Beharangozó: Tatabányai SC – Békéscsaba 1912 Előre

A Magyar Kupa 7. fordulója következik a 2018/2019-es szezonban a Békéscsaba 1912 Előre számára, amikor a legjobb 32 közé jutás lesz a tét 2018. október 31-én (szerda) 17:00 órától a Tatabányai SC vendégeként.

Következő ellenfelünk a Tatabánya SC pillanatnyilag a Komárom-Esztergom megyei bajnokságban vitézkedik és az eddig lejátszott 10 mérkőzésükből kilencszer győztek, egyszer kikaptak. Ennek és 27 pontjuknak köszönhetően a táblázat második pozícióját foglalják el, előttük az Oroszlány együttese mindössze eggyel több szerzett ponttal vezet, és a Kupa előző (6.) fordulójában a Hajdúböszörményt búcsúztatták 3-2 arányban. A két mérkőző fél 2013. november 30-án találkozott tétmeccsen utoljára, a 2013/2014-es másodosztályú bajnokságban, amikor szintén Tatabányán gólnélküli döntetlen született. Ezt megelőzően 2013. augusztus 17-én, egy hazai 4-0 arányú csabai győzelemre emlékezhetünk jó szívvel. Mindazonáltal tudjuk, hogy a Kupában is bármi megtörténhet – reméljük, nem fog – így csapatunk a bajnoki mérkőzésekhez hasonló komolysággal készül a szerdai összecsapásra és bízunk benne, hogy határozott és meggyőző teljesítmény után nyugodtan várhatjuk a következő sorsolást. A Békéscsaba egyébként szintén az előző felvonásban csatlakozott a mezőnyhöz, amikor az 1908 SZAC Budapest gárdáját búcsúztatta 0-3 arányban.

A sikerrel teljesített Balmazújváros elleni hazai bajnoki (2-1) után sűrűsödik a program a Lilák számára, hiszen a hétközi kupafordulóra készülve más történés is borzolja a kedélyeket, mely tervezés-szervezés szempontjából sem mondható éppen ideálisnak. A történet csupán annyi, hogy az eredetileg 2018. november 4-én (vasárnap) 13:30 órára, a III. kerületi TVSE Stadionba kiírt Vác FC – Békéscsaba 1912 Előre Merkantil Bank NB II Liga 2018/2019. 15. forduló bajnoki mérkőzés helyszíne cikkünk megjelenésének pillanatában még nem ismeretes. A váci együttes az elmúlt hét pénteki napján jelezte, hogy amennyiben október 30-án, a Váci Stadionban esedékes biztonságtechnikai pályabejárás nem jár sikerrel, akkor pályaválasztói jogcsere igényléséhez folyamodik. Ez adott esetben azt jelenti, hogy a mérkőzést november 4-én (vasárnap) 17:00 órától Békéscsabán lenne szükséges megrendezni. Talán nem kell részleteznünk, hogy a kérdéses dátum előtt négy nappal (ebből csupán egyetlen munkanap, hiszen november 1. Mindenszentek, november 2. munkaszüneti nap, november 3. szombat) mekkora logisztikai és szervezési kihívást jelenthet klubunk számára. Arra pedig már egyáltalán nem lehet ráhatásunk, hogy a kérdéses időpontban más jelentős békéscsabai sportesemény is megrendezésre kerül a városban, ráadásul a szakmai stáb, valamint labdarúgóink számára pedig egyáltalán nem mindegy, hogy itthon vagy idegenben játszunk (utazás, szállás, elemzések). Mindentől függetlenül természetesen állunk a feladat elé és legjobb tudásunk szerint igyekszünk majd a következő fordulóban is megfelelőképpen teljesíteni, legyen az itthon vagy bárhol máshol – de ettől függetlenül bízunk benne, hogy órákon belül pont kerülhet a kérdőjel helyére!

