Békéscsaba 1912 Előre – Szentlőrinc

Merkantil Bank NB II Liga 2021/2022. 5. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Szentlőrinc

1-1 (0-0)

BELÉPÉS 18 ÉVEN FELÜLIEKNEK CSAK VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL, VAGY AZ AZT HELYETTESÍTŐ EESZT APPLIKÁCIÓVAL!

Időpont: 2021. augusztus 22. (vasárnap) 19:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Nazsa Tamás

Asszisztensek: Punyi Gyula, Márkus Péter

Tartalék játékvezető: Nagy Róbert

Békéscsaba: Krnács Richárd, Farkas Márk, Nagy Sándor, Szabó Péter, Király Patrik, Mikló Roland, Sipos Gábor, Varga Szabolcs, Bora György, Horváth Péter, Paudits Patrik. Cserék: Laky László, Kitl Miklós, Gránicz Patrik, Mészáros Márk, Lukács Raymond Barna, Nikola Pantovic, Máris Dominik, Fazekas Lóránt, Albert István, Puskás Gábor Sándor.
Vezetőedző: Preisinger Sándor

Szentlőrinc: Prokop Rotislav, Harsányi István, Grumic Miroslav, Nagy Zsombor Róbert, Keresztes Bence, Törőcsik Péter Tibor, Kiss-Szemán Péter, Havas Attila, Németh Márk, Jancsó András, Erdélyi Botond. Cserék: Rátkai Zsolt, Hesz Olivér, Sinanovic Sinan, Bányai Péter, Biben Barnabás László, Farkas Marcell, Petró Balázs, Hajnal Gergely.
Vezetőedző: Sluka Marián

Gólszerzők: Horváth Péter (56. perc), Nagy Zsombor Róbert (82. perc).

Sárga lap: Erdélyi Botond (7. perc), Király Patrik (20. perc), Petró Balázs (90. perc), Németh Márk (93. perc).

Nézőszám: 770

56. perc: Horváth Péter kapott remek labdát és körülbelül 25 méterről nagy lövést eresztett meg, a labda a kapu bal oldalába vágódott, 1–0.

82. perc: Sinanovic beadását követően Nagy Zsombor fejelt közelről a csabai kapuba, 1–1.

Fotó: Milyó Pál

Az első kapura lövést a 18. percben lehetett feljegyezni amikor a piros-fekete felszerelésben pályára lépő Szentlőrinc veszélyeztetett Törőcsik Péter révén, de ez nem okozott gondot Krnács Richárd kapusnak. Az első komolyabb hazai helyzetre a 25. percig várt a több mint 700 csabai szurkoló: Horváth Péter éles szögből találta el a bal kapufát. A 33. percben szabadrúgáshoz jutott a vendég együttes 18 méterre az Előre kapujától, Harsányi István csapatkapitány azonban fölé lőtt. A 41. percben Paudits Patrik egy az egyben, két védővel a nyakában indulhatott volna meg a szentlőrinci kapu irányába, azonban menet közben elhagyta a labdát a drukkerek és a vezetőedző legnagyobb bánatára. Az első félidőben főként a középpályán zajlott a játék, egyik csapat sem talált fogást a másikon, így gól sem született.

A szünetben mindkét mester cserére szánta el magát. Preisinger Sándor Szabó Péter helyére középcsatárt állított be Lukács Raymond személyében, aki az elmúlt két találkozót eltiltás miatt kihagyta. Marián Sluka kettőt is változtatott: az első félidőben megsérült Erdélyi Botond helyén Farkas Marcell folytatta, míg a rutinos Miroslav Grumic posztján Bányai Péter. A játék irama a második félidő elején sem változott. Az 50. percben zűrzavar alakult ki a csabaiak kapuja előtt, Krnács pedig lábbal hárított. A másik oldalon egy szöglet után láthattunk hasonló szituációt, de senkinek sem sikerült eltalálni a Szentlőrinc kapujától két méterre pattogó labdát, így a vendégek ha nehezen is, de felszabadítottak. Az 56. percben az első távoli próbálkozás rögtön utat talált a kapuba, miután Horváth Péter 25 méteres lövése védhetetlenül a hálóban landolt, 1-0.

A vendégek a bekapott gól után gyorsan változtattak: Törőcsik Péter és Kiss-Szemán Péter helyén Sinan Sinanovic és Biben Barnabás folytatta. A másik oldalon Király Patrik és Varga Szabolcs helyére Kitl Miklós, valamint Máris Dominik állt be. A 63. percben megduplázhatta volna előnyét a Békéscsaba: Horváth beadását Lukács mellé bólintotta, így ezúttal sem talált be. A 69. percben Jancsó András helyére Petró Balázs állt be a vendégeknél, majd egy szöglet után Farkas Márk fejelt kapu mellé. A hazaiak csapatkapitánya, Nagy Sándor is elhagyta a pályát, Puskás Gábor állt be a 74. percben.

A 78. percben Máris Dominik játszotta tisztára magát, de nem sikerült átívelnie a labdát a kapus felett, a jól kimozduló Rotislav Prokop bravúrral védett. A hazaiak szakvezetője igyekezett megszilárdítani a védelmet, miután csapata beszorult a saját térfelére, ezért a csatár Paudits helyén egy középhátvád, Albert István folytatta. A 80. percben Sinan Sinanovic közeli lökete jelezte, hogy a vendégek nem tettek le az egyenlítésről, Krnács bravúrral hárított. A 82. percben a két kihagyott ziccer megbosszulta magát: egy beadás után az előrekeveredő középhátvéd, Nagy Zsombor fejelt kapuba, ezzel kialakítva az 1–1-es végeredményt. A Békéscsaba továbbra is nyeretlen a bajnokságban és mindössze 2 ponttal a 18. pozíciót foglalja el a bajnokságban, legközelebb vasárnap javíthat Budaörsön. A Szentlőrinc veretlenül és egyben nyeretlenül áll a 12. helyen öt egységgel.

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/1650280711835370

Fotók Élő tudósítás Információk Jegyzőkönyv Tabella

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: