Beharangozó: Békéscsaba 1912 Előre – FC Ajka

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 449 másodperc.

Továbbra sem vagyunk egyszerű helyzetben és újabb igen fontos mérkőzés következik 2022. március 9-én (szerdán) 18:00 órától, amikor az FC Ajka együttesét fogadjuk a Kórház utcai Stadionban.

Előzetesen annyit szükséges tudni a mérkőzéssel kapcsolatos rendezési feltételekről, hogy ezentúl már a védettségi igazolvánnyal nem rendelkezők is korlátozások nélkül megtekinthetik a találkozót. Ettől függetlenül nyilván nem várható nézőcsúcs a mérkőzésen, hiszen éppen ebben az időpontban a kézilabdás hölgyek a Magyar Kupa négyes döntőjébe jutásért küzdenek majd, amihez természetesen ezúton is sok sikert kívánunk! Mivel a labdarúgó mérkőzéseink kezdési időpontjai januárban már ismertek voltak, így némileg furcsállottuk, hogy a kézilabda klub az előzetes egyeztetést követően az eredeti 17:00 órás kezdési időpontot 18:00 órára változtatta, úgy hogy az pont a mi mérkőzésünkkel párhuzamosan kezdődjön. A változtatást követően számunkra már nem maradt lehetőség bármilyen módosításra, hiszen a szabályok ezt időben már nem tették lehetővé, ráadásul a sűrű program miatt gyakorlatilag más napra sem lehetett áthelyezni az Ajka elleni mérkőzést.

A mérkőzés eredményének fontossága a bajnoki táblázaton elfoglalt helyezésünkből is adódik, hiszen az előző fordulók sikertelenségei miatt a kiesést jelentő helyek közelébe csúsztunk vissza, így az eddig megszerzett 5 győzelem, 11 döntetlen, 10 vereség és 26 bajnoki pont csak a 17. pozícióra elegendő. Ezzel szemben következő ellenfelünk jó szériában van, hiszen a legutóbbi három forduló alatt hét pontot gyűjtött, ezáltal 8 győzelem, 7 döntetlen, 11 vereség és 31 bajnoki egység birtokában egészen a tizenkettedik helyezésig tornázta fel magát. Természetesen jelenlegi helyzetük számukra sem teljesen megnyugtató, hiszen ezzel együtt tizenkettő forduló van még vissza, tehát nagyon sok pont (36) van még a kalapban, így egészen biztosan nem fognak megelégedni a döntetlennel. Számunkra viszont létfontosságú lenne, hogy itthon tartsuk a három pontot és csökkentsük a két együttes között jelenleg fennálló 5-5 helyezésnyi és pontnyi távolságot. Ráadásul a táblázat továbbra is igen szoros, hiszen a 12. és 18. pozíciók között mindössze 5 bajnoki pont a különbség, ami elméletben két forduló alatt ledolgozható. A Békéscsaba előtt nincs más opció, mindenképpen győzni kell, hiszen a folytatásban olyan meccsek is következnek (DVTK, Vasas), ahol a pontszerzés bravúrnak számítana. Egy szó mint száz, a bajnokságból hátralévő mérkőzések közül az Ajka, a Csákvár, a Siófok, a Szolnok, valamint a III. ker. TVE elleni mérkőzéseket mindenképpen hozni kell, hogy ne a számolgatás töltse ki az időnket, más esetekben igen nagy gond lehet. Emlékeztetésképpen a 2020/2021-es idényben a Csákvárnak 38 ponttal éppen sikerült a másodosztályú tagság megőrzése, azaz a jelenlegi 26 bajnoki pontunkhoz még minimum 12 hiányzik – ez négy győzelmet jelent minimálisan.

De, legyünk pozitívak, hiszen másképp nem lehet a versenysportot művelni! Ami mindenképp jó előjel, hogy sérültjeink szépen lassan felépülnek és terhelhetőségük is egyre nagyobb mértékű, ezáltal a szakmai stáb kombinációs lehetőségei is bővülni látszanak. Az is egy fogódzó lehet, hogy a két mérkőző fél egymás elleni mérlege számunkra kedvezőbb, hiszen az eddig lejátszott 8 másodosztályú mérkőzésből négy alkalommal mi győztünk, háromszor az Ajka, míg egyszer döntetlen eredmény született. Bár az utóbbi két találkozás alkalmával nekik jött ki jobban a lépés (2-1, 0-3), a tavaszi idényben viszont hazai pályán szerencsére még nem találtunk legyőzőre. Eltiltottjaink, Pantovic és Farkas is visszatérhetnek, viszont helyettük ezúttal Varga Szabolcs és Kitl Miklós lesz kénytelen sárga cédulái miatt kihagyni a hétközi fordulót. Ellenfelünk keretében nincs eltiltott, tehát Kis Károly mester dolga ezen a szinten sincs nehezítve. Mindenképpen érdemes lesz kiemelt figyelmet szentelni a Gaál Bálint (7 gól), Csizmadia Zoltán (6 gól), valamint Szarka Ákos (5 gól) triónak, akik az ajkai gólok (33), bőven több mint felét vállalták magukra. Érdekes adat, hogy a két csapat ugyanannyi gólt (33-33) szerzett, de a mínusz előjellel bíró gólkülönbségekből (Békéscsaba -7, Ajka -2) arra a következtetésre juthatunk, hogy mindkét csapat védelmének van még hova javulnia. Vendégeink egyébként utoljára február 13-án, a Szolnoktól kaptak ki szintén vendégségben (1-0) és az idegenbeli mérlegük sem túl acélos, hiszen 3 győzelemmel, 2 döntetlennel, valamint 8 vereséggel bírnak. Igazolások terén jelentős mozgást nem tapasztalhattunk a Veszprém megyeieknél, csupán Vogyicska Bálint (Gyirmót FC Győr) és Doncsecz Levente (Illés Akadémia) érkeztek.

Kis Károly: – A Békéscsaba egy nagyon szervezetten játszó csapat, akik váltogatják a felállási formákat. Közel vannak a kiesési zónához, így biztos vagyok benne, hogy mindent meg fognak tenni a győzelem érdekében. Nekünk is nagy szükségünk van arra, hogy pontot vagy pontokat szerezzünk, így szerintem egy jó, nagy iramú, küzdős találkozóra számíthatnak azok, akik kilátogatnak a mérkőzésre!

Schindler Szabolcs:  – Nagyon nehéz mérkőzésre számítok és bízom benne, hogy mindenki átérzi a jelenlegi helyzetünk súlyosságát.

A Békéscsaba 1912 Előre – FC Ajka mérkőzés játékvezetőjeként Antal Pétert akkreditálta a szövetség. Segítőiként Tőkés Róbertet és Szilágyi Norbertet jelölték ki, míg a tartalék játékvezető feladatait Katona Balázs látja el. Az 1986-os születésű sporival 2021. november 24-én, a Békéscsaba 1912 Előre – Nyíregyháza Spartacus 1-0 mérkőzésen, tartalék játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása során eddig 466 sárga- és 33 piros lapot használt fel. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

A Merkantil Bank NB II Liga 2021/2022-es szezon 27. fordulóját március 9-én (szerdán) 14:00 órától ETO FC – Aqvital FC Csákvár, Nyíregyháza Spartacus FC – DVTK, III. ker. TVE – Soroksár SC, 18:00 órától Szolnoki MÁV FC – BFC Siófok, PMFC – Vasas FC, Békéscsaba 1912 Előre – FC Ajka, Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Budaörs, Tiszakécskei LC – Szombathelyi Haladás, március 10-én (csütörtökön) 18:15 órától Budafoki MTE – Kecskeméti TE, valamint egy hét múlva március 16-án (szerdán) 15:00 órától Dorogi FC – Szentlőrinc párosításokban rendezik meg.

táblázatra pillantva látható, hogy az első két helyen a DVTK (55 pont) és a Vasas (53 pont) áll, míg a sereghajtó pozíciókat a Budaörs, a Budafok, valamint a Szolnok foglalják el.

Az előrejelzés szerint Békéscsaba térségében erősen felhős időjárás várható, a hőmérséklet 6 Celsius fok körül alakulhat. A Nap 2022. március 9-én (szerdán) 17 óra 41 perckor nyugszik, tehát a bemelegítésre már kapcsoljuk a villanyfényt.

Arra biztatjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll látogassanak ki a mérkőzésre és biztassák a srácokat!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: