Beharangozó: Békéscsaba 1912 Előre II. – DVTK II.

Két hét alatt negyedszer lép pályára második csapatunk, amikor 2022. október 9-én (vasárnap) 11:00 órától a DVTK II. együttesét fogadjuk a Békéscsaba Labdarúgó Akadémián.

A 17. és a 20. helyezett csapat méri össze erejét a 12. fordulóban a 4-es Honvéd utcai centerpályán, és próbál elmozdulni a kiesést jelentő helyekről. A tét tehát mindkét csapat számára igen nagy és gyakorlatilag minden mindegy alapon focizhatnak a csapatok. A Békéscsaba II. jó eséllyel megszerezheti harmadik győzelmét a szezonban, míg a diósgyőri tartalék zárkózhatna a mezőny közepéhez. Az eddigi teljesítménnyel egyik szakvezetés sem lehet elégedett, hiszen mindkét csapat jobbra érdemes, jelenlegi helyzetüket pedig nem feltétlenül a képességbeli deficit okozta eddig sem. A miskolciak 3 győzelem mellett 8 vereséget tudhatnak magukénak és továbbra sem tudnak kiegyensúlyozott teljesítmény nyújtani. Egy-egy mérkőzésen győznek és kiszakad a gólzsák, a következő héten viszont beleszaladnak egy nagyobb zakóba, amit nyilván az is okozhat, hogy milyen mértékű segítség érkezik adott esetben az első csapattól. Jelen helyzetben mindkét diósgyőri csapat Békéscsabán lép pályára ugyanazon a napon, így jó eséllyel a prioritás az NB2-es alakulat oldalán lehet. A 2021/2022-es idényben éppen mögöttünk, a 12. pozícióban végeztek és hozzánk hasonlóan 50 bajnoki pontot gyűjtöttek, tehát az előzményeket vizsgálva közel azonos képességű két csapat mérkőzik ismét. A felek eddig két alkalommal találkoztak egymással, idegenben mi (2-3), hazai pályán viszont a DVTK (0-2) tudta megszerezni a három pontot. Izgalomban, csatában tehát biztosan nem lesz hiány, és remélhetőleg ez lila-fehér oldalon eredményességgel is párosul majd.

Vincze Richárd– Az előző héten három mérkőzést játszottunk, amiből sajnos csak egyet sikerült megnyerni. Ez leginkább azért bosszantó, mert  az összecsapások fordulópontjai nem nekünk kedveztek, pedig ha fordítva alakulnak a dolgok, akkor most másról kellene beszélnünk. Gondolok arra, hogy Kisvárdán 0-0-nál az első félidőben sajnos néma maradt a játékvezető sípja egy egyértelmű hazai kezezésnél, ami a büntetőterületen belül történt. Ugyancsak gólnélküli állásnál ziccert hibáztunk, rá két percre viszont gólt kaptunk. A második várdai találat előtti szituációban pedig az egyik játékosunk egy szerencsétlen mozdulat miatt bokatörést szenvedett. A Hatvan ellen újra 0-0-nál nekünk volt két nagy helyzetünk, és egy tizenegyest is kihagytunk. Az ellenfél pedig a 90. percben egy szöglet utáni szerencsés góllal nyert. Ezek a fordulópontok azt mutatják, hogy nekünk, a stábnak még többet kell tennünk azért, hogy sikeresen készítsük fel a fiúkat a vasárnapi viharsarki meccsre. Még jobban fókuszáljunk a saját játékmodellünk erősítésére. Ellenfelünk az utolsó két meccsen simán verte a Loki “tarcsit”, majd csúnyán kikapott a Vasas II-től. Náluk is a fiatal játékosok vannak előtérbe helyezve, így biztos vagyok benne, hogy harcos, őszinte mérkőzés vár ránk. Vasárnap délelőtt végig fokuszáltnak, bátornak, tudatosnak és végül, de nem utolsósorban sikerre éhesnek kell lenni a pályára lépő játékosoknak.

Nagy Sándor: – A Debrecen elleni hazai siker után Angyalföldön sok játékosunk azt hitte, hogy a bab is hús és nem kell megszakadnia a pályán, fejben sem igazán voltak ott többen, ez okozta súlyos vereségünket. Leginkább a tartást hiányoltam a gárdából, túlságosan könnyen beletörődött a sorsába. Bár csapatjátékról van szó, valahol minden játékos egyéni bizonyítványt is kiállít magáról a mérkőzéseken. Azt szeretnénk elérni, hogy ezt ne kelljen hétről hétre sulykolni beléjük. Ha nem is megy a játék, akarattal és elszántsággal nagyon sok mindent lehet ellensúlyozni. Ha ez meglesz, akkor az pontokat hozhat a DVTK ellen is. Tudjuk róluk, hogy fiatal keretük van, amely rendszerint kap támogatást az NB2-es csapattól. Mindenképpen győzelemre fogunk játszani, remélem sikerül lemásolnunk a Debrecen elleni hozzáállást és játékot, mert abban rejlik sikerünk titka.

Színes lapok miatt egyik csapatban sem lesz eltiltott, a kereteket ilyen módon szinte csak az első csapatok taktikái, na meg a sérülések befolyásolhatják némileg.

A Békéscsaba 1912 Előre II. – DVTK II. mérkőzés játékvezetőjeként Kakuk Szabolcsot, segítőiként Juhász Lászlót és Molnár Alexet akkreditálta a szövetség. Az 1995-ös születésű sporival 2022. május 22-én, a Békéscsaba 1912 Előre II. – Aqua-General Hajdúszoboszló 2-5 mérkőzésen, szintén játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása során eddig 220 sárga- és 7 piros lapot használt fel. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

Az NB III. Keleti csoport 2022/2023-as szezon 12. fordulóját október 9-én (vasárnap) 11:00 órától Békéscsaba 1912 Előre II. – DVTK II., 14:00 órától DVSC II. – Putnok FC, 15:00 órától Füzesgyarmati SK – Vasas FC II., FC Hatvan – Facultas-Tiszafüredi VSE, Kisvárda Master Good II. – Sényő-Carnifex FC, Termálfürdő FC Tiszaújváros – Karcagi SE, Pénzügyőr SE – BKV Előre, Eger SE – Jászberényi FC, Aqua General Hajdúszoboszló – Körösladányi MSK, valamint BVSC-Zugló – DEAC párosításokban rendezik meg.

A bajnoki táblázatot tizenegy lejátszott fordulót követően a BVSC-Zugló (29 pont) vezeti a Putnok (22 pont) és a DEAC (21 pont) előtt. A tabella végén (18-20. hely) pedig a Sényő, a Jászberény, valamint a Békéscsaba II. áll.

Az előrejelzés szerint Békéscsaba térségében közepesen felhős, szeles időjárás várható, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 Celsius fok körül alakulhat. A Nap 2022. október 9-én (vasárnap) 18 óra 9 perckor nyugszik.

Arra biztatjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll, látogassanak ki a mérkőzésre és szurkoljanak a srácoknak!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.

Értékelj!

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Értékelések átlaga: / 5. Értékelések száma:

Még nincs értékelés.

Mérkőzés

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: