Békéscsaba 1912 Előre – FC Ajka

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 242 másodperc.

Merkantil Bank NB II Liga 2020/2021. 22. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – FC Ajka

0-3 (0-1)

A MÉRKŐZÉS ZÁRT KAPUK MÖGÖTT KERÜLT MEGRENDEZÉSRE!

Időpont: 2021. január 31. (vasárnap) 13:00 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

Játékvezető: Takács János

Asszisztensek: Márkus Péter, Szilágyi Norbert

Tartalék játékvezető: Nagy Norbert

Békéscsaba: Uram János, Farkas Márk, Nagy Sándor, Szabó Péter, Király Patrik, Hursán György, Babinyecz Balázs, Lukács Raymond Barna, Bora György, Kasik Ákos, Paudits Patrik. Cserék: Krnács Richárd, Pap Szabolcs, Kitl Miklós, Máris Dominik, Fazekas Lóránt, Kovács Ádám Tibor, Horváth Péter, Styecz Bence.
Vezetőedző: Preisinger Sándor

Ajka: Horváth Dániel Márk, Kenderes Zoltán, Szekér Ádám, Nagy Mihály Krisztián, Zsolnai Richárd Tibor, Heffler Tibor, Csizmadia Zoltán, Présinger Ádám, Soltész Dominik István, Kovács Nikolasz, Tar Zsolt. Cserék: Balogh Márton, Horváth Tamás, Tóth Barna, Csemer Gyula, Görgényi Dávid, Tóth Gergely Csaba, Irimiás Gergő István, Rétyi Róbert, Szűcs Kristóf, Stoiacovivi Dávid Tibor.
Vezetőedző: Kis Károly

 Gólszerzők: Csizmadia Zoltán (28. perc), Tóth Gergely Csaba (93. és 94. perc).

 Sárga lap: Király Patrik (32. perc), Farkas Márk (57. perc).

Csendes mederben zajlott a mérkőzés első szakasza, komolyabb helyzetet csak a 19. percben jegyezhettünk fel, Nagy lövését Uramnak kellett védenie. Azért azt a szögletek száma is mutatta, hogy melyik csapat volt az aktívabb, a Veszprém megyeiek egymás után rúghatták a szögleteket (a félidőben 8:1 volt az arány). A fokozódó nyomás gólt eredményezett, amikor Zsolnai lövése ugyan még megakadt az egyik csabai védőben, ám Csizmadia kísérletét követően a bal alsó sarokba vágódott a labda. Uramnak köszönhető, hogy a szünetig nem duplázódott meg az ajkai előny.

Fotó: Such Tamás

A második félidőre egy harcosabb Békéscsaba lépett pályára, amely rövid időre kapuja elé szegezte az Ajkát, de hiába játszott nagy fölényben, a gól elmaradt. Pedig a kispadon is mindent megtettek, hogy változzon a helyzet: Preisinger Sándor ugyanis hármas cserét hajtott végre, egyikük Máris közel is járt ahhoz, hogy egyenlítsen. Próbálkozott az Előre, de eredménytelenül, a vendégek viszont a ráadásban magabiztossá tették győzelmüket, a csereember Tóth Gergely duplája széppé tette az ajkaiak délutánját. A lila-fehérek szebb rajtban bíztak, de a gyatra első félidei játék után sem javult fel jelentősen a teljesítmény, így egyáltalán nem véletlen és érdemtelen a Veszprém megyeiek diadala.

Kis Károly: – Békéscsabán mindig nagy diadal nyerni. Küzdelmes mérkőzés volt, az első félidőben jobban játszottunk, mint a hazaiak. A második felvonásban voltak lehetőségeik, de jól védekeztünk, majd a hajrában, amikor már fellazultak a békéscsabaiak, el tudtuk dönteni a találkozót.

Preisinger Sándor: – Az első félidő minősíthetetlen volt, a másodikat pedig nem akarom minősíteni. Annyit mondhatok, hogy gratulálok az Ajkának, teljesen megérdemelten nyerték meg a meccset.

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/416729829667359

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

Kapcsolódó hivatkozás:

https://1912elore.hu/site/beharangozo-bekescsaba-1912-elore-fc-ajka-20210131/

YouTube Fotók Élő tudósítás

Információk

Jegyzőkönyv