A feljutás a tét

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 534 másodperc.

A szezon két legnagyobb téttel bíró mérkőzése közül az első következik 2024. június 2-án (vasárnap) 16:00 órától, amikor a Tatabánya vendégeként lépünk pályára az osztályozó első fordulójában.

Opus Tigáz Tatabánya - Békéscsaba 1912 Előre

Mivel az osztályozók oda-visszavágós rendszerben bonyolódnak, így a sorsolás értelmében a második fordulót 2024. június 9-én (vasárnap) 16:00 órától rendezzük meg a békéscsabai Kórház utcai Stadionban. Az a csapat szerzi meg a 2024/25. évi NB II. osztályú férfi felnőtt nagypályás bajnokság részvételi jogát (indulási jog), amelyik két mérkőzésen több gólt szerez. Ha a két lejátszott mérkőzésen mindkét csapat ugyanannyi gólt szerzett, a visszavágó mérkőzés rendes játékidejének leteltét követően 2 x 15 perces hosszabbítás következik. A hosszabbításban több gólt szerző csapat szerzi meg a részvételi jogot. Ha a hosszabbítás során mindkét csapat ugyanannyi gólt szerez, vagy nem születik gól, akkor a részvételi jog a büntetőrúgásokkal (büntetőpárbaj) dől el.

A hatályos LVSZ 19.§ (1) bekezdés d) pontja alapján, amennyiben a bajnokságból való feljutás, illetve kiesés osztályozó mérkőzésekkel is történik, akkor a bajnoki eredményhez hozzáadódik az osztályozó mérkőzéseken elért eredmény (pontszám, gólkülönbség, stb.). A hatályos LVSZ 19.§ (1) bekezdés e) pontja alapján, amennyiben a bajnoki (verseny) osztályba a csoportok létszáma nem azonos, akkor a következő számítási metódus alapján kell meghatározni az adott csoportban megszerzett pontokból az elért eredményt: (megszerzett pontok / megszerezhető összes pont) x 100, az eredményt egy tizedes pontossággal százalékos értékben kell megadni. A magasabb százalék számot elérő csapatot kell előnyben részesíteni az esetleges létszámfeltöltésnél.

Tatabányai SC – Békéscsaba 1912 Előre 0-2 (0-0)

A gyors szabályismertetés után szeretnénk leszögezni, mivel a fél ország rápörgött a Szombathelyi Haladás megüresedett helye miatti mizériára, hogy csapatunk és játékosaink a pályán szeretnék kiharcolni a feljutást. Ahogy eddig, ezután is megteszünk mindent annak érdekében, hogy sportszerűen le tudjuk győzni ellenfelünket és ezáltal elérjük célunkat. Mindenki tudja, így mi is tisztában vagyunk vele, hogy a szezon két legfontosabb mérkőzése következik, ezért klubunk mindent ennek rendelt alá, most csak az számít, hogy győzni tudjunk! Megpróbáljuk a zavaró körülményeket, hangokat és visszhangokat egyaránt kizárni, a heti regeneráció és edzésmunka is az osztályozóra való felkészülés jegyében zajlik-zajlott a lehető legkomolyabb felkészüléssel. Szerencsére sérültjeinket sikerült olyan állapotba hozni, hogy segíteni tudjanak az előttünk álló két mérkőzésen. Nem félünk semmitől és senkitől, féljen az aki szembe jön velünk, mert elérkezett az idő, hogy szurkolóink segítségével visszajussunk a másodosztályba!

Következő, egyben utolsó ellenfelünk az Észak-Nyugati csoport győztese, az Opus Tigáz Tatabánya. A Komárom-Esztergom vármegyeiek ellentétben velünk szinte az utolsó pillanatig feszültségben voltak, hiszen gyakorlatilag csak az utolsó előtti fordulóban dőlt el a sorsuk, még akkor is ha matematikailag azért megvolt az esélye a Bicskének is. Végül azonban behúzták, így 30 lejátszott forduló alatt 20 győzelem, 6 döntetlen, 4 vereség, valamint 66 bajnoki pont mérleggel szerezték meg az aranyérmet, ezzel kivívták a jogot az osztályozón való részvételre. Útjuk közel sem volt annyira sima mint a miénk, hiszen több a döntetlen és a vereség is statisztikájukban, de túl hosszú veretlenségi sorozatot sem tudnak felmutatni. Ettől függetlenül három pont előnnyel a Bicske előtt bajnokok lettek, a többi pedig – ahogy mondani szokták – már történelem. Szerzett gólok tekintetében is jócskán elmaradtak tőlünk, míg csapatunk nyolcvanegyszer, addig a bányászvárosiak csak ötvenkilencszer találtak be. Gólkülönbségünk több mint kétszer olyan jó, nevünk mellett hatvanöt áll a bajnoki táblázaton, addig a kék-fehéreknél csak harmincegy. De tudjuk, hogy a statisztika csak arra jó, hogy megcáfolják a csapatok a pályán, ezért nem hagyatkozunk sem különféle adatokra, sem egyéb kacifántos számolgatásra és/vagy esélylatolgatásra! Győzni akarunk és győzni is fogunk, más opció nem jöhet szóba!

