Beharangozó: Szentlőrinc – Békéscsaba 1912 Előre

Hatpontos mérkőzés következik csapatunk számára a Merkantil Bank Liga 24. fordulójában, amikor 2022. február 20-án (vasárnap) 14:00 órától Szentlőrincen lépünk pályára.

A Baranya megyeiek ellen eddig nem termett túl sok babér számunkra és gyakorlatilag most is éles szituációban találkozunk velük, hiszen a bajnoki táblázaton mindössze két ponttal állnak közvetlenül előttünk. Amennyiben valamelyik csapat győzni tud, hatalmas lépést tehet és közelítene ahhoz a pontmennyiséghez, amellyel a biztos bennmaradás szinte már biztosítható. Felidézve az előző szezont, az első bennmaradónak 38 egység elég volt ahhoz, hogy megőrizze másodosztályú tagságát. A szentlőrinciek számára nem indult jól a 2022-es év, hiszen kikaptak a szomszédvártól (PMFC – Szentlőrinc 1-0), viszont a 22. fordulóban hazai pályán legyőzték az ETO-t (1-0), majd ismét vereséget szenvedtek idegenben (Nyíregyháza – Szentlőrinc 1-0). Az mindenképpen kiolvasható a számokból, hogy eddig az esetek nagyobb részében kevés gólos mérkőzéseket produkáltak és ha kikaptak, az is szinte nüanszokon múlott, persze volt néhány nagyobb zakó is, amibe beleszaladtak. Sluka Marián jól megszervezte a piros-fekete védelmet, stabilan állnak a lábukon és számunkra is gyakorlatilag mumusként aposztrofálhatjuk őket. Annál is inkább, hiszen eddig még sosem tudtuk legyőzni őket, sőt két alkalommal háromgólos vereségbe szaladtunk bele. Ráadásul a szentlőrinci kaput is mindössze egyetlen alkalommal tudtuk bevenni, így a két mérkőző fél egymás közötti gólaránya szempontunkból elkeserítő: 7-1. Utoljára 2021. augusztus 21-én Békéscsabán találkoztunk velük, amikor 1-1-es eredményt mutatott az eredményjelző a mérkőzés végén. De, voltunk már hasonló szituációban, amikor például éveken keresztül szenvedtünk a Csákvár, vagy éppen a Szolnok ellen, aztán csak megtört az átok. Az is biztos, hogy a jelenlegi helyzet is teljesen más, hiszen mindentől függetlenül csapatunk emelkedő íven halad, a teljesítményre, lelkesedésre és motivációra nem lehet panasz. Továbbléptünk a Magyar Kupában is, a bajnokságban pedig óvatosan, de fordulóról-fordulóra pozíciókat sikerül fognunk, így minden adott lehet ahhoz, hogy ne ijedjünk meg saját árnyékunktól és elhozzuk a három pontot Szentlőrincről. Ehhez viszont továbbra is az szükségeltetik, hogy az adódó lehetőségeket – vélhetően ezekből nem lesz túl sok ezen a mérkőzésen – a lehető legnagyobb százalékban ki tudjuk majd használni, ehhez pedig türelmes játék és hatalmas taktikai fegyelem szükséges – hibák nélkül. A kétnapos, hosszú túra nem áll mellettünk, de ez sem lehet kifogás, hiszen ennek a mérkőzésnek a végkimenetele – akármilyen furcsán hangzik – döntő jelentőségű lehet a továbbiakra nézve. Ráadásul a folytatásban majd a Budaörs együttesét fogadjuk hazai körülmények között, amely a papírforma szerint szintén nyerhető és bár nem szeretünk túlságosan előre szaladni az időben, de két sikerrel akár már az első tíz közé rangsorolhatnánk magunkat, az pedig gyakorlatilag már biztos bennmaradást érhetne. Legyen így, így kell lennie!

Következő ellenfelünk több igazolással és felkészülési mérkőzéssel, valamint harkányi edzőtáborozással igyekezett felvértezni magát a tavaszra. Érkezett: Nagy Barnabás – kölcsönbe (MTK Budapest), Drljo Andrija – kölcsönbe (MTK Budapest), Szabó Máté (Budafok), Németh Barnabás (Budapest Honvéd), Mucsányi Márk (Újpest FC), Rétyi Róbert – kölcsönbe (Vasas FC). Előkészületi mérkőzéseik eredményei: Mezőkövesd Zsóry FC – Szentlőrinc 4-0,  FC Nagykanizsa – Szentlőrinc 0-4, Szentlőrinc – NK BSK Bijelo Brdo 0-1, Szentlőrinc – NK Osijek II. 1-1, Szentlőrinc – HR-Rent Kozármisleny 0-1 (0-0).

