Beharangozó: Kolorcity Kazincbarcika SC – Békéscsaba 1912 Előre II.

A Keleti csoport bajnokának otthonában, Kazincbarcikán zárja második csapatunk a 2021/2022-es harmadosztályú bajnokságot, melynek 38. fordulójában 2022. május 29-én (vasárnap) 17:00 órától lép pályára.

Következő, egyben utolsó ellenfelünk a mezőnyből kiemelkedve nyerte meg a Keleti csoportot, így a 2022/2023-as idényben már újra a másodosztályban találkozhatunk velük. Jelen pillanatban 37 fordulót teljesítve, 31 győzelem, 5 döntetlen, valamint mindössze egyetlen vereség (Kisvárda II. – Kazincbarcika 2-1) birtokában 98 bajnoki pontot gyűjtöttek és nyilván az a céljuk, hogy az utóbbi adat 101 legyen a végén. Erre minden esélyük meg is van, hiszen második csapatunk számára a sorsolás sajátossága miatt a végére maradtak a nehéz falatok, tehát a cél ismét a tisztes helytállás és a gyakorlás lehet. A két mérkőző fél között 9 pozíció és 48 pont a különbség, így az eddig szerzett 14 győzelem, 8 döntetlen, 15 vereség, valamint az eredményekkel együtt járó 50 pont, túl sok eséllyel nem kecsegtet a borsodiakkal szemben. Ettől függetlenül azonban a 19. fordulóban is borsot törtünk az orruk alá, hiszen hazai pályán 3-3 arányú döntetlent sikerült elérni. A sorminta alapján a Barcika számára döntetlen eredménynek kellene következnie, de a bajnokavatóval és éremátadással egybekötött szezonfinálé biztosan jobban nézne ki számukra, ha sikerülne ezt a mérkőzést is győzelemmel zárniuk. Az Előre fiataljait ezúttal majd Marik László irányítja majd, hiszen Mészáros Márk korábban betervezett programja miatt, ezúttal nem tud leülni a kispadra, így az eddig utánpótlásunkban tevékenykedő szakembernek is jó erőpróba lehet második együttesünk vezetése. A hosszú túra, a gyakorlatilag tétnélküliség, valamint a szezonvégi hangulat miatt biztosan nehéz lesz felpörögni, ettől függetlenül a jövőre való tekintettel egészen biztosan hasznos tapasztalatokkal szolgál majd az mérkőzés. Motivációs oldalon mindenképpen megemlítendő, hogy megyei riválisunk, a Füzesgyarmat mindössze két egységgel áll mögöttünk, így győzelmük esetén megelőzhetnék a Lilákat, amire a Hidasnémeti ellen jó esélyük mutatkozik.

A két csapat egyébként a másodosztályban sokszor találkozott egymással, hiszen 24 bajnoki meccset is vívtak egymással a felek és a mérleg szerint szempontunkból 10 győzelmet, 11 vereséget, valamint 3 döntetlent olvashatunk ki a statisztikából. Ehhez természetesen még hozzáadódik a harmadosztályban, 2021. november 28-án elért döntetlen (3-3), ezzel együtt teljes a kép. A Barcika meneteléséhez tartozik még a MOL Magyar Kupában elért nagyszerű eredmény, hiszen hozzánk hasonlóan egészen a negyeddöntőig jutottak, ahol a Paks állta útjukat (0-1).

Az őszi szezont is az élen zárta a Barcika, így az igazolások és nagyobb mértékű átalakítások indokolatlanok lettek volna. Érkezett: Bognár Dávid (Paks – kölcsönbe), Sinan Sinanovic (Nyíregyháza) – akit egyébként korábbi békéscsabai szereplése folytán jól ismerünk, Pálinkás Gergő (Dorog), Rjasko Viktor (FK Uzhgorod), Pinyaskó László (FK Uzhgorod). Távozott: Kálmán Szilárd és Vladul Stefan.

Színes lapok miatt mindkét együttesnél lesz egy-egy eltiltott, hiszen Kovács Dávid Szilveszter (KBSC) és Kasik Ákos (Békéscsaba 1912 Előre II.) is begyűjtötte ötödik céduláját az elmúlt fordulóban, így számukra már hamarabb véget ért a szezon.

A Kolorcity Kazincbarcika SC – Békéscsaba 1912 Előre II. mérkőzés játékvezetőjeként Muhari Gergőt akkreditálta a szövetség. Segítőiként Dobos Dávidot és Pálinkás Donát Ferencet jelölték ki. Az 1992-es születésű sporival 2022. április 24-én, a DEAC – Békéscsaba 1912 Előre II. 2-2 mérkőzésen szintén játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása során eddig 254 sárga- és 16 piros lapot használt fel. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

Az NB III Keleti csoport 2021/2022-es szezon 38. fordulóját május 29-én (vasárnap) 17:00 órától Kolorcity Kazincbarcika SC – Békéscsaba 1912 Előre II., Putnok FC – Törökszentmiklósi FC, Jászberényi FC – DVTK II., DEAC – Salgótarjáni FC, BKV Előre – Sényő-Carnifex FC, Kisvárda Master Good II. – Tállya KSE, Eger SE – Újpest FC II., DVSC II. – Termálfürdő FC Tiszaújváros, Aqua-General Hajdúszoboszló – Tiszafüredi VSE, valamint Hidasnémeti VSC – Füzesgyarmati SK párosításokban rendezik meg.

Mindhárom harmadosztályú csoportban már korábban eldőlt a feljutók kiléte, így a Kolorcity Kazincbarcika SC, a HR-Rent Kozármisleny, valamint nyugaton a Credobus Mosonmagyaróvár folytathatja a második vonalban. A Keleti csoportból a Salgótarján, a Hidasnémeti, a Tállya, valamint a Törökszentmiklós kénytelen majd egy osztállyal lejjebb megkezdeni a 2022/2023-as idényt.

Az előrejelzés szerint Kazincbarcika térségében borult időjárás várható, a maximális nappali hőmérséklet 20 Celsius fok körül alakulhat. A Nap 2022. május 29-én (vasárnap) 20 óra 31 perckor nyugszik.

Arra biztatjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll utazzanak el a mérkőzésre és szurkoljanak a srácoknak!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.

Kapcsolódó hivatkozás:
https://kbsc.hu/hirek/kbsc-hirek/2022-05-23/vasarnap-bajnokavatas-unnepeljunk-egyutt

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: