Mezőkövesd Zsóry FC – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 241 másodperc.

mezokovesd_uj_150

Magyar Kupa 2015/2016. 2. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC – Békéscsaba 1912 Előre

0-2 (0-0, 0-0)

Időpont: 2015. augusztus 23. (szerda) 15:00 óra

Helyszín: Mezőkövesdi SE Sporttelep

Játékvezető: Nazsa Tamás

Asszisztensek: Berettyán Péter, Horváth Róbert

Mezőkövesd: Ladislav Rybansky, Harsányi Zoltán, Polényi Gábor, Devecseri Szilárd, Tamási Zsolt, Nánási Balázs, Hegedűs Dávid, Tajthy Tamás, Molnár Gábor, Engel Alex, Tóth László. Cserék: Vasas Gergő, Fótyik Dominik, Takács Péter, Heffler Norbert, Máté János, Nagy József, Szeles Tamás.
Vezetőedző: Benczés Miklós.

Békéscsaba: Mursits Roland, Vadász Viktor, Fehér Zsolt, Balog Zsolt, Juhász György, Szalai Dániel, Bagi István, Borbély Bálint, Laczkó Zsolt, Kertész Tamás, Szilágyi Péter. Cserék: Ilizi Ljubos, Bényei Balázs, Birtalan Botond, Spitzmüller István, Punosevac Bratislav, Viczián Ádám, Damjanovic Slavko.
Vezetőedző: Zoran Spisljak.

Nézőszám: 500 fő

Gólszerzők: Kertész Tamás (96. perc), Birtalan Botond (99. perc).

Sárgalapok: Nánási Balázs (20. perc), Borbély Bálint (29. perc), Szilágyi Péter (45. perc), Kertész Tamás (73. perc), Molnár Gábor (84. perc).

A találkozó első fél órája nagy helyzet nélkül telt, kövesdi részről viszont már rögtön az elején kényszerű cserére volt szükség, Tóth László sérült meg, a helyére Nagy József állt be. A 32. percben egy szöglet után 10 méterről találtuk el a hazaiak felső kapufáját. Pár perccel később Kelemen kapott jó kiugratást, de ziccerben mellérúgta a labdát. A játékrész utolsó percében Szalai kapott jó labdát, a bal alsóba tartó lövését Ribánszki védte.

A második félidőben megszaporodtak a lehetőségek. Előbb Nagy József gyengére sikerült kísérletét védte Mursits, majd Polényi lövése ment fölé. Az 59. percben Kertész fejesét szedte ki a bal felsőből Ribánszki, majd Szilágyi lövését ütötte fölé.  A 70. percben a frissen beállt Birtalan fejesénél volt dolga a kövesdi kapusnak, majd Fehér lövése adott neki munkát. A 85. percben Viczián rövid alsóra tartó lövését is védeni kellett.

A hosszabbítás első félidejében két védelmi hiba elég volt ahhoz, hogy két gólt szerezzen a Békéscsaba. Előbb Kertész maradt üresen a 11-es pontnál, a neki visszatett labdát lőtte aztán a kapuba a 6. percben. Két perccel később Birtalan egy jobbról beívelt labdát vett le, az első próbálkozása még elakadt, az ismétlés viszont már jó volt tőle. A hajrában Nagy beadása hajszállal ment el Harsányi előtt. Az utolsó percekben Engel húzódott meg, csak a második félidő elején tudott visszaállni. A második félidő első percében Juhász passzolt Vicziánhoz, akinek két lövését védte egymás után Ribánszki. Közvetlenül ezután Harsányi kapott jó labdát, s jobbról, bal külsővel emelt kapura, a felső lécet találta el. Majdnem rúgott még egy harmadik gólt is a vendég alakulat, Ribánszki jött ki a kapujából, majd indítását elcsípte Bagi, de félpályáról mellé emelt.

Benczés Miklós: – Nem vagyok elégedett a játékkal, annak ellenére, hogy nem a kezdőcsapat játszott. Csak néha játszottunk jól, főleg a második félidőben gyorsítottuk föl a játékot, amellyel kedveztünk a csabaiaknak.

Zoran Spisljak: – 120 perc alatt jó játékot mutatott a csapat, végig nyomás alatt tartotta a Mezőkövesdet. A hosszabbításban rúgtunk két gólt és a jobb csapat jutott tovább.

line_purple

Fotók Jegyzőkönyv

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/1636108530007626/