Beharangozó: Budaörs – Békéscsaba 1912 Előre

Az előző szezon negyedik helyezettje, egyben a tavalyi bajnokság egyik meglepetéscsapata ellen folytatódik a Lilák számára a bajnokság, amikor a második körben 2018. augusztus 5-én (vasárnap) 17:30 órától, Tatabányán lépünk pályára a Budaörs vendégeként.

Mindkét fél igen jól kezdte a szezont, hiszen a Békéscsaba hazai pályán magabiztos, 3-0-ás végeredménnyel gyűrte maga alá a Mosonmagyaróvár együttesét, míg a budaörsiek idegenben 0-1 arányban nyertek az ETO ellen. A pillanatnyi szituáció azonban egyik csapat számára sem annyira egyértelmű, hisz az utóbbi három egymás elleni összecsapás döntetlen eredménnyel zárult. Utoljára 2016. augusztus 10-én Csákváron tudott győzni (1-0) következő vendéglátónk, így a soron következő megmérettetés szinte már presztízskérdés. Érdekesség, hogy csapatunk igen régen, utoljára a 2014/2015-ös szezont tudta ilyen jól kezdeni, amikor 2014. augusztus 16-án a ZTE csapatát győztük le 2-0 arányban a szezonpremieren. Mindentől függetlenül a továbbiakban is maximális koncentrációra, higgadtságra és az első mérkőzéshez hasonló agilitásra lesz szükség a további sikerekhez, bajnoki pontokhoz. Az is egyértelmű, hogy tudnunk kell a helyén kezelni a dolgokat és egy forduló alapján  senki se vonjon le messzemenő következtetéseket.

Bognár György neveltjei június 25-én kezdték a felkészülést és a Békéscsabához hasonlóan a csapat magja egyben maradt. A korábban szerződést hosszabbító játékosok mellett, Demjén Patrik (MTK) még egy évre kölcsönben maradt Budaörsön, a remek szezont maga mögött tudó, Bakos Szabolcs viszont máshol folytatja pályafutását. Az érkező oldalon Kesztyűs Barnát (Paks) és Csiki Norbertet (Vasas) említhetjük, míg veszteségként Pethő Bence sérülése – aki a bajnoki rajt előtt elülső keresztszalag szakadást szenvedett, így hónapokat kénytelen kihagyni – könyvelhető el a Pest megyeiek keretében. Az edzőmérkőzéseiken a következő eredmények születtek: Queens Park Rangers U23 – Budaörs 1-4, Dunaújváros – Budaörs 1-2, KFC Komarno – Budaörs 2-0, Rimaszombat – Budaörs 1-5. A vendéglátó csapat eredményeiből és a közelmúltban nyújtott teljesítményéből egyértelműen látható, hogy a tavalyi szezont 17 győzelemmel, 12 döntetlennel, 9 vereséggel és 63 bajnoki ponttal záró Budaörs igen jól teszi a dolgát és a Békéscsaba elleni összecsapás komoly erőpróbának tűnik mindkét fél részére. Egy biztos: vezetőedzőnk korábbi elmondása alapján minden mérkőzésen győzelmi szándékkal lépünk pályára, tehát feltartott kezekről szó sem lehet, így a megfelelő formaütemezés miatt csapatunk már szombaton útra kel. A program szerint aznap este még egy átmozgató tréning vár játékosainkra Csákváron, vasárnap viszont már Tatabányán kerül sor a bajnokság második fordulójára.

Az ellenfél keretében érdemes kiemelt figyelmet szentelni Czvitkovics Péterre – aki az előző idényben 15 találatig jutott, Sajbán Mátéra – aki 14 találattal zárt az előző évben, valamint Lengyel Bélára is – aki az ETO elleni győztes gólt szerezte, valamint a 2017/2018-as szezonban 7 góllal járult hozzá csapata sikereihez.

[ae-fb-embed url=’https://www.facebook.com/1912elore/videos/2261540124133257/’ width=’680′]

A Budaörs – Békéscsaba 1912 Előre mérkőzés játékvezetőjeként Kovács Gergelyt akkreditálta a szövetség. Az 1983-as születésű sporival még soha nem találkoztunk. Pályafutása alatt összesen 335 sárga- és 13 piros színű lapot használt fel. Segítőiként Király Zsoltot és Bertalan Dávidot jelölték ki. A tartalék játékvezető feladatait Derdák Marcell látja el. Jó mérkőzést kívánunk!

Színes lapok miatti eltiltott egyik csapat keretében sincs.

Az első felvonás eredményeire pillantva talán meglepetésnek tűnhet a Balmazújváros Dorogtól elszenvedett egygólos veresége – bár az újragondolt hajdúsági alakulatnak nyilván még időre van szüksége. Nem sikerült egyik feljutónak sem győzelemmel és/vagy pontszerzéssel bemutatkoznia a másodosztályban, hiszen a Tiszakécskét hazai pályán ütötte ki a Soroksár (0-4), a Kaposvár kettőt kapott otthon a Gyirmóttól, a Monort pedig a Vasas verte 2-1 arányban. Az viszont látható, hogy amennyiben az új érkezőknek is sikerül felvenni a másodosztályú kávéház ritmusát, akkor talán még az előző szezonnál is kiegyensúlyozottabb bajnokság várható.

Az első hazai mérkőzésünk nézőszáma átlagosnak mondható, így a 851 fős publikummal a másodosztály középmezőnyében zártunk. A Nyíregyháza vitte a prímet 2.563 fővel, a kaposvári 1.200 vendéget – jó értelemben – nyilván az újdonság varázsa vonzotta főképp, a Vasas mérkőzését 1.150-en, az ETO hazai összecsapását pedig 950-en tekintették meg a helyszínen. Kiemelkedőnek mondható még a tiszakécskei 950 fős látogatottság – bár itt is természetesen a másodosztályú bemutatkozás emelhette jócskán a létszámot.

A bajnokság második fordulóját 2018. augusztus 5-én (vasárnap) 17:30 órától BSS Monor – BFC Siófok, Ceglédi VSE – WKW ETO FC Győr, Budaörs – Békéscsaba 1912 Előre, Credobus Mosonmagyaróvár – Nyíregyháza Spartacus FC, KBSC FC – Kaposvári Rákóczi FC, Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Soroksár SC, Dorogi FC – Vác FC, 19:00 órától ZTE FC – Aqvital FC Csákvár, Gyirmót FC Győr – Duna Aszfalt TVSE, valamint Budafoki MTE – Vasas FC párosításokban rendezik meg.

Az előrejelzés szerint Tatabánya térségében a mérkőzés napján akár 33 Celsius fokos maximális hőmérséklet várható, elszórtan záporok-zivatarok előfordulhatnak. A Nap 2018. augusztus 5-én (vasárnap) 20 óra 13 perckor nyugszik.

Arra buzdítjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll, idegenbe is kísérjék el csapatunkat és szurkolásukkal segítsék győzelemhez, pontszerzéshez a srácokat!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!