Színes lapok miatt csapatunknál Bora György és Farkas Márk, a Szentlőrincnél pedig Hesz Olivér jutott az eltiltás sorsára. Mindenképpen érdemes lesz kiemelt figyelmet szentelni Grumic Miroslavnak és Harsányi Istvánnak, akik már 6-6 góllal járultak hozzá csapatuk sikereihez. Összefoglalva: vendéglátóink 6 győzelem, 9 döntetlen, 8 vereség, valamint 27 pont birtokában a táblázat 11. helyét foglalják el, míg a Békéscsaba 5 győzelem 10 döntetlen, 8 vereség és 25 pont mérleggel a 12. pozícióban áll, úgyhogy békéscsabai győzelem esetén a két csapat mindenképpen helyet cserélne a tabellán.

Schindler Szabolcs: – Nehéz mérkőzésre számítunk, hiszen a Szentlőrinc stabil középcsapat lett a másodosztályban. Fontos kiemelni, hogy szinte minden évben óriási változásokon mennek keresztül, hiszen folyamatosan cserélődik szinte az egész keret. Ami viszont pozitív náluk, hogy rengeteg fiatal, tehetséges játékos kap lehetőséget, akik meg tudják mutatni tudásukat. Az idei szezonban is rengeteg 2000 feletti születésű játékosuk van, akik igen jól teljesítettek és ezért is kell komolyan vennünk őket, hiszen több csapatnak is megnehezítették a dolgát. Remélem, hogy javítani tudunk az idegenbeli mérlegünkön és sikerült elhoznunk a három pontot!

Máris Dominik: – Bízom benne, hogy végre megtörik a jég a Szentlőrinccel szemben, hiszen ha győzni tudunk, megelőzzük őket. Előző vasárnap már tudtam játszani 10-12 percet, ami nagyon kellett már az erőnlétemhez. A héten is keményen dolgoztunk, készülünk ezerrel a Szentlőrinc ellen, így abszolút bizakodó vagyok.

Szentlőrinc – Békéscsaba 1912 Előre mérkőzés játékvezetőjeként Dolnegó Bálintot akkreditálta a szövetség. Segítőiként Baghy Csabát és Kiss Balázst jelölték ki, míg a tartalék játékvezető feladatait Bana Gergely látja el. Az 1989-es születésű sporival 2022. február 6-án, a Tiszakécskei LC – Békéscsaba 1912 Előre 2-1 mérkőzésen, tartalék játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása során eddig 527 sárga- és 52 piros lapot használt fel. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

A Merkantil Bank NB II Liga 2021/2022-es szezon 24. fordulóját február 20-án (vasárnap) 14:00 órától Szentlőrinc – Békéscsaba 1912 Előre, Budaörs – Nyíregyháza Spartacus FC, Soroksár SC – ETO FC, Tiszakécskei LC – Szeged-Csanád Grosics Akadémia, Dorogi FC – Budafoki MTE, 17:00 órától Szombathelyi Haladás – III. ker. TVE, FC Ajka – PMFC, DVTK – Szolnoki MÁV FC, Aqvital FC Csákvár – Kecskeméti TE, valamint február 21-én (hétfőn) 20:00 órától Vasas FC – BFC Siófok párosításokban rendezik meg.

táblázatra pillantva látható, hogy az első két helyen a DVTK (49 pont) és a Vasas (46 pont) áll, míg a sereghajtó pozíciókat a III. ker. TVE, a Tiszakécske és a Budafok foglalják el.

Az előrejelzés szerint Szentlőrinc térségében gyengén felhős, szeles időjárás várható, de a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 Celsius fok körül alakulhat. A Nap 2022. február 20-án (vasárnap) 17 óra 16 perckor nyugszik.

Az összecsapást hivatalos YouTube csatornánkon élőben közvetítjük a helyszínről, az MTVA engedélyével.

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: