Beharangozó: FC Ajka – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 337 másodperc.

Hatpontos mérkőzés következik 2021. szeptember 15-én (szerdán) 18:00 órától Ajkán, a Merkantil Bank NB II Liga 2021/2022-es szezonjának 8. fordulójában.

Bár a bajnokság jelen fázisában fura lehet hatpontosként említeni egy mérkőzést, a helyzet azonban mégis adja a szófordulatot, hiszen békéscsabai győzelem esetén biztosan megelőznénk a Veszprém megyeieket és jó eséllyel a kieső pozícióból is elmozdulhatnánk. A Soroksár elleni meccs – bár a győzelem még mindig nem jött össze – jó alkalmat adott Schindler Szabolcsnak, hogy éles szituációban is felmérje labdarúgóink, illetve csapatunk állapotát. Azt mindenki láthatta, hogy az akarattal nem volt gond, de sok minden mással igen. A szakvezetés tudja a feladatát és most már azt is, hogy miben és miként kell javulnunk, ennek érdekében pedig meg is teszi a lépéseket. A héten ezekre a dolgokra még túl sok lehetőség nem adódik, hiszen a hétközi mérkőzés és az utazás miatt rengeteg idő elmegy, ráadásul szombaton még egy kupameccs is vár csapatunkra.

Az ajkaiak számára sem indult úgy az idény, ahogy azt elképzelték. A tavalyi igen kiváló ötödik helyezés (19 győzelem 5 döntetlen, 14 vereség és 62 bajnoki pont) után joggal gondolhatta volna mindenki, hogy erre a teljesítményre rátesznek még egy lapáttal, de nem így történt. Az új idényben hét forduló után egyetlen győzelem, két döntetlen, négy vereség mérleggel mindössze öt egységet gyűjtöttek, ami a 16. helyre elegendő. Ráadásul a két csapat örökmérlege is inkább ránk hajaz, hiszen hét találkozásunkból négy alkalommal mi gyűjtöttük be a három pontokat, egyszer döntetlen, valamint kétszer ajkai győzelem született. Legutóbb 2021. január 31-én találkoztunk velük, amikor igen csúnyán, 3-0 arányban kaptunk ki hazai pályán. Van mit törlesztenünk feléjük és közönségünk felé is, hiszen továbbra is győztes mérkőzés nélkül állunk, három döntetlen és négy vereség mellett, ami igen szerény három pontot ér, a tabellán elfoglalt helyezésről pedig szót sem érdemes ejtenünk. Mindent összevetve ismét egy olyan mérkőzés következik, amikor vagy mi támadunk fel, vagy ismét minket használ egy másik csapat arra, hogy kimásszon a gödörből. Utóbbi eshetőségre még csak gondolni sem szeretnénk, hiszen a helyzet kezd igen meredekké válni – annak ellenére is, hogy még igen sok van hátra a bajnokságból.

Következő vendéglátóink kerete – sok más együtteséhez hasonlóan – tisztességgel átalakult. Érkezett: Dragoner Filip (Haladás), Murka Benedek (Vasas), Orosz Márk (Soroksár), Lehoczky Roland Patrik (Szentlőrinc), Vizler László (Puskás Akadémia), Gaál Bálint (Siófok), Szabados István (DEAC), Tajthy Tamás (Siófok), Szarka Ákos (Kaposvár). Profi szerződést kapott: Berzsenyi Kevin, Bognár Dániel, Rózsás Dominik és Szabó Benjámin. Távozott viszont a házi gólkirály: Nagy Krisztián.

Színes lapok miatt egyik csapatban sincs eltiltott. A sérülteket tekintve Farkas Márk részvétele kérdéses lehet, mivel a Soroksár elleni mérkőzésen le is kellett idő előtt cserélni. Az ajkai góllövő-listára egyelőre Gaál Bálint (2), Dragoner Dávid Filip (1), Lehoczky Roland Patrik (1), valamint Présinger Ádám (1) tudott feliratkozni.

Kis Károly: – A Békéscsaba eddig nem szerepel jól, de tisztában vagyunk vele, hogy annál sokkal jobb csapat, mint amit a jelenlegi helyezése mutat. Nehéz találkozóra számítok! Bízom benne, hogy hazai pályán a közönségünk előtt be tudjuk gyűjteni a három pontot. A sérültjeink kezdenek felépülni, most nem szabad beragadnunk, mindenképpen nyernünk kell és utána talán ki tudunk egyenesedni.

Az FC Ajka – Békéscsaba 1912 Előre mérkőzés játékvezetőjeként Káprály Mihályt akkreditálta a szövetség. Segítőiként Becséri Gergelyt és Baghy Csabát jelölték ki, míg a tartalék játékvezető feladatait Kovács J. Zoltán látja el. Az 1990-es születésű sporival 2020. október 18-án, az emlékezetes Aqvital FC Csákvár – Békéscsaba 1912 Előre 3-5 mérkőzésen, tartalék játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása során eddig 260 sárga- és 10 piros lapot használt fel. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

A Merkantil Bank NB II Liga 2021/2022-es szezon 8. fordulóját szeptember 15-én (szerda) 16:00 órától Soroksár SC – III. ker. TVE, Budaörs – Szeged-Csanád Grosics Akadémia, Szntlőrinc – Dorogi FC, 17:00 órától Vasas FC – PMFC, 18:00 órától Kecskeméti TE – Budafoki MTE, BFC Siófok – Szolnoki MÁV FC, Aqvital FC Csákvár – WKW ETO FC Győr, DVTK – Nyíregyháza Spartacus FC, FC Ajka – Békéscsaba 1912 Előre, valamint Szombathelyi Haladás – Tiszakécskei LC párosításokban rendezik meg.

Hét forduló után a Nyíregyháza (17 pont) és a Haladás (15 pont) foglalja el az első két helyet, míg a sereghajtó pozíciókban a Csákvár (4 pont), a Békéscsaba (3 pont), valamint a Tiszakécske (2 pont) áll.

Az FC Ajka – Békéscsaba 1912 Előre bajnoki labdarúgó mérkőzést az Ajkai Szó YouTube csatornáján élőben is követhetik majd.

Az előrejelzés szerint Ajka térségében gyengén felhős időjárás várható és akár 30 Celsius fokos maximális hőmérsékletre lehet számítani. A Nap 2021. szeptember 15-én (szerdán) 18 óra 57 perckor nyugszik.

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.

Kapcsolódó hivatkozás:

Kis Károly: Nehéz mérkőzésre számítok!