Beharangozó: Vác FC – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 627 másodperc.

Az újabb válogatott szünet előtt még három megmérettetés vár csapatunkra, melyből kétszer idegenben, egyszer pedig hazai körülmények között lépünk pályára. Elsőként a 37. Vác – Békéscsaba összecsapás következik a Merkantil Bank NB II Liga 2018/2019-es szezonjának 15. fordulójában 2018. november 4-én (vasárnap) 13:30 órától, immár a vendéglátók rendes otthonában.

A számunkra ismerős Zoran Spisljak – Purguly Árpád páros által dirigált váci együttes az idei szezonban eddig csak mérsékeltebb eredményt tud felmutatni. Jelen pillanatban ugyanaz a helyzet, mint az előző bajnoki mérkőzés előtt, hiszen az eredmények úgy alakultak, hogy a két mérkőző fél között 10 pozíció a különbség – csakúgy, mint az Balmazújváros elleni mérkőzés előtt köztünk és vendégeink között. A váciak jelenlegi helyezésüket eddig megszerzett 3 győzelmüknek, 7 döntetlenjüknek, valamint 4 vereségüknek köszönhetik, és mindössze 4 pont választja el őket a már kiesést jelentő zónától. A Pest megyeiek igen régen, 2018. szeptember 16-án tudtak győzni utoljára a Cegléd ellen (0-1), azóta mindössze 2 vereség és 4 döntetlen a mérlegük. Az utóbbi három mérkőzésüket döntetlenre hozták, melynek két pozitívuma számukra, hogy legalább már szereztek gólokat (három mérkőzés alatt négyet) és pontokat is. A gólkülönbség is beszédes, hiszen a mínusz négyes szumma a mindössze 12 szerzett és 16 kapott találatból áll össze. A hétközi Magyar Kupa mérkőzésen is 1-3 arányú vereséget szenvedtek a MOL Vidi ellen, így búcsúztak az idei sorozattól. Ezzel szemben Boér Gábor neveltjei továbbra is a bajnoki táblázat igen jól hangzó, bronzérmes helyéről várják a váci túrát, melyet a 14 lejátszott forduló alatt szerzett 8 győzelemnek, 3-3 döntetlennek és vereségnek, valamint az ezzel együtt járó 27 bajnoki egységnek köszönhetnek. A gólkülönbség 25 rúgott ellenében 17 kapott, amely plusz nyolcas egyenleget mutat. Bár az utolsó két mérkőzésen (Békéscsaba 1912 Előre – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 2-1, Tatabánya SC – Békéscsaba 1912 Előre 0-2) mutatott játékkal szakvezetőnk nem volt teljesen elégedett, a végeredmény tekintetében azonban nincs okunk panaszra – szokták mondani, hogy az is egy csapat erejét mutatja, ha adott esetben mérsékeltebb teljesítménnyel is, de győzni tud. Ezzel, és a szerzett gólokkal sincs gond, miért is lenne – hiszen három gyengébben sikerült meccs után, újra a számunkra megfelelő útra léptünk és két győztes mérkőzéssel magunk mögött várhatjuk a következő megmérettetést. Az igazsághoz tartozik, hogy a szezon előtti jósolgatások és legyintések után valószínűleg bárki aláírta volna jelenlegi 3. helyezésünket és 27 pontunkat, amely egy évvel ezelőtt ugyanekkor (14 lejátszott mérkőzés után) 21 egységgel elért 6. pozíció volt.

Az idei szezonban hazai pályán még veretlenek vagyunk, az idegenbeli teljesítményünk viszont nem egészen úgy alakult, ahogy arra például a tavalyi mérleg alapján számítani lehetett volna: 1 győzelem (Aqvital FC Csákvár – Békéscsaba 1912 Előre 1-3), 2 döntetlen (Budaörs – Békéscsaba 1912 Előre 2-2, Vasas FC – Békéscsaba 1912 Előre 0-0), valamint 3 vereség (ZTE FC – Békéscsaba 1912 Előre 3-1, Nyíregyháza Spartacus FC – Békéscsaba 1912 Előre 6-3, Duna Aszfalt TVSE – Békéscsaba 1912 Előre 2-1). Ettől függetlenül a két együttes egymás elleni mérlege kiegyenlített értékeket mutat, hiszen a 20 lejátszott első osztályú mérkőzésből mindkét csapat neve mellett 6-6 győzelem és vereség, valamint 8 döntetlen áll. A másodosztályban icipicit vendéglátóink állnak jobban, mert a 16 alkalomból hétszer ők, ötször viszont mi hagyhattuk el győztesen a pályát, 4 esetben pedig döntetlent mutatott az eredményjelző a mérkőzések végén. Az előző szezonban kétszer találkozhattunk bajnoki összecsapáson következő vendéglátóinkkal: 2018. április 29. Békéscsaba 1912 Előre – Vác FC 1-0, valamint 2017. október 15. Vác FC – Békéscsaba 1912 Előre 2-1. Összességében tehát ezúttal is jó eséllyel számíthatunk gólokra, hiszen a globális gólátlagot figyelembe véve 2,083 a mutató mérkőzésenként. A számokhoz tartozik még a félidei tabella, amelyet továbbra is toronymagasan vezetünk (bár ezért jutalom sajnos nem jár), ami azonban azt jelenti, hogy a képzeletbeli, 45 perc utáni eredményeket is figyelembe véve igen pozitív a kép. A konzekvencia levonható, valamiért az első játékrészekben sokkal jobban teljesítünk.

A meccs előzményéhez tartozik a váciak stadionjával kapcsolatos mizéria. Furcsa, hogy a mérkőzés előtt néhány nappal még nem tisztázódott, hogy egyáltalán utaznunk szükséges vagy hazai mérkőzést rendeznünk (pályaválasztói jogcsere), és ha utaznunk kell, akkor hova?! A történethez tartozik, hogy a Vác utoljára 2016. május 29-én tudott otthon, tehát a Váci Városi Stadionban tétmérkőzést rendezni (Vác FC – SZTK Erima 4-0), azóta a 2016/2017-es szezont Dunaújvárosban, majd a 2017/2018-as idényt Budapesten a III. kerületi TVE pályán töltötte. Az átalakítások-felújítások tehát évek óta folytak és gyakorlatilag a héten kapott határozat értelmében van lehetőségük újra, valóban hazai pályán mérkőzést rendezni. Mindkét fél részére szervezésbeli-, logisztikai rémálom volt a helyzet, hiszen az ügyintézést és szükséges dolgok lebonyolítását nehezítette az ünnep, a munkaszüneti nap és a hétvége is. Mindentől függetlenül kiegyenesedni látszik a szituáció és csak abban bízhatunk, hogy csapatunk felkészülését nem zavarta össze olyan mértékben a dolog, amely a teljesítmény rovására menne.

Kapcsolódó hivatkozás:

http://www.vacfc.com/hirek/hazaterunk/

Összegyűlt sárga lapjai miatt Király Patrik ezúttal nem tud a kerettel tartani, ahogy az ellenfél csapatában Kákonyi Dánielnek is hasonló okok miatt szükséges automatikusan kihagynia egy mérkőzést. Csapatunk tagjai közül sárga lapok szempontjából (4 darab) továbbra is Ribánszki László van veszélyeztetett helyzetben. Sérültjeink (Babinyecz Balázs, Pilán Márkó, Ilyés Tamás és Tóth Dániel) felépülésére még várnunk kell, így az utazók névsora az előzőekhez hasonló merítési lehetőségekből alakulhat ki. Ráadásul a Tatabánya elleni mérkőzésen Mészáros Márk is meghúzódott, Gránicz kapott egy rúgást – aki a pénteki edzést már nem is bírta teljesen végigcsinálni, Mezei betegséggel küzdött a héten, Szatmári pedig szintén rúgást kapott a bokájára. A helyzet tehát ebből a szempontból sem egyszerű.

Az ellenfél keretében érdemes kiemelt figyelmet szentelni Zsolnai Richárd Tiborra, aki eddig három alkalommal talált az ellenfelek kapujába – ami egyúttal azt is jelenti, hogy a csapata által szerzett gólok (12 darab) egynegyedét szerezte. Ugyanez a szám békéscsabai szempontból jobban fest, hiszen Szatmári István már 9 bajnoki találatnál jár, ezzel több játékossal együtt holtversenyben, az országos góllövő lista második helyén áll. További jó ismerős számunkra a váci keretben Dlusztus András is, aki a 2017/2018-as idényt kölcsönben Békéscsabán töltötte.

A tabellára pillantva látható, hogy az első négy helyezett: 1. Gyirmót FC Győr (30 pont), 2. ZTE FC (29 pont), 3. Békéscsaba 1912 Előre (27 pont), valamint 4. Kaposvári Rákóczi FC (27 pont) egy mérkőzésnyi távolságon belül áll egymástól. A kieső zónában pedig annyi változás történt, hogy a Ceglédnek sikerült felfelé elmozdulnia, helyére viszont a Budafok szállt le, a Mosonmagyaróvár és a Monor mellé. A fővárosiaknál egyébként az utóbbi hetek mélyrepülését edzőváltás követte: Vitelki Zoltán helyét Csizmadia Csaba vette át. A sorsolás úgy alakult, hogy a fordulóban két kiesési rangadónak nevezhető mérkőzés is lesz (Credobus Mosonmagyaróvár – BSS Monor, Budafoki MTE – Ceglédi VSE), amely egészen biztosan nagy jelentőséggel bír majd a téli fordulás szempontjából. A többi párosítást szemlélve ezúttal szurkolunk a Tiszakécskének (szeptember 2. óta nem kaptak ki), akik a Kaposvárt látják vendégül, egyúttal szoríthatunk a Siófoknak (szeptember 26-án kaptak ki utoljára, azóta ötször ikszeltek) is a Gyirmót elleni idegenbeli meccsük alkalmával, valamint a Budaörsnek, akik hazai pályán fogadják a Zalaegerszeget.

A Vác FC – Békéscsaba 1912 Előre mérkőzés játékvezetőjeként Nagy Róbertet akkreditálta a szövetség. Az 1978-as születésű sporival 2018. szeptember 25-én a Békéscsaba 1912 Előre – WKW ETO FC Győr 1-0 mérkőzésen, tartalék játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása alatt összesen 698 sárga- és 57 piros színű lapot használt fel. Segítőiként Márkus Tamást és Punyi Gyulát jelölték ki. A tartalék játékvezető feladatait Veizer Roland látja el. Jó mérkőzést kívánunk!

A bajnokság 15. fordulóját 2018. november 4-én (vasárnap) 13:30 órától Vác FC – Békéscsaba 1912 Előre, Duna Aszfalt TVSE – Kaposvári Rákóczi FC, Budaörs – ZTE FC, Credobus Mosonmagyaróvár – BSS Monor, KBSC FC – Vasas FC, Soroksár SC – Aqvital FC Csákvár, Dorogi FC – WKW ETO FC Győr, Budafoki MTE – Ceglédi VSE, 17:00 órától Gyirmót FC Győr – BFC Siófok, valamint 18:00 órától Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Nyíregyháza Spartacus FC párosításokban rendezik meg.

Az előrejelzés szerint Vác térségében a mérkőzés napján gyengén felhős időjárás várható. Szórványosan köd előfordulhat, de a hőmérő higanyszála akár 20 Celsius fokig is emelkedhet. A Nap 2018. november 4-én (vasárnap) 16 óra 23 perckor nyugszik.

Arra buzdítjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll, idegenbe is kísérjék el a srácokat és szurkolásukkal segítsék újabb győzelemre fiatal csapatunkat!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

Csatlakozzon közösségi oldalainkhoz:

http://www.facebook.com/1912elore

https://www.instagram.com/1912elore/

Információk