Békéscsaba 1912 Előre – Vác FC

Merkantil Bank NB II Liga 2017/2018. 32. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Vác FC

1-0 (0-0)

 

Időpont: 2018. április 29. (vasárnap) 17:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Szilágyi Sándor

Asszisztensek: Horváth Róbert, Szilágyi Norbert

Tartalék játékvezető: Nagy Norbert

Békéscsaba: Ribánszki László, Birtalan Botond, Mészáros Márk, Szatmári István, Nagy István, Lustyik Levente, Kiss László, Viczián Ádám, Nagy Sándor, Szélpál Norbert, Gyurján Bence. Cserék: Máthé Gábor, Zahorán Balázs, Gránicz Patrik, Urbin Péter, Király Patrik, Hursán György, Babinyecz Balázs.
Vezetőedző: Boér Gábor

Vác: Halasi Péter, Hegedűs Csaba, D’urso Giuliano, Zsolnai Richárd Tibor, Tóth Gergely Csaba, Gulyás Máté, Görgényi Dávid, Szabó Norman Áron, Szekszárdi Tamás, Varga Szabolcs, Major Máté. Cserék: Abu Attila, Kiliti Róbert, Borvető Áron, Búrány Zoltán, Balajti Ádám, Lassú Zsombor.
Edző: Nagy Tibor

Gólszerző: Urbin Péter (65. perc).

Sárga lapok: Nagy Sándor (19. perc), Gulyás Máté (39. perc), Zsolnai Richárd (80. perc), Szekszárdi Tamás (84. perc).

Nézőszám: 1.123

A Gyirmót elleni döntetlent követően ezúttal hazai pályán szerepelt a csabai labdarúgócsapat. A harmadik helyezett Viharsarkiak a kilencedik helyen tanyázó Vác együttesét fogadták.

Igen melegben kezdtek hozzá a meccshez a csapatok, az első izgalmas jelenet a vendég kapu előtt adódott az 5. percben. Viczián remekül ment el a jobb oldalon, bevezette a labdát a tizenhatoson belülre az alapvonalig, nem nagyon kísérte azonban társ, Birtalan picit késve érkezett, így nem tudta a kapuba kotorni a labdát. Ekkor még abban bízhatunk, hogy az izgalmas jelenetet követően jön a többi lehetőség, azonban ezek elmaradtak. A 22. percben egy Viczián-bedobást követően Szélpál fejesét jegyezhettük fel csupán, 10 méterről fejelt mellé. A folytatásban a kapuk egyáltalán nem forogtak veszélyben, leginkább a két tizenhatos között pattogott a labda. A 42. percben aztán a meccsen először vendég lövést is láthattunk, de középre tartott, így Ribánszki védett. Másodpercekkel a félidő lefújását megelőzően eseményt jelentett még Gyurján lövése, de a vendégek portásának ennél a szituációnál is könnyű dolga volt.

Gólok nélkül mehettek a csapatok pihenőre, egyértelműnek tűnt, hogy változtatni kell mindkét edzőnek. Ez meg is történt, a szünetben Nagy Tibor kettőt, míg Bóér Gábor egyet cserélt. Később kiderült, hogy a hazai mester húzása telitalálatnak bizonyult.

A második félidő elején azért valamennyire megélénkült a játék, amit mutatott, hogy mindkét együttes azért eljutott a tizenhatosig, bár a kapusoknak ekkor sem akadt igazán védeni valója. A 60. perc hozott végre aztán egy nagyon szép támadást, Birtalan passzából a végén Viczián 15 méterről alig lőtt a jobb felső sarok mellé. A félidőben becserélt Urbin mellé a 63. percben Babinyecz és Gránicz érkezett pályára. Utóbbi gyakorlatilag első labdaérintése gólpasszt jelentett, hiszen remekül húzta meg a jobb oldalt és az alapvonal közeléből tökéletesen tálalt a középen érkező Urbin elé, aki 8 méterről nem hibázott. Boér Gábor cseréi tehát abszolút meghálálták a bizalmat. A maradék időben sem forogtak sokszor veszélyben sajnos a kapuk, a Vác együttese nem tudott a bekapott gólt követően sem megújulni, míg a hazaiak ügyesen tartották a labdát és leginkább arra törekedtek hogy megmaradjon az előny.

Újabb győzelmükkel a csabaiak megtartották harmadik helyüket a tabellán.

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

Fotók YouTube

Élő tudósítás

Információk

Jegyzőkönyv

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/1567165646714249/

line_purple

Print Friendly, PDF & Email