Budaörs – Békéscsaba 1912 Előre

Merkantil Bank NB II Liga 2018/2019. 2. forduló

Budaörs – Békéscsaba 1912 Előre

2-2 (1-2)

Időpont: 2018. augusztus 5. (vasárnap) 17:30 óra

Helyszín: Tatabánya, Grosics Gyula Stadion

Cím: 2800 Tatabánya, Szent Borbála tér 13.

Játékvezető: Kovács Gergely

Asszisztensek: Király Zsolt, Bertalan Dávid

Tartalék játékvezető: Derdák Marcell

Budaörs: Demjén Patrik, Menyhárt Attila, Medgyes Sinan, Kékesi Alexander Richárd, Tányéros Ádám, Fényes Szabolcs, Sajbán Máté, Lengyel Béla, Kesztyűs Barna, Czvitkovics Péter, Végh Gábor. Cserék: Sajbán Miklós, Gyurácz András, Marques-Airosa Patrik, Fodor Dániel Zoltán, Fehér-Káplár Zsombor, Adamcsek Máté, Kemenes Szabolcs.
Szakmai igazgató: Bognár György

Békéscsaba: Ribánszki László, Nagy Sándor, Mezei Szabolcs, Mészáros Márk, Szatmári István, Gránicz Patrik, Urbin Péter, Király Patrik, Viczián Ádám, Pilán Márkó, Szélpál Norbert. Cserék: Uram János, Zahorán Balázs, Lustyik Levente, Tóth Dániel, Máris Dominik, Szalai Dániel, Hursán György.
Vezetőedző: Boér Gábor

Gólszerző: Szélpál Norbert (32. perc), Sajbán Máté (46. perc), Szatmári István (46. perc), Fodor Dániel (57. perc).

Sárga lap: Mezei Szabolcs (22. perc), Demjén Patrik (32. perc), Kékesi Alexander Richárd (38. perc), Lengyel Béla (46. perc), Ribánszki László (49. perc), Király Patrik (54. perc), Mészáros Márk (62. perc), Sajbán Máté (69. perc), Marques Airosa Patrik (80. perc).

Az első félórában mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, de az utolsó passzokba rendre hibák csúsztak. A gólcsendet, egy sarokrúgást követően Szélpál Norbert törte meg a 32. percben, megszerezve a vendégek vezető találatát, 0-1. A nyíltsisakos focit csak az időjárás tette kellemetlenebbé mindkét együttes számára, hiszen mennydörgés, villámlás és özönvízszerű esőzés zúdult Tatabányára – félő volt, hogy a játékvezető idő előtt véget vet a találkozónak. Nem így történt és a hajrában Sajbán találatával egalizált a Budaörs, 1-1. A félidő slusszpoénját Szatmári villantotta, amikor a hosszabbítás első percében kilőtte a hazai kapu hosszú sarkát, visszaszerezve a csabai vezetést, 1-2.

A félidőben cseréltek a hazaiak, Végh Gábor helyett Fodor Dániel kapott lehetőséget. A második játékrészben ott folytatta az Előre, ahol pár perccel azelőtt abbahagyta, előbb Viczián hagyott ki ajtó-ablak helyzetet, majd ismét Szatmári előtt adódott lehetőség, valamint az 53. percben Gránicz bombája csattant a felső lécen. A kimaradt ziccerek azonban megbosszulták magukat, hiszen az 57. percben Cvitkovics szabadrúgására Fodor helyezkedett jól és egyenlítette ki újból az eredményt, 2-2. A 82. percben Szalai még egy hatalmas kapufával borzolta a kedélyeket, de ez eredmény már nem változott.

Ilyen módon folytatódott a két együttes már hagyományosnak nevezhető pontosztozkodása.

Bognár György: – Még kalkulálok, mert négy gól született a mérkőzésen, de én csak hármat láttam…

Boér Gábor: – Mindent egybevetve igen értékes egy pontot hoztunk el a mai napon, egy nagyon korszerű és bátor futballt játszó ellenfél otthonából – amely a véleményem szerint az osztály egyik legjobb csapata. Emellett kettős érzések vannak bennem, hiszen voltak olyan periódusai a mérkőzésnek, amikor eldönthettük volna javunkra a három pont sorsát – hiszen több lehetőségünk is kimaradt. Ugyanakkor voltak a meccsnek olyan részei, amikor az ellenfél fölénk kerekedett, így összességében elégedett vagyok az eredménnyel. Örülök, hogy volt tartásunk és felvettük az ellenfél ritmusát és remélem tudjuk folytatni a fejlődést. Nagyon sok munka vár még ránk, de úgy érzem jó úton haladunk. Taktikai szempontból voltak hibáink, de nagyot küzdöttek a srácok és a szívük a helyén volt. Egy kis szerencsével megszerezhettük volna a győzelmet, de jól van ez így, hiszen ha elvesztettük volna a mérkőzést, az rosszul esett volna mindenkinek – csak dicsérni tudok mindenkit – a hibákat pedig kijavítjuk, hisz ez a dolgunk.

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

YouTube

Információk

Jegyzőkönyv

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/203045210371419/

line_purple