Beharangozó: Jászberényi FC – Békéscsaba 1912 Előre II.

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 322 másodperc.

A 17. forduló következik a harmadosztályú bajnokságban is, így második csapatunk 2022. november 13-án (vasárnap) 13:00 órától Jászberényben lép pályára.

Mindkét együttesünk 13:00 órától lép pályára vasárnap, így aztán jócskán lesz okunk izgulni, hiszen mindkét mérkőzés igen fontos számunkra. A Jászberény elleni derbit gyakorlatilag hatpontosnak is nevezhetjük, mert egyáltalán nem mindegy, hogy a Lilák akár egy pontra is megközelíthetik a közvetlen riválist, vagy még nagyobbra nőhet a távolság a két csapat között. Előzni ugyan még így sem tudnánk, mivel 16 lejátszott mérkőzés után a jászberényiek 15 ponttal állnak a táblázat 17. pozíciójában, a Békéscsaba pedig 11 egységgel még mindig a sereghajtó (20.) helyről várja a túrát. Természetesen az sem mindegy, hogy a két mérkőző fél közé ékelődő Sényő milyen eredménnyel zár a Vasas II. ellen, így többismeretlenes az egyenlet. Ezzel együtt négy forduló, tehát 12 szerezhető pont maradt a 2022-es évben, melyekből illene minél többet begyűjteni, hogy tavasszal maradjon reális esély a bennmaradás kiharcolására. De, ez egyáltalán nem ígérkezik könnyű feladatnak, mert a sorsolás értelmében olyan együttesek következnek a sorban – a Jászberényen kívül -, melyek a tabella első feléhez tartoznak: Körösladány, DEAC, BVSC-Zugló.

Következő vendéglátónk számára felemás módon indult a szezon, egy döntetlennel nyitottak (Vasas II. – Jászberény 3-3), aztán sorban jöttek a vereségek. Tíz fordulónak kellett eltelnie, hogy a Hajdúszoboszló ellen magukra találjanak (4-1), és ettől kezdve produkáltak egy ötmérkőzéses veretlen sorozatot, amely nyilvánvalóan pontokat is hozott a konyhára. A jó szériának az előző felvonásban a Hatvan vetett véget 2-1 arányú győzelmével, így a berényiek vereségből érkeznek a 17. játéknapra. A vártnál gyengébb szereplésnek okai is voltak, a kék-fehérek ugyanis igen szűkös kerettel és számtalan sérülttel próbáltak fordulóról-fordulóra megküzdeni a pontokért. A hiányzókat igyekeztek valamilyen szinten pótolni és még menet közben is igazoltak a visszalépett Balassagyarmattól, ahonnan Mertse Ábel érkezett. A hírek szerint összességében azonban mégis tovább szűkültek lehetőségeik, hiszen Fekete Olivér a nagypályás foci helyett a futsal felé vette az irányt, Lami Bálint pedig az előző fordulóban a kiállítás sorsára jutott, így automatikusan kihagyja majd a Békéscsaba elleni mérkőzést.

A két csapat egymás elleni mérlege is egyértelműen a mi esélyeinket erősíti, hiszen az előző (2021/2022) szezonban oda-vissza megvertük a Jászberényt: 2021. október 17. Jászberény – Békéscsaba 1-3, 2022. április 17. Békéscsaba – Jászberény 4-2. Ha pedig az előző, BKV Előre elleni hazai meccsen (2-2) mutatott játékot vesszük alapul, akkor minden sanszunk megvan arra, hogy ponttal, de még inkább pontokkal térjünk haza. Szerencsére színes lapok miatt senki sem hiányzik majd, az összeállítást legfeljebb első csapatunk igényei befolyásolhatják valamilyen szinten.

Nagy Sándor: – Hatpontos mérkőzés előtt állunk, amely rendkívüli fontossággal bír számunkra. Remélem, hogy minden lehetőséget kapó játékosunk átérzi majd ennek a súlyát és a saját felelősségét is! Amennyiben másolni tudjuk a BKV Előre elleni mutatott második félidei játékunkat és nem lesznek kikényszerített hibák, akkor jó eséllyel el tudjuk hozni a három pontot.

A Jászberényi FC – Békéscsaba 1912 Előre II. mérkőzés játékvezetőjeként Leél-Őssy Ádámot, segítőiként Gordos Árpád Mihályt és Skover Pétert akkreditálta a szövetség. Az 1988-as születésű sporival 2019. február 24-én, a Békéscsaba 1912 Előre – Vasas FC 2-1 mérkőzésen, tartalék játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása során eddig 375 sárga- és 25 piros lapot használt fel. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

Az NB III. Keleti csoport 2022/2023-as szezon 17. fordulóját november 13-án (vasárnap) 13:00 órától Sényő-Carnifex FC – Vasas FC II., Facultas-Tiszafüredi VSE – DVTK II., Aqua-General Hajdúszoboszló – Pénzügyőr SE, BVSC-Zugló – Termálfürdő FC Tiszaújváros, DEAC – Kisvárda Master Good II., Körösladányi MSK – FC Hatvan, Jászberényi FC – Békéscsaba 1912 Előre II., BKV Előre – Füzesgyarmati SK, Karcagi SE – DVSC II., valamint Putnok FC – Eger SE párosításokban rendezik meg.

A bajnoki táblázatot tizenhat lejátszott fordulót követően a BVSC-Zugló (40 pont) vezeti a Putnok (30 pont) és a DEAC (28 pont) előtt. A tabella végén (17-20. hely) pedig a Jászberény, a Sényő, a Tiszaújváros, valamint a Békéscsaba II. áll.

Az előrejelzés szerint Jászberény térségében erősen felhős, ködös időjárás várható, a legmagasabb nappali hőmérséklet csupán 10 Celsius fok körül alakulhat. A Nap 2022. november 13-án (vasárnap) 16 óra 11 perckor nyugszik.

Arra biztatjuk közönségünket, hogy amennyiben módjukban áll, utazzanak el a mérkőzésre és szurkoljanak a srácoknak!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.

Értékelj!

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Értékelések átlaga: / 5. Értékelések száma:

Még nincs értékelés.

Mérkőzés

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: