Beharangozó: Békéscsaba 1912 Előre – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő

A kérdés ezúttal, hogy vajon sikerül megőrizni az idei szezonban hazai veretlenségünket, egyúttal itthon tartani a három pontot 2018. október 28-án (vasárnap) 17:00 órától, amikor a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő együttesét fogadjuk a Kórház utcában?!

A hazai mérleg eddig 6 győzelem és 1 döntetlen, 19 pont, valamint 13 rúgott gól – ami majdnem kettőt jelent meccsenként -, illetve a két mérkőző fél tabellán elfoglalt helye (3. Békéscsaba, 13. Balmazújváros), és eddigi produktumából is kitűnik, hogy a vendég csapatok az utóbbi időben NEM győzni járnak a Viharsarokba. Eddig kizárólag a Kaposvár tudott egyetlen pontot elvinni a Kórház utcából, így annak ellenére, hogy az utóbbi három mérkőzés nem egészen úgy sikerült, ahogy azt szerettük volna, azért az “országos egyes” jelzőt nyugodt szívvel a mérkőzés elé biggyeszthetjük. Az előző forduló eredményeinek köszönhetően továbbra is a harmadik pozícióból várjuk a tavaly még első osztályban bukdácsoló következő ellenfelünket, akik új vezetőedzőjük Bekő Balázs révén próbálnak pozíciókat fogni a bajnoki táblázaton. A tíz hely különbség bizakodásra és magabiztosságra ad okot, de tudjuk ebben a szezonban bármi, bárhol és bármikor megtörténhet, így a koncentráltság, figyelem és az ellenfél megfelelő tisztelete elengedhetetlen. A Hajdú-Bihar megyeiek eddigi teljesítménye nem éppen a kirakatba való, hiszen a 13 forduló alatt mindössze három alkalommal tudták begyűjteni a három pontot, mellette hatszor döntetlenre végeztek és négyszer vesztesen hagyták el a pályákat. Ez eddig csak 15 pont megszerzésére volt elég, mellyel szemben csapatunk 24 egysége mindössze egy mérkőzésnyi lemaradást jelent az éllovas Gyirmót FC együttesével szemben. A befejezések és ezen belül a második félidők valamiért nem úgy működtek az elmúlt három meccsen, mint ahogy szoktak, hiszen a számokból is kiolvasható, hogy az első félidő eredményeit figyelembe véve még mindig vezetjük a képzeletbeli tabellát. A szakmai stáb is tudja, látja az adatokat, számokat és a héten is tett azért, hogy javítsuk-orvosoljuk a hibákat.

A két csapat történelmét vizsgálgatva szintén csabai fölényt matekozhatunk ki, hiszen 2011. október 8-dika óta lejátszott tíz bajnoki meccsből négy alkalommal mi győztünk, négyszer döntetlen eredmény született, kétszer pedig vendégeink voltak a nyerők. A gólarány 13-8 javunkra. Utoljára egyébként 2018. április 4-én a Kupa tavalyi kiírásának oda-visszavágós szakaszában találkoztunk az Újvárossal, akkor az első meccsen 5-0, a másodikon már itthon 1-2 eredmény született. Azóta viszont sokat fordult a világ kereke, hiszen kiestek az első osztályból és a jelenlegi keretük már teljesen más erőt képvisel. Az utóbbi mérkőzések egyenlegét vizsgálgatva sem tudunk olyan tényezőt leírni, amely vendégeink felé billentené a mérleg nyelvét, hiszen utoljára szeptember 26-án (több, mint egy hónapja) tudtak győzni az egyik újonc, Monor ellen. Azóta két döntetlen, valamint két vereség a mérlegük, tehát nem éppen a legjobb szájízzel érkeznek a Viharsarokba.

A hajdúságiak keretét leltározva Balázs Richárd és Szécsi Gergő neve is ismerősen cseng a csabai drukkerek számára. Érdemes lesz kiemelt figyelmet szenteli Óvári Zsolt Leventének, valamint Papucsek Barnának is, hiszen mindketten 3-3 alkalommal találtak már az ellenfelek kapujába. Színes lapok miatti eltiltott egyik csapat keretében sincs, veszélyeztetett helyzetben (négy sárga lap) azonban szintén Papucsek Barnát, tőlünk pedig Királyt és Ribánszkit említhetjük. Sérültekkel azonban ismét tele a padlás: hiszen Pilán Márkó és Ilyés Tamás beszakadt feszítő- illetve hajlító izma miatt sajnos hosszabb időre kidőltek, Tóth Dániel és Babinyecz Balázs pedig továbbra is maródi. A jó hír, hogy Szalai Dániel viszont már tudja vállalni a mérkőzést és a többiek is bevethetők.

A bajnoki táblázatot olvasgatva látszik, hogy a megszokottak szerint szoros a mezőny, az első négy helyezett három egységen belül (1. Gyirmót, 2. ZTE, 3. Békéscsaba, 4. Kaposvár), ahogy az utolsó öt helyezett is. A kieső helyeken a Cegléd (18.), a Mosonmagyaróvár (19.) és a Monor (20.) osztozkodik, és ezúttal némileg szurkolhatunk a Vasas feltámadásáért, hogy a Gyirmótot maguk alá gyűrjék, valamint a Budafok Kaposvári vendégszereplése alkalmával is minden jót kívánunk a fővárosiaknak. Ne írjuk le a Soroksárt sem, hiszen a számunkra legrosszabb forgatókönyv szerint velük is számolni kell. A Zalaegerszeg Mosonmagyaróvár elleni vereségéért biztosan igen jó oddsok jósolhatók – bár láttunk már karón varjút -, így mindenképpen izgalmas és fordulatos felvonás elé nézünk.

A Békéscsaba 1912 Előre – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő mérkőzés játékvezetőjeként Ducsai Józsefet akkreditálta a szövetség. Az 1978-as születésű sporival legutóbb 2018. július 29-én, a Békéscsaba 1912 Előre – Credobus Mosonmagyaróvár 3-0 mérkőzésen, szintén játékvezetőként találkozhattunk. Pályafutása alatt összesen 613 sárga- és 31 piros színű lapot használt fel. Segítőiként Varga Gábort és Bornemissza Norbertet jelölték ki, míg a tartalék játékvezető feladatait Kátai Gábor látja el. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

Boér Gábor: – Egy picit hullámvölgybe kerültünk, bár játékban azért olyan nagy gond nincs, hiszen az elmúlt mérkőzéseken is gyakorlatilag tudtuk uralni a játék menetét. Elsősorban a Kaposvár elleni meccsre gondolok, ahol igen jól játszottunk, de mégsem tudtuk rárúgni a második gólt. Ugyanez volt a helyzet Tiszakécskén is, ahol szintén elfogadható játékot produkáltunk, de kihagytuk a helyzeteket. Ezen kell tovább dolgoznunk, bár ez nem egyszerű, hiszen edzésen nem lehet ilyen mérkőzés szituációkat teremteni. Megpróbáltunk ezen melózni, hogy a befejezések sikeresebbek legyenek a hétvégén. Továbbra is látszik, mennyire kiegyensúlyozott a bajnokság, hiszen az utóbbi három alkalommal nem tudtunk győzni és még mindig a harmadik helyen állunk. Az a célunk, hogy megtartsuk ezt a pozíciót és ha lehet, akkor egy kicsit előrébb lépjünk.

Bekő Balázs: – A Békéscsaba jól szerepel eddig a szezonban, s az látszik, hogy ezért sokat is dolgoznak, sokat is tesznek. Abból a szempontból hasonló cipőben jár a két klub valamilyen formán, hogy mindkét gárdánál jelentősen átalakult a keret az utóbbi időben. Jó iramú összecsapásra számítok, nagy energiák fognak egymásnak feszülni, hiszen két fiatal csapatról van szó. Az pedig, hogy ki tud a másik fölé kerekedni, úgy érzem, hogy egy-egy adott szituáció, vagy egy adott pillanat fogja eldönteni a mérkőzésen belül.

A Merkantil Bank NB II Liga 2018/2019-es szezon 14. fordulója már október 27-én (szombat) 17:00 órától megkezdődik a ZTE FC – Credobus Mosonmagyaróvár találkozóval, a többi mérkőzést pedig október 28-án (vasárnap) 13:30 órától Nyíregyháza Spartacus FC – Duna Aszfalt TVSE, BSS Monor – KBSC FC, Ceglédi BSE – Budaörs, 17:00 órától, Kaposvári Rákóczi FC – Budafoki MTE, Békéscsaba 1912 Előre – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő, WKW ETO FC Győr – Vác FC, Aqvital FC Csákvár – Dorogi FC, BFC Siófok – Soroksár SC, valamint Vasas FC – Gyirmót FC Győr párosításokban bonyolítják le.

Békéscsabán az előrejelzés szerint: vasárnap közepesen felhős időjárás várható, 1 mm eső valószínűsíthető és a maximális hőmérséklet akár 24 Celsius fok lehet. A Nap 2018. október 28-án már 16 óra 34 perckor nyugszik.

Figyelem: óraátállítás!

Számítunk szurkolóink hathatós támogatására, hiszen játékosaink számára különösen fontos, hogy ismét valódi futball hangulat legyen a Kórház utcában és közös érdekünk, hogy csapatunk sikerrel szerepeljen újabb hazai mérkőzésén.

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

Kapcsolódó hivatkozás:
http://1912elore.hu/site/video-csutortok-20181025/

Csatlakozzon közösségi oldalainkhoz:

http://www.facebook.com/1912elore

https://www.instagram.com/1912elore/