Beharangozó: Füzesgyarmati SK – Békéscsaba 1912 Előre II.

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 426 másodperc.

Megyei rangadóval zárul második csapatunk számára a 2021-es év, amikor december 5-én (vasárnap) 13:00 órától Füzesgyarmaton lép pályára az NB III-as bajnokság Keleti csoportjának 20. fordulójában.

A sorsolás sajnos úgy hozta, hogy éppen egy időben játszik első csapatunk is, így azt sem tudjuk melyik ujjunkba harapjunk – hiszen mindkét mérkőzés érdekesnek és izgalmasnak ígérkezik. Az egyidejűség nyilván a keretek kialakítására is hatással lesz, mert a prioritás úgy kívánja, hogy a szakvezetés NB2-es együttesünk boldogulását helyezze valamilyen szintű előnybe, hiszen a fiatal-szabály és hiányzóink pótlása miatt tartalék csapatunkból néhány játékos lehetőséget, illetve szerepet kaphat a másodosztályban. Ettől függetlenül egyáltalán nem feltartott kézzel utazunk a Nagy-Sárrét határára, hiszen erre az előzmények alapján gyakorlatilag semmi okunk sincs. Már a szezonpremieren is látszott, hogy egyáltalán nincs félnivalónk a gyarmatiaktól, hiszen az első fordulóban játszott 2-2-es döntetlen is úgy alakult ki, hogy csak a 86. percben sikerült pontot mentenie a piros-fehéreknek. Ez a szituáció viszont már-már tendenciának tűnik, hiszen több mérkőzésünk és ezáltal fontos bajnoki pontjaink úsztak el szinte az utolsó pillanatokban. Erre tehát ezúttal is érdemes lesz nagyobb figyelmet szentelni, hiszen ezek a dolgok gyakorlatilag “csak” a koncentráción és a kitartáson múlnak.

Következő vendéglátónk eddigi eredményei nem egészen úgy alakultak, ahogy azt talán a várakozások alapján elképzelték, hiszen jelen pillanatban 19 forduló teljesítése után, 5 győzelem, 8 döntetlen, 6 vereség, valamint 23 bajnoki egység birtokában a táblázat 13. pozícióját foglalják el. Ettől függetlenül a sok döntetlent értelmezhetjük úgy is, hogy amennyiben egy izmosabb tavaszi hadjáratot sikerül indítaniuk, akkor az egy-egy pontok még sokat érhetnek a végelszámolásnál. Az is biztos – hiszen a számok nem hazudnak -, hogy hazai pályán lejátszott 10 mérkőzésükből mindössze négyszer sikerült otthon tartaniuk a három pontokat (Füzesgyarmat – DVSC II. 3-1, Füzesgyarmat – Újpest II. 2-0, Füzesgyarmat – Sényő 2-1 és Füzesgyarmat – DVTK II. 1-0), hatszor viszont ikszeltek. Bár arányaiban nézve az eredménysor nem annyira meggyőző, ez azt is jelenti, hogy ebben az idényben otthon még egyszer sem kaptak ki. Ilyen statisztikával rajtuk kívül csak a Kazincbarcika és a BKV Előre bír – levonva tehát a konzekvenciát: Füzesgyarmaton sokkal könnyebb döntetlent játszani, mint győzni. Ez persze nem meglepetés, inkább bennük kelthet negatívabb érzéseket, mert számos hazai összecsapásuk alkalmával úsztak el fontos bajnoki pontok. Azt tehát biztosra vehetjük, hogy Szabados Tamás neveltjei mindent meg fognak tenni a sikerért, hiszen döntetlenekből és vereségekből érkeznek a naptári év utolsó mérkőzésébe és utoljára október 31-én sikerült győzniük a DVTK második csapata ellen.

A Békéscsaba második együttese számára bizakodásra adhat okot az előző fordulóban mutatott teljesítmény, hiszen a bajnokaspiráns Kazincbarcika elleni mérkőzésen (3-3) – főképp az első félidőben – mutatott lendület, akarat, tudás és lelkesedés hasonló mértékű felvonultatásával lenne keresnivalónk Füzesgyarmaton is. Összességében egyébként nincs okunk szégyenkezni, hiszen a tisztes helytállást jócskán felülmúlva a kiesés veszélye egyáltalán nem fenyegeti Brlázs Gábor tanítványait és a 19 forduló alatt szerzett, illetve elszenvedett 8-8 győzelem és vereség, 3 döntetlen, valamint az eredményekből következő 27 bajnoki pont a táblázat 10. helyére rangsorolja a Lilákat. Tudjuk, hogy nyilván alakulhatott volna jobban is, de tegyük a szívünkre a kezünket, ilyen produkciót a szezon előtt bárki aláírt volna! A feladat viszont ezúttal is adott: szépen és sikerrel búcsúzni a óévtől és bezsebelni egy újabb győzelmet! Ezt azonban nem fogja megkönnyíteni sem a vendéglátó, sem a gyarmati pálya, hiszen az esőzések miatt nem biztos, hogy játékra legideálisabb állapotban lesz a játéktér. A körülményeket tekintve tehát parázs, küzdős, izgalmakban, gólokban és eseményekben dús összecsapásra számíthatunk, amit a Keleten.hu portál hivatalos YouTube csatornáján élőben közvetít majd a helyszínről!

Színes lapok miatt egyik csapatban sincs ezúttal eltiltott, így ezen a szinten egyik szakvezető sem szenved majd hátrányt. Érdemes lesz kiemelt figyelmet szentelni Popescu Gheorghe Robertnek, aki egymaga már kilenc alkalommal talált az ellenfelek kapujába. Ha pedig már a góllövőknél tartunk, érdemes megjegyezni, hogy Ilyés Tamás 14 szerzett góljával a Keleti-csoport összesített listájának harmadik helyezését foglalja el, ami már önmagában is megsüvegelendő teljesítmény.

Füzesgyarmati SK – Békéscsaba 1912 Előre II. mérkőzés játékvezetőjeként Kovács Tamást akkreditálta a szövetség. Segítőiként Kövér Tamást és Molnár László Mátét jelölték ki. Az 1990-es születésű sporival a nyilvántartás szerint még sosem találkoztunk. Pályafutása során eddig 227 sárga- és 7 piros lapot használt fel. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

Az NB III Keleti csoport 2021/2022-es szezon 20. fordulóját december 5-én (vasárnap) 11:00 órától Újpest FC II. – Termálfürdő FC Tiszaújváros, DVTK II. – DEAC, 13:00 órától Füzesgyarmati SK – Békéscsaba 1912 Előre II., Tiszafüredi VSE – Kolorcity Kazincbarcika SC, DVSC II. – Aqua-General Hajdúszoboszló, Tállya KSE – Eger SE, Sényő-Carnifex FC – Kisvárda Master Good II., Salgótarjáni BTC – BKV Előre, Törökszentmiklósi FC – Jászberényi FC, valamint Hidasnémeti VSC – Putnok FC párosításokban rendezik meg.

Tizenkilenc forduló után a Kazincbarcika (50 pont), BKV Előre (46 pont) és a DEAC (42 pont) vezeti a táblázatot, a sereghajtó helyeken pedig jelenleg az Eger SE (18 pont), a Tállya (16 pont), a Salgótarján (9 pont), a Hidasnémeti (8 pont), valamint a Törökszentmiklós (8 pont), csapatai állnak. Az Előre II. esetleges győzelmével, szerencsésebb esetben akár a nyolcadik helyen vonulhatna téli szünetre – ehhez persze az is szükségeltetne, hogy a Hidasnémeti Jászberényben pontot-pontokat szerezzen (erre csekélyebb esély mutatkozik), valamint a Sényő ne szerezzen egy pontnál többet Egerben (ez még összejöhet).

A Közép csoportot 49 egységgel a Kozármisleny, a Nyugati csoportot pedig 47 pont birtokában a Mosonmagyaróvár vezeti – bár utóbbi bajnokságban a BVSC-Zugló csak rosszabb gólkülönbsége miatt szorul a második pozícióba.

Az előrejelzés szerint Füzesgyarmat térségében gyenge eső várható és 6 Celsius fokos maximális hőmérsékletre lehet számítani. A Nap 2021. december 5-én (vasárnap) 15 óra 54 perckor nyugszik.

A tavaszi szezonból “előrehozott” 20. forduló lejátszása után hosszabb szünet vár második csapatunkra, hiszen a folytatásra a tervek és a kiírás szerint majd csak 2022. február 13-án (vasárnap) kerül sor, így mindenképpen lesz idő tisztességesen felkészülni, rendezni a sorokat és bízhatunk abban is, hogy sérültjeinknek is sikerül teljes mértékben felépülni!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: