Ilyés Tamás (79. perc), Barna Gergő Ákos (91. perc).

 Sárga lap: Zvara Levente Mátyás (3. perc), Papp Máté (69. perc).

Nezőszám: 450

Fölényes győzelmet aratott a Békéscsaba 1912 Előre a Merkantil Bank Liga 21. fordulójában a Dorog együttese ellen vasárnap, a Kórház utcai Stadionban.

Fotó: Such Tamás

Jól kezdődött a Békéscsaba 1912 Előre számára a labdarúgó másodosztály 2021/22-es kiírásának tavaszi szezonja. A mérkőzés előtt 13. pozíciót elfoglaló lilák támadó jelleggel léptek pályára a 7. helyezett Dorog ellen. Schindler Szabolcs együttese nem tétovázott sokáig és a 12. percben megszerezte a vezetést: Nikola Pantovic a tizenhatos előteréből egy cselt követően a bal sarokba tekerte a labdát (1-0). A következő nagyobb ziccerre a 35. percig kellett várni, amikor Pantovic végzett el sarokrúgást, amelyre Király Patrik érkezett és piszkált bele a labdába, de az a kapu mellé ment. A 38. percben Nyíri Vince cselezgetett a csabai tizenhatoson belül, majd a földre huppant egy ütközés után, de a játékvezető nem ítélt büntetőt.

A második játékrészt is óriási lendülettel kezdte a házigazda, amely szinte a kezdőrúgás után, a 46. percben megduplázta előnyét: Puskás Gábor beadását követően Lukács Raymond talált be a vendégek kapujába (2-0). A második találatot követően sem lassítottak le a csabaiak, az 51. percben Szabó Péter fejezte be a jól felépített támadást, így már három gól volt a csapatok közötti különbség (3-0)! A 77. percben a vendégek veszélyeztettek: Oldal Tibor tesztelte a csabai színekben első találkozóján védő Winter Dánielt, de a hálóőr magabiztosan védett. Két perccel később jött a kegyelemdöfés: Paudits Patrik került ziccerbe, ám a támadó visszajátszotta a labdát Ilyés Tamásnak, aki higgadtan a kapuba gurított (4-0). A 86. percben tovább növelhette volna a különbséget az Előre, Ilyés vezethette a kapusra a labdát, a támadó lövés helyett passzolt és a védők tisztázni tudtak. A Békéscsaba nem tudta azonban kihúzni a mérkőzést kapott gól nélkül, a 91. percben Barna Gergő góljával szépítettek a vendégek, így 4-1-es hazai sikerrel zárult az összecsapás.

A Békéscsaba 1912 Előre legközelebb az NB II-ben február 6-án 14:00 órától a sereghajtó Tiszakécske otthonában lép pályára.

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/946179486303836

Fotók Élő tudósítás Információk Jegyzőkönyv Tabella

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: