Békéscsaba 1912 Előre – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 325 másodperc.

balmazujvaros_150

Merkantil Bank NB II Liga 2016/2017. 2. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő

0-1 (0-1)

Időpont: 2016. augusztus 7. (vasárnap) 17:30 óra

Helyszín: Kórház utcai Stadion (centerpálya)

Cím:5600 Békéscsaba, Kórház u. 6.

Játékvezető: Nagy Róbert

Asszisztensek: Márkus Tamás, Berényi Ákos

Tartalék játékvezető: Csontos Dávid

A mérkőzésről weboldalunkon élőben tudósítunk.

Békéscsaba: Ladislav Rybansky, Bényei Balázs, Fehér Zsolt, Szélpál Norbert, Nascimento de Oliveira Fabio, Szalai Dániel, Bagi István, Spitzmüller István, Juhász György, Nagy István, Urbin Péter. Cserék: Mursits Roland, Kelemen Dávid, Takács Péter, Kálmán Szilárd, Gránicz Patrik, Ihrig-Farkas Sebestyén, Birtalan Botond.
Vezetőedző: Zoran Spisljak.

Balmazújváros: Horváth László, Hadházi Dávid, Belényesi Miklós, Németh Ádám, Tamás László Hunor, Kapacina Kevin, Zsiga Ervin, Kovács Ádám Tibor, Sigér Dávid, Vachtler Csaba, Rus Adrián. Cserék: Szécsi Gergő, Farkas Balázs, Vajda Sándor, Vólent Roland, Bódis István Norbert, Papp Ferenc, Balogh Krisztián.
Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Gólszerző: Zsiga Ervin (15. perc).

Sárgalapok: Fehér Zsolt (87. perc), Tamás László Hunor (87. perc), Vólent Roland (88. perc).

Nézőszám: 1.252

A kilencedik percig kiegyenlített mezőnyjáték folyt, különösebb esemény nélkül, amikor hatalmas helyzetet puskázott el a Békéscsaba, Nagy István mértani pontosságú baloldali beadását Urbin négy méterről, senkitől sem zavartatva fejelte mellé. A 12. percben Ribánszki kapus még magabiztosan védett, de a 14. minutában Fabio feleslegesen buktatta Kovács Ádámot a tizenhatos vonalánál, amiért a spori kicsit könnyedén büntetőt ítélt és Zsiga Ervin tizenegyese ellen már nem volt ellenszer: 1-0.

A folytatásban változó intenzitással és mezőnyfölénnyel játszottak a felek, Fabio és Urbin is próbálkozott, de a túloldalon Kovács előtt is adódott lehetőség. Vendég előnnyel fejeződött be az első játékrész.

A félidei szünetben, egy mini ünnepség keretein belül Pásztor József, a klub nevében köszöntötte az U19-es NB2-es bajnok csapatot.

A második játékrészre csere nélkül érkeztek a csapatok. A 46. percben Kapacina csapott le egy labdára és 17 méterről lőtt, Ribánszki szép mozdulattal kiütötte. A 49. percben kényszerű csere a vendégeknél Kovács Ádám helyett Farkas Balázs folytatta. Spitzmüller, Juhász és Nagy István is küzdött, de az eredmény csak nem akart jönni. A 62. perctől Zoran Spisljak megkezdte a csapat frissítését: előbb Ihrig-Farkas jöhetett Nagy helyére, majd Urbint váltotta Birtalan és az utolsó negyedórára még Gránicz is lehetőséget kapott. Az utolsó 10 percre Feczkó Tamás is pihent játékosokat küldött pályára és a pár perccel a vége előtt még egy kis kakaskodás is borzolta a kedélyeket – Fehér részesült sárgalapos figyelmeztetésben.

Nagy Róbert játékvezető még három perc ráadást engedélyezett, de így sem sikerült a pontmentés ezúttal, maradt az egygólos vendég győzelem.

Zoran Spisljak: – Sajnálom, hogy ezt a meccset nem úgy zártuk le, ahogy terveztük. Úgy érzem, hogy az eredménytől függetlenül többet irányítottuk a mérkőzést, több lehetőséget és helyzetet dolgoztunk ki, mint a vendégek. Sokszor igen közel álltunk a sikerhez, de talán ez olyan meccs volt, amikor holnapig is focizhattunk volna gólszerzés nélkül. A csapattal és a mutatott játékkal majdnem meg vagyunk elégedve, de a végeredménnyel természetesen egyáltalán nem. Ennél a teljesítménynél sokkal több kell ahhoz, hogy három pontokat tudjunk szerezni. A Balmazújvárosnak nagyjából egyszer sikerült a tizenhatosunkon belülre törni, amikor túl könnyen megadta magát a támadó, amire a játékvezető is ugyanígy reagált és befújta a büntetőt – ezen kívül 2-3 átlövésük volt, ami lehetőségnek mondható. Tovább kell dolgoznunk és nem szabad, hogy a kezdeti sikertelenség miatt feladjuk a harcot. A csapatban ennél sokkal több van, ami sajnos ebből a meccsből sem jött ki. Pozitívnak kell lennünk és biztos vagyok abban, hogy az elvégzett munka meghozza a kellő eredményt. Ebben a pillanatban meg kell néznünk, hogy a játékosok milyen állapotban fejezték be a mérkőzést, majd holnap délután találkozunk és akkor már okosabbak leszünk. Első lépésben frissítenünk kell, akik pedig ma nem játszottak, edzeni fognak. Remélem, hogy a pihent focistáim szerdán tudnak érdemben segíteni a csapatnak.

Feczkó Tamás: – Nagyon nehéz mérkőzés volt, hiszen a fél csapatom betegen játszott, a másik fele el sem tudott jönni. Ma célfutballt kellett játszanunk, hiszen cserélni sem nagyon tudtam, mert nem volt biztos, mikor és ki akar lejönni a pályáról. Nagyot küzdöttünk és nagy fegyverténynek tartom, hogy Békéscsabáról három pontot tudtunk elvinni. A további célunk is az természetesen, hogy minél több mérkőzést nyerjünk, aztán meglátjuk mennyi sikerül ebből.

line_purple

Jegyzőkönyv

Tabella

line_purple

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/738522956250781/