Beharangozó: Vasas FC II. – Békéscsaba 1912 Előre II.

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 405 másodperc.

Folyatódik az erőltetett menet második csapatunk számára, hiszen 2022. október 2-án (vasárnap) 11:00 órától a Vasas FC II. ellen lépünk pályára Budapesten, a bajnokság 11. fordulójában.

A hétközi meccsen biztató játékkal elért, DVSC II. elleni 5-1 arányú győzelem jó alap lehet vasárnapra is, hiszen az angyalföldiek tartalék együttese sem sorolható a Keleti csoport élcsapatai közé. Döntetlennel kezdték a bajnokságot, majd beleszaladtak három vereségbe, azóta pedig továbbra is hektikus formát mutatnak, ami nyilván betudható annak is, hogy mikor milyen mértékű segítség érkezik az első osztályú keretből. Néhány NB3-as bajnoksággal foglalkozó közösségi csoportban egyébként rendszeresen hangot is adnak ennek a ténynek, és többen is felvetették a szituációk kapcsán a tartalékbajnokságok létjogosultságát, amiben őszintén megmondva, van is némi igazság. A piros-kékek vereségből (Putnok – Vasas II. 3-2) érkeznek a 11. fordulóba úgy, hogy eddig 3-3 győzelem és döntetlen, 4 vereség, valamint 12 bajnoki pont birtokában, a táblázat 14. pozícióját foglalják el. A nevük mellett szereplő 23 szerzett gól azonban a mezőnyben a harmadik legtöbb, tehát látható, nem a gólszerzéssel állnak hadilábon.

A két fél egyébként ezen a szinten még sosem találkozott egymással, tehát sem a statisztika, sem a meccstörténelem nem áll még rendelkezésre – így a szó szoros értelmében történelmi összecsapás következik. Az első csapatok számait, históriáját pedig ilyen formán felesleges összemosni a tartalék együttesek múltjával-jelenével. A XIII. kerületiek alanyi jogon indulhattak a harmadosztályban, hiszen első csapatuk nagy küzdelmek árán, miután három szezont is a másodosztályban töltöttek, jutott vissza az első osztályba. A hírek szerint kifejezetten keletre kérték magukat, vélhetően azért, mert sokkal könnyebbnek tartották, mint a másik két csoportot. Nyilván nekik is nagy szükségük van arra, hogy az igen bő első keretük kimaradó játékosait mérkőzésben tartsák és fiatal, saját nevelésű labdarúgóikat is felnőtt mezőnyben pallérozzák, de mindent összevetve eddig nem úgy alakult számukra ez a bajnokság, ahogy azt szerették volna. Második csapatuk egyébként utoljára a 2011/2012-es idényben, az úgynevezett Nemzeti Bajnokság III, Mátra csoportjában indult harmadosztályú szinten Vasas SC II. néven. Akkor, tehát nagyjából tíz évvel ezelőtt a harmadik helyen végeztek a Putnok és a Maglód mögött. Számolásunk szerint az idei bajnokságban eddig 44 (!) játékosuk lépett pályára az NB3-as mérkőzéseiken – bár ebből néhányan időközben már távoztak -, tehát van merítési lehetőség bőven. Labdarúgóik között rutinos, első osztályú múlttal és jelennel rendelkező focistákat, valamint több ismerőst is felfedezhetünk. Érkeztek és pályára is léptek a harmadosztályban: Géresi Krisztián (Puskás Akadémia), Hosszú Zétény (Csákvár), Bebők Milán (FC Dabas II.), Vernes Richárd (ETO), Baráth Botond (Budapest Honvéd), Kleisz Márk (III. ker. TVE), Novothny Soma Zsombor (Újpest). Ismerős lehet számunkra Ihrig-Farkas Sebestyén, Birtalan Botond, valamint Uram János neve is, hiszen korábban mindhárman játszottak lila-fehérben is.

A Békéscsaba II. számára továbbra is létfontosságú lenne további bajnoki pontok szerzése és bár az előttünk álló mérkőzésen sem mi vagyunk a kifejezetten esélyesebbek, azért erre jó esély mutatkozik. Amennyiben sikerülne a három pontot elhozni a fővárosból, úgy adott esetben el is mozdulhatnánk a kiesést jelentő helyezésekből és folytathatnánk a felzárkózást. Így kell lennie!

Nagy Sándor: – Remélhetőleg a szerdai siker áttöri azt a pszichés gátat, amely korábban visszafogta csapatunkat. Létfontosságú lenne további pontok szerzése, hogy elkerüljünk végre a tabella veszélyes zónájából. Úgy gondolom, hogy az előttünk álló mérkőzésnek nem mi vagyunk az esélyesei, ám ha tartósítani tudjuk a hétközi hozzáállást és lelkesedést, azzal sok mindent képesek leszünk felülírni. A csapat összetételére befolyással van az első csapat keretének kialakítása, de bízom benne, hogy erős tizenegyet tudunk majd pályára küldeni.

Színes lapok miatt egyik csapatban sem lesz eltiltott, a keretek összeállítását azonban befolyásolhatja az első csapatok bajnoki szereplése is, hisz míg a Békéscsaba 1912 Előre a Mosonmagyaróvárt fogadja ugyanezen a napon, addig az OTP Bank Ligában már október 1-én a Zalaegerszeg ellen szerepel az angyalföldi alakulat. Érdemes tehát figyelmi az összeállításokat, hiszen aki itt megfelelő mennyiségű játékpercet kap, az egészen biztosan nem lép majd pályára a vasárnapi harmadosztályú meccsen.

A Vasas FC II. – Békéscsaba 1912 Előre II. mérkőzés játékvezetőjeként Holczbauer Flóriánt, segítőiként Szalai Dávidot és Blum Dánielt akkreditálta a szövetség. Az 1995-ös születésű sporival a nyilvántartás szerint még sohasem találkoztunk. Pályafutása során eddig 116 sárga- és 3 piros lapot használt fel. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

A mérkőzésről élőképes közvetítés (live stream) nem lesz, a Vasas FC hivatalos weboldalán csak élő, szöveges tudósításra lehet majd számítani.

Az NB III. Keleti csoport 2022/2023-as szezon 11. fordulóját október 2-án (vasárnap) 11:00 órától Vasas FC II. – Békéscsaba 1912 Előre II., DVSC II. – Füzesgyarmati SK, 15:00 órától Sényő-Carnifex FC – Termálfürdő FC Tiszaújváros, Facultas-Tiszafüredi VSE – Kisvárda Master Good II., DVTK II. – FC Hatvan, Körösladányi MSK – BVSC-Zugló, Jászberényi FC – Aqua-General Hajdúszoboszló, BKV Előre – Eger SE, Karcagi SE – Pénzügyőr SE, valamint Putnok FC – DEAC párosításokban rendezik meg.

A bajnoki táblázatot tíz lejátszott fordulót követően a BVSC-Zugló (28 pont) vezeti, a DEAC (21 pont) és a Pénzügyőr (21 pont) előtt. A tabella végén (18-20. hely) pedig a Tiszaújváros, Békéscsaba II. valamint a Jászberény áll.

Az előrejelzés szerint Budapest térségében közepesen felhős időjárás várható, a legmagasabb hőmérséklet 20 Celsius fok körül alakulhat. A Nap 2022. október 2-án (vasárnap) 18 óra 22 perckor nyugszik.

Arra biztatjuk közönségünket, hogy amennyiben módjukban áll, utazzanak el a mérkőzésre és szurkoljanak a srácoknak!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.

Kapcsolódó hivatkozás:

http://www.vasasfc.hu/hirek/vasas_fc_ii_ezuttal_a_bekescsaba_ii_csapatat_fogadjuk-6427

Mérkőzés

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: