Opus Tigáz Tatabánya – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 417 másodperc.

Opus Tigáz TatabányaBékéscsaba 1912 Előre

NB III. Osztályozó 2023/2024.
1. forduló

Opus Tigáz Tatabánya – Békéscsaba 1912 Előre

2-2 (1-1)

Élő televíziós közvetítés


Időpont: 2024. június 2. (vasárnap) 16:00 óra

Helyszín: Tatabánya, Grosics Gyula Stadion

Cím: 2800 Tatabánya, Szent Borbála út

Játékvezető: Rúsz Márton

Asszisztensek: Tóth II. Vencel, Rózsa Dávid

Tartalék játékvezető: Berényi Tamás

Tatabánya: Lóth Péter, Árvai Dániel, Kovács István, Krupánszki Balázs, Molnár Tibor, Szegleti Gergely, Katona Károly, Buna Gábor, Letenyei Zalán, Székely Ervin, Szalánszki Gergő. Cserék: Balla Olivér, Hadobás Zétény Zsombor, Soltész Barnabás, Kocsis Gergő, Zacsek Csaba Márk, Szegő Imre, Kiprich Dávid József, Pénzelik Soma, Klausz Ádám, Német Dániel, Dala Samu.
Vezetőedző: Gyürki Gergely

Békéscsaba: Póser Dániel (90), Pintér Norbert (07), Zádori Krisztián (09), Hodonicki Márk (16), Pusztai András (18), Kuzma Hunor Álmos (22), Albert István (25), Kóródi Nándor (27), Tóth Máté (30), Bora György (55), Sármány Kristóf (70). Cserék: Krnács Richárd (35), Komáromi Csongor (02), Kovács Gergő (03), Mihály Bálint (06), Zvara Levente Mátyás (08), Vólent Roland (10), Hulicsár Máté (14), Ilyés Tamás (17), Szabó Csaba (42) .
Vezetőedző: Csató Sándor

 Gólszerzők: Sármány Kristóf (24. perc), Árvai Dániel (45. perc), Kóródi Nándor (58. perc), Szegleti Gergely (65. perc).

 Sárga lapok: Kovács István (28. perc), Hodonicki Márk (31. perc).


A mérkőzés első helyzetét Árvai fejese jelentette a 4. percben. A 10. percben ismét az előbb említett hazai játékos fejelt egy szöglet után a csabai kapu mellé. A 13. percben Katonát figyelmeztette a játékvezető, mert Hodonickivel szemben volt szabálytalan. A 17. perc elején Sármány szerzett labdát, beadásáról Zádori késett le, nagy lehetőség volt. A 19. percben Hodonicki lőtt ballal, Lóth biztos kézzel védett. A 24. percben Kóródi indult meg a szélen és kiválóan tálalt Sármány elé, aki nem hibázott (0-1). A 28. percben a másik oldalról Pusztai lőtt kapásból, a labda a kapufáról pattant a játékterületen kívülre – majdnem jött a második. A 31. percben ismét Sármány elé került a labda, aki ezúttal ballal lőtt kapura, de Lóth kapusnak nem okozott gondot a löket. A 32. percben Árvai távoli szabadrúgása szögletre pattant, az elvégzett sarokrúgás viszont nem okozott veszélyt. A 36. percben egy kontratámadás végén Sármány szöktette hosszan magát, odalett a lehetőség. A 43. és 44. percben egy-egy szabadrúgást végezhetett el a Tatabánya, de nagyobb volt a füstje, mint a lángja. A 45. percben Árvai rázta le védőit és lőtt távolról, így némileg váratlanul kiegyenlítette az eredményt (1-1).

Opus Tigáz Tatabánya - Békéscsaba 1912 Előre 2-2 (1-1)

Fotó: Árvai Károly

A  félidőben egyik mester sem cserélt. A 49. percben egy hazai lövés ment jócskán fölé, az 53. percben viszont egy kapu előtti kavarodásban csak a szerencse mentett meg minket az újabb tatabányai góltól. Albertet és Tóth Mátét is ápolni kellett, így egy ideig nyolc mezőnyjátékossal voltunk a pályán. Az 56. percben Pusztai lőhetett tisztán, de sajnos mellé ment a próbálkozás. Az 58. percben egy mutatós támadás végén Kóródi lőtt ballal (1-2). A folytatásban gólszerzőnket találta fejen egy labda, percekig kellett ápolni és felkészültünk a kényszerű cserére. A 63. percben kettőt is cserélt a hazai együttes, próbáltak reagálni az előállt helyzetre. A 64. percben Soltész lőtt, Póser itt még védett, a 65. percben viszont Bora már csak a gólvonalon túl tudta menteni Szegleti lövését, így ismét egyenlítettek a hazaiak (2-2). A 71. percben Vólent és Hulicsár érkezett, Sármány, valamint Zádori helyére. A 75. percben Szalánszki szabadrúgása okozott zavart. Egy perccel később Pusztai helyett Zvara kapott lehetőséget. A 82. percben még Komáromit is bevetettük a Tóth Máté helyett. A játékvezető a cserék és az ápolások miatt négy percet hosszabbított. A 93. percben némileg beszorultunk és többször is veszélyeztettek a hazaiak, de végül igazságosnak mondható döntetlen eredmény született, így a döntés az egy hét múlva már Békéscsabán megrendezésre kerülő visszavágóra marad.

Csató Sándor: – Jó iramú mérkőzés volt, mindkét csapat győzelemre játszott. Az első félidőben volt lehetőségünk arra, hogy nagyobb különbséggel vezessünk, ehelyett a félidő végén egalizáltak a hazaiak. Szünet után sem lankadt az iram és a lényeg, hogy nem kaptunk ki, így továbbra is veretlenek vagyunk idén, a feljutást pedig hazai pályán kell kiharcolnunk.

Gyürki Gergely: Azt szokták mondani, hogy félig tele van a pohár, félig meg üres. A mérkőzés vége alapján úgy érzem, inkább félig üres ez a pohár. Az első félidőben volt egy rosszabb periódusunk, akkor a Békéscsaba több gólt is szerezhetett volna. Összességében közönségszórakoztató mérkőzés volt, mindkét csapat felvállalta a bátor támadójátékot, sok helyzetet láthattak a nézők. Volt, amikor az ellenfél dominált, de volt, amikor pedig mi voltunk a jobbak. A második félidőben a teljesítményünk, az intenzitásunk nagyon rendben volt. Biztos vagyok benne, hogy a visszavágón ugyanezzel a teljesítménnyel gondot tudunk okozni a Békéscsabának. Köszönjük a szurkolóinknak, akik belehajszoltak minket abba, hogy mindig felálljunk a hátrányból! Minden esélyünk megvan, hogy jövő héten megszerezzük a feljutást.


A felnőtt belépőjegyek 1.000,- forintba, míg a diák-nyugdíjas tikettek 700,- forintba kerülnek, 14 éves kor alatt viszont ingyenes a belépés. Jegyek a helyszínen vásárolhatók a mérkőzés napján 14:30 órától a főbejárat és a parkoló felőli oldalon is. Fizetés csak készpénzzel lehetséges.


Jegyzőkönyv:

Jegyzőkönyv


Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:


Figyelem! Felhívjuk figyelmüket, hogy az idegenbeli mérkőzések megtekintése és az elutazás előtt minden esetben szíveskedjenek figyelmesen elolvasni a mérkőzésekkel kapcsolatos információkat. A szükséges tudnivalókat időben megosztjuk összes online felületünkön, így a Békéscsaba 1912 Előre NEM vállal felelősséget abban az esetben, ha valaki az információk hiányára hivatkozva, bármilyen okból nem tud az aktuális mérkőzésre bejutni! Előfordulhat, hogy a vendéglátó klub nem ad minden részletre kiterjedő tájékoztatást, így mindenképp javasoljuk, hogy keressék fel az ellenfél csapatának felületeit is és tájékozódjanak a bejutás feltételeiről. A Békéscsaba 1912 Előre minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy vendégei, szurkolói és az érdeklődők időben, megfelelő felvilágosítást kapjanak, de önhibánkon kívül a helyszíni rendezési sajátosságokért NEM vállalhatunk felelősséget. Megértésüket és türelmüket köszönjük!


Értékelj!

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Értékelések átlaga: / 5. Értékelések száma:

Még nincs értékelés.