Budapest Honvéd – Békéscsaba 1912 Előre

honvedfc_logo_150

OTP Bank NB I Liga 2015/2016. 32. forduló

Budapest Honvéd – Békéscsaba 1912 Előre

2-1 (2-1)

Időpont: 2016. április 23. (szombat) 18:00 óra

Helyszín: Bozsik Stadion

Cím: 1194 Budapest, Puskás Ferenc u. 1-3.

Játékvezető: Pintér Csaba.

Asszisztensek: Huszár Balázs, Kóbor Péter.

Tartalék játékvezető: Varga Zsolt dr.

Honvéd: Horváth András, Lovric Ivan, Baráth Botond, Hidi Patrik, Vasiljevic Dusan, Bobál Dávid, Nagy Gergő, Kamber Dorde, George Ikenne-King Patrick, Eppel Márton, Youla Souleymane. Cserék: Nagy Sándor, Botka Endre, Gazdag Dániel, Prosser Dániel Bálint, Constantinescu Dan-Marius, Palmes Raul Ioan, Kovács Dániel.
Vezetőedző: Marco Rossi

Békéscsaba: Vukasin Poleksic, Bényei Balázs, Vaskó Tamás, Damjanovic Slavko, Nascimento de Oliveira Fabio, Spitzmüller István, Thomas Piermayr, Laczkó Zsolt, Ezequiel Calvente Criado, Punosevac Bratislav, Paukner Matus. Cserék: Mursits Roland, Birtalan Botond, Szalai Dániel, Fehér Zsolt, Juhász György, Viczián Ádám, Svedyuk Alex Pál.
Vezetőedző: Zoran Spisljak.

Gólszerzők: Laczkó Zsolt (25. perc), Baráth Botond (29. perc), Visiljevic Dusan (36. perc).

Sárgalapok: Thomas Piermayr (80. perc), Viczián Ádám (93. perc).

Piroslap: Laczkó Zsolt (92. perc).

Bár a Békéscsaba 1996 óta nem nyert Kispesten, a vendégek azzal a nem titkolt szándékkal érkeztek a fővárosba, hogy legalább egy pontot hazavigyenek. Így ugyanis a Vasas-Puskás Akadémia mérkőzés eredményétől függetlenül megmaradt volna a reményük a bennmaradásra, ami egy esetleges vereség esetén csak akkor lett volna elképzelhető, ha az említett kiesési rangadón döntetlent játszanak egymással a felek.

Ennek megfelelően bátran kezdtek a vendégek, Paukner jóvoltából már a 3. percben veszélyeztettek, de a csatár nagy helyzetben nem találta el jól a labdát és mellé lőtt. Támadásban maradt a Békéscsaba, pár perccel később Laczkó fejelt az oldalhálóba, majd Paukner 20 méterről leadott bombáját tolta szögletre Horváth. Lassan ébredezni kezdtek a fővárosiak is, az első értékelhető helyzetükből Hidi lőtt fölé, két perc elteltével pedig Eppel tévesztett célt Youla sarokpasszát követően.

Egyre nagyobb fölénybe került a Honvéd, egyre-másra alakította ki a helyzeteket a csapat, de Poleksicet nem sikerült próbára tennie a Rossi-legénységnek, a pontatlanság pedig megbosszulta magát: egy szabadrúgást követően a 25. percben Laczkó elé került a labda, aki tíz méterről bevette a hazaiak kapuját (0-1). A találat nem változtatott sokat a játék képén, továbbra is a Honvéd maradt támadásban, viszont innentől kezdve már pontosabban célzott a budapesti csapat: Eppel lövését ugyan még fogta Poleksic, de Baráth ívelt fejesét már nem tudta védeni a hálóőr, így egyenlített a piros-fekete együttes (1-1).

Sőt, pár perccel később a vezetést is megszerezte a Honvéd: Hidi lövését nagy bravúrral védte Poleksic, Vasiljevic azonban a kapuba segítette a kipattanót (2-1). Ikenne-King révén nyolc percen belül a harmadik találatát is megszerezhette volna a hazai gárda, de a vendégek kapusa ismét hárított, a kipattanóról pedig Eppel és Youla is lemaradt. Az első félidőben még egy Calvante-helyzetet jegyezhettünk fel, de a békési csatár nagy helyzetben pár centiméterrel a kapu mellé lőtt, így 2-1-es eredménnyel vonulhattak pihenőre a felek.

A Vasas-PAFC mérkőzésen ekkor 1-0 volt az eredmény, így a Békéscsaba a szünetben kiesésre állt. Nem csoda hát, hogy a második játékrészt is nagy elánnal kezdték a vendégek, három Calvante-próbálkozással indult a második negyvenöt perc, de az egyik lövés elkerülte a kaput, a másikat Horváth fogta, harmadszorra pedig Lovric szerelte a spanyol támadót. A mérkőzés tempója a 60. perctől kezdve egy kicsit alábbhagyott, sokáig csak a pontrúgások és beadások jelentettek némi veszélyt, de a kapusok és a védelmek állták a sarat.

A mérkőzés hajrájában rákapcsolt a mindent egy lapra feltevő Békéscsaba, de Punosevac két fejese és Vaskó szöglet utáni próbálkozása sem talált kaput. A túloldalon Eppel dönthette volna el a találkozót, azonban Poleksic nagy bravúrral hárította a csatár lövését. A hosszabbításban reklamálásért kiállították Laczkót, a vendégek gólszerzőjét, de az eredmény már nem változott, miként a Vasas-PAFC mérkőzésen sem, így kikapott és kiesett az élvonalból a Békéscsaba.

Marco Rossi: – Arra számítottunk, hogy nagy harci kedvvel veti majd magát bele a küzdelembe a Békéscsaba. Ez így is történt, de döntő volt, hogy hamar egyenlítettünk, majd fordítottunk. Szünet után nyugodtan tudtunk játszani, újabb gólokat szerezhettünk volna. A Békéscsaba nagyon jó csapat, ezt tavasszal bebizonyította. Azért esett ki, mert ősszel nagy hátrányba került.

Zoran Spisljak: – Sajnos újra NB II! Tavasszal már jók voltunk, de túl nagy volt a hátrányunk. A játékosaimat dicséret illeti, mert mindent megtettek, hogy elérjük a célunkat. Folytatnunk kell tovább azt az utat, ami a téli pihenő után elkezdtünk. Hiszem, hogy idővel még erősebbek lehetünk és visszatérhetünk.

line_purple

line_purple

Fotók

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/230590593970038/

Futball Pápa- Foci tippek profiktól - Sportfogadás