Beharangozó: Békéscsaba 1912 Előre II. – Vasas FC II.

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 396 másodperc.

Áprilisban a harmadik, a harmadosztályú bajnokságban pedig a harmincadik mérkőzés következik csapatunk számára 2022. április 9-én (vasárnap) 14:00 órától, amikor a Vasas FC második együttesét fogadjuk a Kórház utcában.

Békéscsaba 1912 Előre II. - Vasas FC II.

Ha pedig már a hármas számnál tartunk: három nap telik el a Kisvárda elleni döntetlen (1-1) után, így túlságosan sok idő nem maradt a felkészülésre, regenerációra. Ebből a szempontból tehát következő vendégeink előnyben vannak, hiszen ők csak előző vasárnap léptek pályára, amikor sikerült megszakítaniuk egy négymérkőzéses nyeretlenségi sorozatot (Vasas II. – Hatvan 3-0). Ilyen módon győzelemből érkeznek a Viharsarokba, összességében viszont igen gyenge tavaszt produkáltak úgy, hogy rendre első osztályú múlttal, illetve jelennel rendelkező játékosok érkeznek segítségképpen. A téli szünetet a tizedik pozícióban zárták, aztán a rossz sorozatnak köszönhetően mára a 14. helyezésig küzdötték le magukat, és amennyiben nem vigyáznak, könnyen veszélybe is kerülhetnek. Az előbb leírtak jó okokat és lehetőséget biztosítanak ahhoz, hogy komolyan vegyék békéscsabai vendégszereplésüket, tehát mindenképpen tétre menő küzdelem várható.

Annál is inkább, hiszen együttesünk összeállni látszik az utóbbi mérkőzések alapján és kár, hogy nem most kezdődik az idény, így sokkal izmosabb ellenfélként várjuk majd a piros-kékeket. Visszavágásra is van okunk bőven, hiszen a 2022. október 2-án lejátszott 11. fordulóban nagyon kikaptunk (7-2). A hazai pálya előnye nálunk lesz, a humán erőforrás hiányát pedig igyekszünk majd a lelkes és jó erőben lévő fiatalokkal minőségben is pótolni, ezért aztán vélhetően egész más lesz a mérkőzés képe, mint előző alkalommal. Ehhez persze olyan fegyelmezett és lelkes focira lenne szükség, mint például az előző mérkőzés második félidejében, az első játékrész sajnos felejthető volt.

A két mérkőző félnek ezen a szinten a második találkozására kerül sor húsvétvasárnap. Visszajátszókban nem szokott hiány lenni a Vasas II. háza táján – az előző mérkőzésükön is többen (pl. Feczesin, Radó, Márkvárt) aktívan részt vállaltak. Bár most az első csapatuk is pályára lép 14:15 órától a Honvéd ellen, az pedig létfontosságú mérkőzés az esetleges bennmaradás szempontjából. Kérdés: kikre számít az ideiglenes szakvezetés Angyalföldön? Színes lapok miatt egyik csapatban sem eltiltott, így érdemes lesz kiemelt figyelmet szentelni a Riesz-Cipf-Rab triónak, hiszen hárman együtt már 16 gólt szereztek. Jó ismerősként köszönthetnénk Birtalan Botondot – bár erre kicsi az esély, hiszen február 12. óta nem volt keretben -, vagy akár Uram Jánost is – rá viszont már az első csapatnál számítanak.

Nagy Sándor: – Úgy érzem, hogy az utóbbi három mérkőzésünkre lehet alapozni húsvétvasárnap is. A Kisvárda elleni első félidő nem úgy sikerült ahogy szerettük volna, sajnos sikerült ránk erőltetni a játékukat és nem találtuk a kiutat. A második játékrészben már ki tudtunk jönni a szorításból, megtaláltuk a játékunkat és érkeztek a helyzetek is. A Várda is nagyon jó, fiatal csapat és igencsak ikszes meccsnek nézett ki már az elején is, ezáltal teljesen reálisnak mondható a végeredmény. A Vasas II. ellen mindenféleképpen ezt a játékot szeretnénk tovább folytatni és akkor újra győzhetünk. Az angyalföldiek is biztosan fiatal összetételben érkeznek majd Békéscsabára, hiszen első csapatuk is pályára lép aznap, ráadásul ott edzőváltás is volt, így nem lehet tudni, miként számolnak ott a játékosokkal. Megyünk tovább, megpróbáljuk itthon, kulturált körülmények között a tőlünk telhető legjobb focit kitenni a pályára és reméljük, hogy végre kijön úgy a lépés, hogy az három ponttal is párosuljon. Vasárnap az U19-es keretből is merítünk, hiszen a hétvégén nincs forduló az ifiben, de adunk fel játékost az első csapatnak, úgyhogy némileg foghíjas lesz a keret, de ettől függetlenül megfelelő összetételben ki tudunk majd állni.

Békéscsaba 1912 Előre II. – Vasas FC II. mérkőzés játékvezetőjeként Virág András Barnabást, segítőiként Molnár Alexet és Csákó Patrikot akkreditálta a szövetség. Az 1997-es születésű sporival 2022. április 17-én, a Békéscsaba 1912 Előre – Jászberényi FC 4-2 mérkőzésen, szintén játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása során eddig 161 sárga- és 14 piros lapot használt fel. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

Az NB III. Keleti csoport 2022/2023-as szezon 30. fordulóját április 9-én (vasárnap) 11:00 órától Kisvárda Master Good II. – Facultas-Tiszafüredi VSE, 14:00 órától Békéscsaba 1912 Előre II. – Vasas FC II., 16:00 órától Termálfürdő FC Tiszaújváros – Sényő-Carnifex FC, FC Hatvan – DVTK II., Füzesgyarmati SK – DVSC II., BVSC-Zugló – Körösladányi MSK, Aqua-General Hajdúszoboszló – Jászberényi FC, Eger SE – BKV Előre, Pénzügyőr SE – Karcagi SE, valamint DEAC – Putnok FC párosításokban rendezik meg.

Mivel ezzel együtt még kilenc forduló és 27 szerezhető pont maradt a bajnokságból, így matematikailag nem dőlt el a sorsunk. Az első bennmaradást érő helyezéstől most 20 ponttal vagyunk lemaradva, így elméletben még behozható lenne a hátrány. A halvány remény életben tartásához azonban most mindenképpen győzni kellene!

A mérkőzést élőben (live stream) közvetítjük hivatalos YouTube csatornánkon az alábbi elérhetőség alatt:
https://www.youtube.com/watch?v=p_y2Qnc1hGY

bajnoki táblázatot 29 lejátszott fordulót követően a BVSC-Zugló (75 pont) vezeti a Putnok (59 pont) és a Körösladány (50 pont) előtt. A tabella végén (17-20. hely) pedig a Füzesgyarmat, az Eger, a Jászberény, valamint a Békéscsaba II. áll.

Az előrejelzés szerint Békéscsaba térségében erősen felhős időjárás várható és a legmagasabb nappali hőmérséklet +14 Celsius fok körül alakulhat. A Nap 2023. április 9-én (vasárnap) 19 óra 25 perckor nyugszik.

Arra biztatjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll, látogassanak ki a mérkőzésre és szurkoljanak a srácoknak!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.


Értékelj!

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Értékelések átlaga: / 5. Értékelések száma:

Még nincs értékelés.


Mérkőzés


Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: