Tatabányai SC – Békéscsaba 1912 Előre

A bejegyzés kalkulált olvasási ideje 232 másodperc.

Magyar Kupa 2018/2019. 7. forduló

Tatabányai SC – Békéscsaba 1912 Előre

0-2 (0-0)

Időpont: 2018. október 31. (szerda) 17:00 óra

Helyszín: Tatabánya, Grosics Gyula Stadion

Cím: 2800 Tatabánya, Szent Borbála út

Játékvezető: Horváth Máté

Asszisztensek: Bőhm Ármin, Szabó Dániel

Tatabánya: Balla Olivér, Árvai Dániel, Pawelecf Krisztofer, Nagy Richárd, Wágner Dávid, Kovács István, Klausz Ádám, Kocsis Gergő, Solymos Zoltán, Farkas Viktor, Gaszner Roland Tamás. Cserék: Kurucz Pál, Németh Attila Csaba, Horváth Ádám Alex, Víg Bence.
Vezetőedző: P. Nagy László

Békéscsaba: Ribánszki László, Dávid Zoltán Gergő, Nagy Sándor, Lustyik Levente, Mészáros Márk, Gránicz Patrik, Király Patrik, Hursán György, Viczián Ádám, Szélpál Norbert, Sinanovic Sinan. Cserék: Zahorán Balázs, Gigacz Ákos Lázár, Váradi Ádám, Máris Dominik, Styecz Bence, Uram János.
Vezetőedző: Boér Gábor

Gólszerzők: Gránicz Patrik (73. perc), Hursán Levente (78. perc).

Sárga lapok: Nagy Richárd (72. perc), Balla Olivér (77. perc).

Legyőzte az Előre a Tatabányai SC csapatát.

73. perc: a csereként beállt Máris ment el a jobboldalon, a tizenhatoson belül buktatták a hazai védők, a játékvezető tizenegyest ítélt. A büntetőt Gránicz biztosan értékesítette, 0-1.

78. perc: Grániczot akasztották a védők a 16-oson belül, újabb 11-es. Ezúttal Hursán volt az ítéletvégrehajtó, 0-2.

Fotó: Zantleitner Ingrid

Az első félidőben a lelkes megyei I. osztályú hazai csapat tartotta a lépést a lila-fehérekkel. A békéscsabaiak csak kevés helyzetet tudtak kialakítani a jól védekező házigazdák ellen, akik több ügyes akciót vezettek. Ezt igazolja, hogy az első negyvenöt percben négy szögletet is rúgtak, míg a vendégek csak kettőt.

Fordulás után a vendégek próbáltak nagyobb nyomást helyezni a Tatabányára, így több lehetőségük is adódott. A félidő közepén egy jogos büntetőből megszerezte a vezetést az Előre, majd öt perccel később újabb büntetőből esett góllal növelte az előnyt.

A látottak alapján a vártnál nehezebben, de megérdemelten jutott tovább a Békéscsaba a legjobb 32 közé.

Boér Gábor: – Elsődlegesen a továbbjutás volt a cél, bár nem teljesen ilyen formában gondoltam. Mindenek előtt szeretnék gratulálni az ellenfélnek, akik nagyon sportszerű, alázatos és szimpatikus játékot mutattak be – igazi sportemberek. A saját csapatommal kapcsolatban viszont kicsit csalódott vagyok – bár elértük a célunkat -, de ennek ellenére nem tudok arra rájönni, hogy a magyar labdarúgóknak miért van szükségük külső motivációs tényezőkre – legyen az edző vagy bárki-bármi más – ahhoz, hogy felpörögjenek, hogy odategyék magukat, hogy minden mérkőzésen a maximumot tudják nyújtani?! Ezzel kapcsolatban kicsit tanácstalan vagyok, bár szerencsére ez a bajnoki mérkőzésekre egyáltalán nem jellemző, de ahogy egy kicsit az ember próbálja elengedni a kezüket és nem annyira szorosan fogni a dolgokat, akkor ez történik. Ismét tanultam és a későbbiekben még egyszer nem fogom ezt a hibát elkövetni. Többször elhangzott már, hogy lehetne sokkal nyugodtabban-higgadtabban kezelni a dolgokat, én azonban továbbra is azt mondom, ha le fogunk higgadni bármilyen okból, akkor nem leszünk sikeresek. Mindentől függetlenül gratulálok a srácoknak a továbbjutáshoz, de ami a továbbiakban igen fontos, az a vasárnapi bajnoki, ahol kétszázszor jobb teljesítményt kell nyújtanunk.

Készítette: Tatabányai Közösségi Televízió

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz:

Információk

Jegyzőkönyv

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/1921147648180825/