A két mérkőző fél egyébként jelentős közös múlttal bír, hiszen akár az első- vagy a másodosztályban, akár a Kupában számos alkalommal találkoztunk már a TSC-vel. A meccstörténelem szerint 32 első osztályú mérkőzést olvashatunk ki a számhalmazból, melyből húsz alkalommal a Tatabánya, míg hétszer a Békéscsaba tudott győzni, a fennmaradó öt meccsen pedig döntetlen eredmény született. A másodosztályban már jóval kisebb mennyiségű az adat, hiszen összesen egy-egy győzelem és vereség, valamint két döntetlen szerepel a csapatok neve mellett. Utoljára 2018. október 31-én, a Magyar Kupa 2018/2019. 7. fordulójában találkoztunk velük, amikor 0-2 arányban sikerült legyőzni őket és megérdemelten jutottunk a legjobb 32 közé.

A Bányász egyébként a 2013/2014-es szezonban szerepelt utoljára a másodosztályban, azóta a harmadosztály és a Vármegyei I. osztály között ingáztak, bár az utóbbi négy idényt stabilan az NB3-ban töltötték. Egy szó mint száz, hatalmas lehetőség előtt állnak, hiszen 11 év után ismét kiharcolhatják a feljutást, bár ebbe nyilvánvalóan nekünk is lesz beleszólásunk! Ügyeletes gólfelelősük Árvai Dániel, aki az utolsó Szombathelyi MÁV Haladás VSE elleni mérkőzésen is három pontot érő gólt szerzett, egészen 17 találatig jutott eddig – tehát érdemes lesz rá kiemelt figyelmet szentelni! A tatabányai keretből biztosan hiányozni fog Forró Gyula, aki összegyűlt öt sárga cédulája miatt az automatikus eltiltás sorsára jutott. Szerencsére csapatunknál nem lesz szankcionált játékos, így gyakorlatilag a teljes keret Csató Sándor rendelkezésére áll, ahogy ezt terveztük is. Vendéglátóink egyébként a félidei táblázaton is igen előkelő, második helyen álltak, a hazai-vendég tabellán pedig, hazai körülmények között az elsők – tizenöt Tatabányán lejátszott mérkőzésükből tizenegyszer győzni tudtak. A MOL Magyar Kupa idei szezonjának első fordulójában 0-3 arányban búcsúztatták a Balatonalmádit, a másodikban legyőzték az Tarr Andráshida SC együttesét (0-4), a harmadik felvonásban Opus Tigáz Tatabánya – Szombathelyi MÁV Haladás VSE 4-0 eredmény született, a negyedik fordulóban viszont már nem volt szerencséjük, hiszen az első osztályú Újpest FC búcsúztatta őket (0-2).

Csató Sándor: – Igyekeztünk függetleníteni magunkat attól az elterjedt, nem hivatalos hírtől, mely szerint a két osztályozó jobb összteljesítményét produkáló vesztesét kéri fel a másodosztályú szereplésre az MLSZ, a licenc nélkül maradó Haladás helyére. Tatabányán is úgy futunk ki a pályára, hogy győzni szeretnénk vagy legalább döntetlent elérni, mindezzel ugyanis nem csak nyomást helyeznénk az ellenfelünkre, de az idei veretlenségünket is megőrizhetnénk. Erős csapat a Tatabánya, elemeztük néhány meccsüket, ez alapján igyekeztünk minél jobban felkészülni belőlük. Akadnak apróbb problémákkal bajlódó játékosaink, de reményeink szerint Fazekas kivételével teljes lesz a meccskeretünk.

Az Opus Tigáz Tatabánya – Békéscsaba 1912 Előre mérkőzés játékvezetőjeként Rúsz Mártont, segítőiként Tóth II. Vencelt és Rózsa Dávidot, tartalék játékvezetőként pedig Berényi Tamást akkreditálta a szövetség. Az 1994-es születésű sporival 2023. április 30-án, a Békéscsaba 1912 Előre – BFC Siófok 2-2 mérkőzésen szintén játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása során a másodosztályban eddig 258 sárga- és 18 piros lapot használt fel. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

A mérkőzést az M4 Sport Televízió élőben közvetíti. Az élő közvetítés ellenére Békéscsabáról és Budapestről is jelentős számú lila-fehér szimpatizáns és drukker indul útnak, hogy szurkoljon csapatunknak! Hálásak vagyunk, leszünk és köszönjük szépen!

Az előrejelzés szerint Tatabánya térségében közepesen felhős idő várható, de elszórtan zivatarok is előfordulhatnak, a legmagasabb nappali hőmérséklet +26 Celsius fok körül alakulhat. A Nap 2024. június 2-án (vasárnap) 20 óra 35 perckor nyugszik.

Arra biztatjuk közönségünket, hogy amennyiben módjukban áll, utazzanak el a mérkőzésre és szurkoljanak a srácoknak!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.


Értékelj!

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Értékelések átlaga: / 5. Értékelések száma:

Még nincs értékelés.


Mérkőzés


Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: