Soroksár SC – Békéscsaba 1912 Előre

Merkantil Bank NB II Liga 2017/2018. 19. forduló

Soroksár SC – Békéscsaba 1912 Előre

0-2 (0-1)

Időpont: 2017. november 26. (vasárnap) 13:00 óra

Helyszín: Szamosi Mihály Sporttelep

Cím: 1239 Budapest, Haraszti út 26.

Játékvezető: Szilasi Szabolcs

Asszisztensek: Aradi József, Mohos Milán

Tartalék játékvezető: Horváth Tibor

Soroksár: Kovács Dániel, Valencsik Dávid, Frőhlich Roland, Gyepes Gábor, Gera Dávid, Lakatos István, Gárdos András, Silye Erik, Huszák Tamás, Gyömbér Gábor, Pál András. Cserék: Steer Bence, Fülöp Noel, Csillag Dárius, János Norbert, Albert Ádám, Tamási Zsolt, Derekas Zoltán.
Vezetőedző: Lipcsei Péter

Békéscsaba: Ribánszki László, Birtalan Botond, Mészáros Márk, Szatmári István, Nagy István, Tóth Dániel, Gránicz Patrik, Viczián Ádám, Pilán Márkó, Dlusztus András, Szélpál Norbert. Cserék: Máthé Gábor, Zahorán Balázs, Ilyés Tamás, Urbin Péter, Király Patrik, Kiss László, Nagy Sándor.
Vezetőedző: Boér Gábor

Gólszerző: Mészáros Márk (2. perc), Urbin Péter (75. perc).

Sárga lap: Lakatos István (33. perc), Frőhlich Roland (63. perc).

Piros lap: János Norbert (89. perc).

Fotó: Csabadrukker Sunga-Lunga

Jól kezdődött a mérkőzés a Lilák számára, hiszen a 2. percben egy védelmi bizonytalanságot Mészáros Márk tudott kihasználni. Tizennyolc méterről elengedett lövése utat talált a lábak között, és a kapu jobb alsó sarkában kötött ki: 0-1. A hidegzuhany után megpróbált talpra állni a Sori, és három perc múlva Frőhlich próbálkozott 16 méterről, majd pár egységgel később Ribánszkinak kellett játékba avatkoznia. A 13. percben Lakatos lépett ki a balösszekötő helyén, de az ötös sarkáról nem tudta átpörgetni a labdát kivetődő kapusunk felett. Három egységgel később Birtalan indította mesteri átadással Tóth Dánielt, de a támadó lövését Kovács vetődve hárította. Közeledve a játékrész feléhez Gyömbér meredek, ötvenméteres, lőtt labdáját Gera elől Mészáros vetődve fejelte haza kapusának. Egy kicsivel később Silye lőtt kapura, de ez sem okozott gondot hálóőrünknek. Fél óra játék után Frőhlich emelt remekül Pál András elé, aki ziccerben lőhetett, de Ribánszki ismét bravúrral hárított. A kipattanó után Lakatos került kapcsolatba a védőkkel, és színészi teljesítményéért sárga lap lett a jutalma. A 36. percben Szatmári végezhetett el pontrúgást, Kovács kapus azonban biztos kézzel védett. Egy perccel később újra Szatmári és Birtalan volt a főszereplő, amikor egy támadást követően előbbi emelhetett kapura, az óriási helyzetben Valencsik a gólvonalról mentett. Öt perccel a játékrész vége előtt újra Ribánszkinak kellett reflexpróbát tartania, amikor Huszák próbálkozását semlegesítette.

A szünetben Boér Gábor cserélt, Gránicz helyett Nagy Sándor érkezett. A 47. percben Ribánszki ott folytatta, ahol az első játékrészben abbahagyta, hiszen Pál András lövését kellett védenie. Az 50. percben ismét Huszák volt aktív, Pál visszagurítását lőtte kapura, de sokadszor is portásunk győzött. Az 57. percben Lipcsei Péter is cserére szánta el magát, Gera helyett János Norbert folytatta. Négy perccel később Urbin jelentkezett játékra, aki Nagy Istvánt váltotta. A 64. percben villant egy sárga lap, Frőhlich reklamálását nem vette jó néven Szilasi játékvezető. Húsz perccel a vége előtt Szatmári jobb oldali beadását, Viczián előrevetődve csúsztatta a kapu mellé. Két egységgel később Pál a tizenhatos vonaláról visszagurított János elé, aki a léc fölé bombázott. A 74. percben védő helyére támadó érkezett, Valencsik Dávidot Albert Ádám váltotta a hajrára. Egy perccel később megdupláztuk előnyünket, Szatmári a bal oldalról keresztbe lőtte a labdát, Kovács csak beleütni tudott, majd érkezett Urbin, és az ötös sarkáról a hálóba helyezett, 0-2. A 76. percben vezetőedzőnk kihasználta harmadik cseréjét is, Birtalan helyett Király kapott lehetőséget. Hét perccel a lefújás előtt Huszák helyére Tamásit küldte pályára Lipcsei mester. A 89. percben János buktatta Királyt, megkapta második sárga céduláját is, így 10 emberrel kellett a vendéglátónak befejeznie az összecsapást.

Boér Gábor: – Gratulálok a fiúknak, nagyon értékes győzelmet szereztünk egy nagyon jó csapat ellen. Számomra egy kicsit érthetetlen is a Soroksár tabellán elfoglalt helye, hiszen a mai napon is bizonyították, hogy jó csapatot alkotnak. Az első félidőben korán megszereztük a vezetést, és ettől fogva tudtuk azt a játékot játszani, amit egy idegenben szereplő együttesnek kell. Ezt jól is csináltuk, megvoltak a lehetőségeink, le tudtuk volna zárni már az első játékrészben a meccset. Ezután volt néhány szerencsés szituáció, de úgy érzem ez most kijárt nekünk is. Keményen megdolgoztunk az eredményért, így nagyon örülök, hogy előzni tudtunk a tabellán. Menni és dolgozni kell tovább, két nehéz meccs következik az előttünk álló héten, ahol nem lehet más célunk, csak a győzelem! Szurkolóinknak köszönöm a biztatást!

Hatalmas fegyvertényt végrehajtva, az ősszel még szerezhető kilenc pontból hármat már begyűjtött csapatunk. Jó előjel ez a hétközi kupaforduló előtt, és a többi mérkőzés eredményeképpen már a 4. helyről várhatjuk, a továbbra is mélyrepülést folytató Kazincbarcika elleni következő bajnokit.

line_purple