Beharangozó: Békéscsaba 1912 Előre – Budafoki MTE

Hatpontos rangadó előtt állunk, hiszen következő ellenfelünk a Budafok mindössze két egységgel előzi meg a Békéscsabát, így igen fontos lépést tehet, aki megszerzi a győzelmet, a szeptember 1-én (vasárnap) 17:00 órától kezdődő bajnokin.

Bár messze még a bajnokság vége és nyilván nem ezen a három ponton múlik majd egy-egy csapat sorsa, azért az erőviszonyokat tekintve igen fontos lehet, melyik egylet kerül lépéselőnybe a válogatott szünet előtt. Annál is inkább hiszen a két 1912-ben alapított gárda egymás elleni mérlege eddig abszolút kiegyenlített eredményt mutat: ötször mi, ötször pedig leendő vendégeink tudtak győzni. Szurkolói szempontból igen hasznos, hogy gólnélküli döntetlent még soha nem játszottak egymás ellen a résztvevő felek. A sorminta szerint mi következnénk győzelemmel, hiszen 2018. szeptember 30-án mi tudtunk nyerni (Békéscsaba 1912 Előre – Budafoki MTE 2-0), 2019. március 17-én viszont a XXII. kerületiek győztek (Budafoki MTE – Békéscsaba 1912 Előre 2-1). Amennyiben maradunk a sorminta mentén, akkor a budafokiak eddigi teljesítménye is csabai sikert aposztrofál, hiszen utóbbi két mérkőzésüket megnyerték, előtte viszont kétszer kikaptak – tehát addig tudjuk csűrni-csavarni, amíg az következik a dologból, hogy a piros-feketéknek két vereség következik. Hát, úgy legyen… Csizmadia Csaba neveltjei kiválóan kezdték az idényt, hiszen a két újoncot fektették határozottan két vállra (Szeged – Budafok 0-3, Budafok – Szolnok 3-0). Majd egy kis megtorpanás következett: Csákvár – Budafok 2-1, Budafok – Budaörs 2-3. Az utóbbi két fordulóban viszont köszörülték a csorbát és a dorogiakat verték 1-2 arányban, utoljára pedig a Soroksár ellen győzedelmeskedtek hazai körülmények között (1-0). Minden összevetve – bár a Balmaz kizárása némileg átrendezte a tabellát és a fekete-piros mezesek ezzel igencsak jól jártak – az eddig összegyűjtött hat bajnoki egység a táblázat második helyét jelenti számukra.

Annyit még mindenképpen érdemes a számtengerből kivadásznunk, hogy egy évvel ezelőtt igen hasonlóképpen álltunk. Akkor a 4. pozíciót birtokoltuk 11 ponttal, így a 2019/2020-as idényben hat meccs után 10 egységgel, az ötödik helyen állni – a jelen bajnokság színvonalát tekintve – egyáltalán nem rossz, sőt nagyszerű!

A Budafok keretében ismerős lehet számunkra a korábban Békéscsabán is szereplő Ihrig-Farkas Sebestyén, valamint Póser Dániel is. Érdemes lesz kiemelt figyelmet szentelni Szabó Máté Norbertre, aki eddig három találattal járult hozzá csapata sikereihez. A csabai házi góllövő-listát Kovács Ádám Tibor vezeti négy hálózörgetéssel.

Színes lapok miatt egyik csapatnál sincsenek eltiltottak és sérültjeink is szépen lassan újra hadra foghatókká válnak. Hursán az előző megyei mérkőzésen már megmérettette magát, Ribánszki Laci pedig már a Vác elleni idegenbeli mérkőzésen vissza tudott térni. Lustyik Levente, Mácsai László és Olasz Dénes még maródi.

Csizmadia Csaba: – Békéscsabán egy erős rivális és nehéz mérkőzés vár ránk. Szervezett csapattal találkozunk majd, amely hozzánk hasonlóan jól szerepel. Hogy dobogón vagyunk-e vagy sem, jelen pillanatban nem foglalkoztat. Nagyon sok van még hátra a szezonból. Nyilván mindig jó a tabella elején lenni, de most az a legfontosabb, hogy gyűjtögessük a pontokat. Mivel háromnaponta játszunk, egy bizonyos szinten rotálni kell a játékosokat, mert nem szeretném, ha a fáradtság miatt gyengébb teljesítményt nyújtanának. Azért vannak ennyien a keretben, mert mindenki képes élni a lehetőséggel. A szerdai, Soroksár elleni mérkőzésen játékban és a helyzetek kidolgozása szempontjából is jól teljesítettünk, ráadásul megint nem kaptunk gólt, ami külön öröm.

Schindler Szabolcs: – Feszített a program, hiszen vasárnap nyolc napon belül már a harmadik bajnoki mérkőzésünket játsszuk. Nagyon nehéz mérkőzésre számítunk a nyáron megerősödött, szervezetten futballozó Budafok ellen. A vendégeknél több kiváló labdarúgó szerepel, így a korábbi válogatott Filkor Attila, a gólerős támadó Horváth Roland, a remek középpályás Kovács Dávid és a Puskás Akadémiától érkezett fiatal támadó, Szabó Máté, aki eddig három gólt szerzett. Nekünk hazai pályán, szurkolóink támogatása mellett, végig fegyelmezetten kell játszanunk és az adódó lehetőségeinket az eddiginél jobban kell kihasználnunk, hiszen csak akkor érhetünk el kedvező eredményt.

[ae-fb-embed url=’https://www.facebook.com/1912elore/videos/2104157429892307/’ width=’680′]

A Békéscsaba 1912 Előre – Budafoki MTE mérkőzés játékvezetőjeként Szilágyi Sándort akkreditálta a szövetség. Az 1984-as születésű sporival legutóbb 2019. május 19-én, a Békéscsaba 1912 Előre – Kazincbarcika 3-0 mérkőzésen, tartalék játékvezetőként találkozhattunk. Pályafutása alatt összesen 617 sárga- és 33 piros színű lapot használt fel. Segítőiként Bornemissza Norbertet és Garai Pétert jelölték ki, míg a tartalék játékvezető feladatait Nazsa Tamás látja el. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

A Merkantil Bank NB II Liga 2019/2020-as szezon hetedik fordulóját szeptember 1-én (vasárnap) 16:30 órától Dorogi FC – Szombathelyi Haladás, Kazincbarcika – Nyíregyháza Spartacus FC, Duna Aszfalt TLC – MTK Budapest, 17:00 órától FC Ajka – Vác FC, Békéscsaba 1912 Előre – Budafoki MTE,  Aqvital FC Csákvár – BFC Siófok, Szolnoki MÁV FC – Szeged-Csanád Grosics Akadémia, 19:00 órától pedig Gyirmót FC Győr – Budaörs, valamint szeptember 2-án (hétfő) 20:00 órától WKW ETO FC Győr – Vasas FC párosításokban rendezik meg. A Soroksár ebben a fordulóban pihen (a Balmaz kizárása miatt), az 5. fordulóból elmaradt FC Ajka – Nyíregyháza Spartacus FC mérkőzést pedig szeptember 7-én (szombat) 17:00 órától pótolják.

Szeptember 1-én (vasárnap) Békéscsabán közepesen felhős időjárás, de kánikula – akár 34 Celsius fok – is lehet. A Nap 19 óra 26 perckor nyugszik, így a második félidőre már kapcsoljuk a villanyfényt.

Szeretettel várunk mindenkit a 2019/2020-as szezon negyedik hazai mérkőzésére!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

Figyelem! Felhívjuk figyelmüket, hogy az 1912elore.hu web- és a facebook.com/1912elore oldalon megjelenő hírek, interjúk, ötletek, megoldások és fotók a Békéscsaba 1912 Előre Futball Zrt. tulajdonát képezik. Tilos a tulajdonos előzetes engedélye nélkül a tartalom egészét vagy egyes részeit bármely formában átruházni, terjeszteni, reprodukálni vagy a saját személyes használatot meghaladó mértékben tárolni esetleg kinyomtatni. A híranyagok bármilyen célú szolgáltatásként való felhasználása hangsúlyozottan csak a tulajdonos előzetes írásbeli engedélyével és csakis a forrás pontos megjelölésével történhet. Az itt fellelhető tartalmak ettől eltérő kezelése szerzői jogi vita tárgyát képezheti.