Aqvital FC Csákvár – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 481 másodperc.

Merkantil Bank NB II Liga 2020/2021. 12. forduló

Aqvital FC Csákvár – Békéscsaba 1912 Előre

3-5 (2-1)

Időpont: 2020. október 18. (vasárnap) 17:00 óra

Helyszín: Tersztyánszky Ödön Sportközpont

Cím: 8083 Csákvár, Vöröskapu u. 12.

Játékvezető: Antal Péter

Asszisztensek: Bertalan Dávid, Hofbauer Roland

Tartalék játékvezető: Káprály Mihály

Csákvár: Markek Tmás, Mim Gergely, Nándori Botond, Daru Bence, Kocsis Bence Máté, Vukasovic Marko, Mészáros Dávid, Radics Márton, Albert István, Posztobányi Patrik, Madarász Márk. Cserék: Zelizi Patrik, Ganbold Ganbayar, Vörös Tamás, Meszlényi Ábel Benjamin, Papp Milán, Magyar Zsolt János, László Noel.
Vezetőedző: Visinka Ede

Békéscsaba: Uram János, Farkas Márk, Mészáros Márk, Szabó Péter, Máris Dominik, Király Patrik, Babinyecz Balázs, Kovács Ádám Tibor, Bora György, Horváth Péter, Paudits Patrik. Cserék: Czinanó Antal Áron, Nagy Sándor, Kitl Miklós, Gránicz Patrik, Lukács Raymond Barna, Fazekas Lóránt, Anton Bidtilya.
Vezetőedző: Preisinger Sándor

 Gólszerzők: Daru Bence (9. perc), Nándori Botond (28. perc) – öngól, Mim Gergely (34. perc), Gránicz Patrik (61. perc), Horváth Péter (69. perc), Szabó Péter (71. perc), Lukács Raymond Barna (73. perc), László Noel (91. perc).

 Sárga lapok: Bora György (5. perc), Madarász Márk (45+3 perc), Mészáros Márk (56. perc), Kitl Miklós (79. perc), Király Patrik (81. perc).

 Piros lap: Preisinger Sándor (80. perc).

A forduló előtt utolsó helyen álló Csákvár a bajnoki táblázat harmadik helyén álló Békéscsabát fogadta.

A hazaiak vezetőedzője Visinka Ede négy meghatározó játékosát volt kénytelen nélkülözni a találkozón. Major Gergő és Sejben Viktor eltiltás, Koch Attila és Baracskai Roland betegség, illetve sérülés miatt nem lehetett ott a pályán. A Békéscsaba keretéből Oláh László a korábbi sérülése miatt továbbra sem állt a stáb rendelkezésére, mint ahogyan Hursán György sem, akit újra műteni kellett, ezúttal egy kisebb térdproblémával, valamint ahogy az később kiderült Nikola Pantovic sem tudott a szakmai stáb rendelkezésére állni.

A mérkőzés első helyzetére négy percet kellett várni, amikor a fehér mezben játszó csabaiak veszélyeztettek Máris Dominik révén, ám Markek Tamás óriási bravúrral hárított. Egy perccel később Bora György sárga lapot érően szerelt, mivel ez már az ötödik sárgája volt nem játszhat a csapat következő meccsén. A vezetést ennek ellenére a Csákvár szerezte meg. Kocsis Bence kiugratása után Mim Gergely az ötös bal sarkáról keményen keresztbe lőtte a labdát, amit a hosszún érkező Daru Bence bevetődve a kapuba kotort (1-0). A 17. percben Preisinger Sándornak kényszerű cserét kellett végrehajtani, Babinyecz Balázs a sérülése miatt nem tudta tovább folytatni, a helyét Nagy Sándor vette át. A 21. percben Kocsis Bence száguldott el a bal oldalon, beadása után a védők röviden mentettek, Daru 17 méterről egy igazítás után kapura lőtt, ám a bevetődő Farkas Márkról kipattant a labda. A 26. percben Paudits Patrik szakadt el őrzőjétől a jobb oldalon, okosan begurított a mellette érkező Máris elé, aki ezzel a lendülettel továbbtolta a labdát Horváth Péterhez. A csabaiak bal szélsője lövésre kínálta a labdát Kovács Ádámnak, aki azonban 10 méterről nem találta el a kaput. Két perccel később azonban már a hálóban volt a labda Horváth bal oldalról pontosan centerezett, az érkező Paudits elől Nándori Botond bevetődve akart menteni, de a saját kapujába pattant a játékszer (1-1). Az Előre hiába egyenlített, hiszen nem sokkal később a Csákvár újra megszerezte a vezetést. Radics Márton a jobb oldali alapvonalról Mim Gergely fejére varázsolta a labdát, aki a rövid sarokra érkezve léc alá fejelt (2-1).

Fotó: Pesti Tamás

A 47. percben Madarász Márk bal oldali szögletét Mim fejelte kapura, de Uram János lehúzta a hulló falevélszerű labdát. Mészáros Márk is besárgult, aki emiatt  szintén nem játszhat a viharsarkiak csapat következő meccsén. Negyedóra játék után a néhány perce pályára lépett Gránicz Patrik lőtt kapura, a labda a bevetődő Radicson felperdülve a léc alá hullott (2-2). A 69. percben Horváth Péter lépett ki és a kivetődő Markek mellett higgadtan lőtt a hálóba (2-3). Két perc múlva a csereként beálló Lukács Raymond a bal oldalról pontosan gurított keresztbe érkező Szabó Péternek, aki 8 méterről nem hibázott (2-4). A hazaiak teljesen szétestek, ezúttal Lukács lőtt 11 méterről a bal sarokba és döntötte el végleg a három pont sorsát (2-5). A Csaba fölényesen vezetett, de Preisinger Sándor addig reklamált egy esetet, hogy a játékvezető ezt megunva piros lappal a lelátóra küldte – így a következő hazai bajnokin egészen biztosan nem ülhet a kispadra. A hosszabbítás első percében még tudott kozmetikázni az eredményen a Fejér megyei együttes, miután László Noel a tizenegyes pontról a kapu közepébe lőtt (3-5) – hozzátesszük ekkor már közel majdnem tíz perce csak tíz emberrel játszott a Békéscsaba, hiszen Paudits sérülése miatt leporoszkált a pályáról, több cserelehetőség hiányában pedig nem érkezhetett a helyére senki.

Az üröm az örömben, hogy a – szokásosnak mondható – csákvári sérülések ezúttal sem kerülték el csapatunkat (Babinyecz Balázs, Máris Dominik, Paudits Patrik), hiszen több kényszerű cserét is végre kellett hajtani. A rehabilitációra szoruló labdarúgóink állapotáról és sérülésük súlyosságáról a hét elején tudunk majd hírt adni – az orvosi vizsgálatok után. Szintén nem túl jó hír, hogy Mészáros Márk és Bora György kisárgult, így a Szentlőrinc elleni mérkőzést csak a lelátóról tudják majd szemlélni.

Preisinger Sándor: – A támadó játékunk ötös, a védekezésünk egyes volt a mai napon.

A csabaiak győzelmükkel továbbra is a 3. helyen állnak a bajnokságban, legközelebb a Szentlőrinc csapatát fogadják a Kórház utcában.

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/979694812515122

YouTube Információk Jegyzőkönyv Tabella

Figyelem! Felhívjuk figyelmüket, hogy az idegenbeli mérkőzések megtekintése és az elutazás előtt minden esetben szíveskedjenek figyelmesen elolvasni a mérkőzésekkel kapcsolatos információkat, melyeket egyedülálló módon rendszeresen és azonnal frissítünk, miután hivatalos formában megkaptuk a belépőjegyekkel és beléptetéssel kapcsolatos tájékoztatást. A szükséges tudnivalókat időben megosztjuk összes online felületünkön, így a Békéscsaba 1912 Előre NEM tud felelősséget vállalni abban az esetben, ha valaki az információk hiányára hivatkozva, bármilyen okból nem tud az adott mérkőzésre bejutni! Előfordulhat, hogy adott esetben a vendéglátó klub nem ad minden részletre kiterjedő tájékoztatást, így mindenképp javasoljuk, hogy keressék fel az ellenfél csapatának felületeit is és tájékozódjanak a bejutás feltételeiről. A Békéscsaba 1912 Előre minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy vendégei, szurkolói és az érdeklődők időben, megfelelő felvilágosítást kapjanak, de önhibánkon kívül a helyszíni rendezési feltételekért NEM tudunk felelősséget vállalni. Megértésüket és türelmüket köszönjük!