Beharangozó: Budafoki MTE – Békéscsaba 1912 Előre

A március első, a szezon 25. mérkőzése következik, amikor vasárnap 14:30 órától Budafokon lépnek pályára a Lilák.

Talán azt már teljesen felesleges is taglalni, hogy ezúttal sem nézünk egyszerű mérkőzés elé – de ezt már megszokhattuk, ez a bajnokság már csak ilyen. Írhatjuk-mondhatjuk egyrészt azért, hiszen a budafokiak eddigi teljesítménye megsüvegelendő, így abszolút esélyesként néznek a hétvége elé. Másrészt a Békéscsaba továbbra is nehéz helyzetből folytathatja a bajnokságot, mivel a győzelmi kényszer jókora terhet ró játékosaink és a szakmai stáb vállára, és a sérültek-eltiltottak száma ezúttal sem csökkent. De, a körülményektől és előjelektől eltekintve ebben az idényben permanensen jól teljesítünk az élen álló csapatok ellen – gondoljunk csak a Vasas, vagy az MTK elleni találkozókra -, így aztán semmi sincs kőbe vésve, megfelelően felkészülve, akarattal és pontszerzési szándékkal utazunk a fővárosba.

A két mérkőző fél eddig kizárólag a másodosztályban találkozhatott egymással és meglepő módon még egyszer sem végeztek döntetlenre. Hatszor vendéglátóink, míg öt alkalommal az Előre hagyta el győztesen a pályát, így természetesen gól minden mérkőzésen született. Legutóbb 2019. szeptember 1-én mérkőztünk meg velük, amikor egy igen szerencsétlenül sikerült meccsen 0-3 arányban maradtunk alul. Az idén viszont még nem kaptunk ki, igaz nem is győztünk és nyilván utóbbi eredmények nélkül nehéz előrelépni. Viszont a papíron nehezebb mérkőzéseken szerzett aprócska pontok még sokat érhetnek a végén, így nyilván nem fogunk fejjel a falnak rontani, hiszen a XXII. kerületiek ellen is kizárólag a taktikus, fegyelmezett játék vezethet eredményre. Velük amúgy nagyot fordult a világ kereke, hiszen egy évvel ezelőtt ugyanebben az időszakban mindössze a 15. helyen álltak, csak négy egységnyire a veszélyzónától, most viszont a második, egyben feljutást érő pozícióból várhatják a Békéscsaba elleni összecsapást – hova tovább, csupán három pont a lemaradásuk a bajnoki címet érő első helytől. Hát, érdekes dolog ez a foci…

Visszatérve a néhány sorral feljebb taglaltakra, a Békéscsabát továbbra is sérülések és eltiltások sújtják: Farkas Márk összegyűlt öt darab sárga cédulája miatt kénytelen kihagyni a budapesti túrát, Hursán Györgyöt megműtötték, így rá hosszabb kihagyás vár. Ugyanez a helyzet Pilán Márkóval, de Anton Bidzilya és Máris Dominik sincs még százszázalékos állapotban. Kérdéses a pályára lépése Faragó Tomásnak, viszont visszatérhet Gréczi Márton, aki a Vác elleni mérkőzésen letöltötte eltiltását. Bonyolítja a matekot, hogy Megyei I. osztályú csapatunk szombaton megkezdi tavaszi idényét, így mindkét csapatunk megfelelő összeállításának meghatározásához igencsak gondolkoznia kell szakmai stábnak. Vendéglátónknál nincs eltiltott és sérültekről sem kaptunk hírt. Éppen ezért érdemes lesz kiemelt figyelmet szentelni Kovács Dávidra és Szabó Máté Norbertre is, akik ketten együtt már húsz alkalommal vették be az ellenfelek kapuját. Ismerős lehet szurkolóink számára Ihrig-Farkas Sebestyén, illetve Póser Dániel neve is, akik korábban a Békéscsaba színeiben is szerepeltek.

A piros-feketék 24 teljesített mérkőzésükből 15 alkalommal hagyták el győztesen a pályát, és mindössze ötször játszottak döntetlent, négyszer pedig kikaptak. Az eredményhalmaz eddig kereken 50 bajnoki pontot ér, amit azonban némileg árnyékol a hazai körülmények között nyújtott teljesítményük. A tizenkét alkalomból csak hatszor tudtak győzni, négyszer döntetlen eredmény született, két alkalommal pedig kikaptak. A négy döntetlen felét, a két utóbbi hazai mérkőzésükön (Dorog és a Csákvár ellen) érték el – ami azért azt jelenti, hogy a hazai közönség előtt jókora nyomás nehezedik rájuk is, ezért aztán ne menjünk el az adat mellett – tegyünk csak bogarat a fülükbe!

Kincses Ádám, asszisztens edző: – Ismerjük a Budafok csapatát, ahogy néztük nagyon szoros eredményeket játszanak, kevés gólos meccseken tudnak három pontot szerezni. Látjuk, hogy mik az erősségeik-gyengeségeik, úgyhogy egész héten készültünk rájuk és természetesen most már nagyon fontos lenne az első győzelmet megszerezni. Bravúr is kell hozzá, de azon dolgozunk, hogy ez meglegyen.

Kovács Dávid, csapatkapitány (Budafoki MTE): – A simának tűnő őszi eredmény ellenére a Békéscsaba nem rossz csapat. Tavaly jó pillanatokban rúgtuk a gólokat és magabiztosan győztünk, de ez már a múlt. A hazai pálya mindenképpen az előnyünkre válhat, most nem nekünk kell utaznunk, ettől függetlenül nem számítok könnyű találkozóra. Láttuk, hogy a csabaiak képesek voltak meglepetést okozni a Magyar Kupában azzal, hogy elbúcsúztatták a Ferencvárost. Nekünk ugyanolyan stabilan kell futballoznunk ellenük, mint legutóbb és ha mindenki maximálisan elvégzi a feladatát, akkor számunkra megfelelő eredmény születhet vasárnap.

Forrás: budafokimte.hu

A Budafoki MTE –  Békéscsaba 1912 Előre mérkőzés játékvezetőjeként Derdák Marcellt akkreditálta a szövetség. Az 1991-es születésű sporival 2018. augusztus 5-én a Budaörs – Békéscsaba 1912 Előre (2-2) mérkőzésen tartalék játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása alatt összesen 305 sárga- és 21 piros színű lapot használt fel. Segítőiként Kis Zoltánt és Legeza Lászlót jelölték ki, míg a tartalék játékvezető feladatait Zám Zsolt látja el. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

A Merkantil Bank NB II Liga 2019/2020-as szezon 26. fordulóját március 1-én (vasárnap) 14:30 órától Vác FC – FC Ajka, Budafoki MTE – Békéscsaba 1912 Előre, Budaörs – Gyirmót FC Győr, BFC Siófok – Aqvital FC Csákvár, Nyíregyháza Spartacus FC – Kazincbarcika, 17:00 órától Szombathelyi Haladás – Dorogi FC, Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Szolnoki MÁV FC, MTK Budapest – Duna Aszfalt TLC, valamint Vasas FC – WKW ETO FC Győr párosításokban rendezik meg. A Soroksár SC együttese pedig pihenhet, hiszen a Balmazújváros kizárása miatt számukra ebben a fordulóban nem jut ellenfél.

A táblázatra pillantva látható, hogy az első három helyen az MTK (53 pont), a Budafok (50 pont) és a Vasas (41 pont) osztozik. A középmezőny minket érintő részében ismét szorosabbá vált az állás, hiszen előttünk a Nyíregyháza áll pontazonossággal (32 pont), valamint két egység előnyben a Soroksár – akik ebben a fordulóban biztosan nem gyarapodnak. Mögöttünk a 11. helyen a Szeged (30 pont), így adott esetben egy győzelemmel akár két helyet előre, vereséggel viszont rosszabb esetben (a Dorog és az Ajka 29 ponttal áll, és győzelmükkel megelőzhetnek) akár három helyet is hátrébb csúszhatnánk. A tét tehát továbbra is jelentős.

Az előrejelzés szerint Budapest térségében melegfronti hatások valószínűsíthetők, akár gyenge eső is előfordulhat. A maximális hőmérséklet 12 Celsius fok körül alakul majd. A Nap ezen a napon kereken 17:30 órakor nyugszik.

Arra biztatjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll idegenbe is kísérjék el csapatunkat és szurkoljanak a srácoknak! 

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.

[ae-fb-embed url=’https://www.facebook.com/behir.hu/videos/517744529162673/?v=517744529162673′ width=’680′]

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

Figyelem! Felhívjuk figyelmüket, hogy az 1912elore.hu web- és a facebook.com/1912elore oldalon megjelenő hírek, interjúk, ötletek, megoldások és fotók a Békéscsaba 1912 Előre Futball Zrt. tulajdonát képezik. Tilos a tulajdonos előzetes engedélye nélkül a tartalom egészét vagy egyes részeit bármely formában átruházni, terjeszteni, reprodukálni vagy a saját személyes használatot meghaladó mértékben tárolni esetleg kinyomtatni. A híranyagok bármilyen célú szolgáltatásként való felhasználása hangsúlyozottan csak a tulajdonos előzetes írásbeli engedélyével és csakis a forrás pontos megjelölésével történhet. Az itt fellelhető tartalmak ettől eltérő kezelése szerzői jogi vita tárgyát képezheti.

#dresscodeviolabianco #csakfoci #foci #labdarugas #magyarfoci #1912elore #budafok