A Tatabányára utazók névsorában egészen biztosan lesz változás, hiszen a Kupa jó alkalmat nyújt azok számára is, akik egyébként kevesebb szerephez jutnak. Egy forduló után színes lapok miatti eltiltottakról szerencsére nem tudunk beszámolni, sérültek viszont továbbra is vannak: Tóth Dániel, Babinyecz Balázs, Pilán Márkó és Ilyés Tamás.

A 2017/2018-as kupaidényben a 10. fordulóig jutottunk, ahol az akkor még első osztályú Balmaz Kamilla Gyógyfürdő ellen két mérkőzésen (5-0 és 1-2) arányban fejeztük be a szereplést. Kicsit több, mint egy évvel ezelőtt (2017. szeptember 20.) a Kondoros ellen indultunk egy 0-2-es eredménnyel, majd Mádon arattunk magabiztos 1-4 arányú győzelmet. A folytatásban a Tiszaújvárost búcsúztattuk az első mérkőzéshez hasonlóan 0-2 arányban, majd a 9. fordulóban már oda-visszavágós rendszerben a Nagykanizsa következett, akiket 1-3 és 1-0 arányban múltunk felül.

Kapcsolódó hivatkozás:
http://1912elore.hu/site/category/merkozesek/magyar-kupa-2017-2018/

 

A forduló premierje 2018. október 30-án (kedd) este 20:00 órától következik a ZTE FC – DVTK összecsapással. A hátralévő 31 mérkőzést a hónap utolsó napján 12:00, 12:30, 15:30, 17:00, 18:00, valamint 21:00 órás kezdési időpontokkal rendezik meg.

Érdekességképpen az előző felvonásban már kiesett a Balmazújváros és a Mosonmagyaróvár is, de más olyan eredmény, amelyre felkaphatnánk a fejünket nem született.

A Kupa 7. és 8. fordulójába továbbjutott 2017-2018. évi NB I. osztályú bajnokságban szereplő csapatok kiemeltek, a fordulók sorsolásakor nem kerülhetnek egymással párosításra. A 6-12. fordulók sorsolásakor nincs területi kiemelés. Az 1-8. forduló mérkőzései esetén: amennyiben a két csapat között bajnoki osztálykülönbség van, akkor az alacsonyabb osztályú csapat a pályaválasztó, amennyiben azonos szintű osztályban játszanak, akkor a sorsoláson elsőnek kihúzott csapat a pályaválasztó.

Egy mérkőzésen dől el a továbbjutás. Amennyiben a rendes játékidőben döntetlen az eredmény – függetlenül a csapatok osztályba sorolásától –, akkor 2 x 15 perces hosszabbítás következik. Ha a hosszabbításban mindkét sportszervezet azonos számú gólt ér el, vagy nem esik gól, a továbbjutás a büntetőpontról végzett rúgásokkal dől el a Labdarúgás Játékszabályainak rendelkezései szerint.

Kapcsolódó hivatkozás:
http://1912elore.hu/site/versenykiiras-2018-2019-magyar-kupa/

Ebben a fázisban egyébként más Békés megyei érdekeltségű mérkőzésekre is figyelhetünk, hiszen a Szarvasi FC a Szombathelyi Haladást, a Füzesgyarmati SK pedig a THSE-Szabadkikötő csapatát fogadja.

A Tatabányai SC – Békéscsaba 1912 Előre mérkőzés játékvezetőjeként Horváth Mátét akkreditálta a szövetség, akivel utoljára 2016. szeptember 15-én, a Kozármisleny – Békéscsaba 1912 Előre 0-2 mérkőzésen, tartalék játékvezetőként találkoztunk utoljára. Pályafutása alatt összesen 245 darab sárga és 13 darab piros színű cédulát használt fel. Segítőiként Bőhm Ármint és Szabó Dánielt jelölték ki. Jó mérkőzést kívánunk!

Az előrejelzés szerint Tatabánya térségében a mérkőzés napján gyengén felhős, szeles időjárás várható. A hőmérő higanyszála akár 20 Celsius fokig is emelkedhet, csapadékra nem kell számítani.

A Magyar Kupa 8. forduló sorsolása a WKW ETO FC Győr – Újpest FC mérkőzés után, a Góóól! műsort követően az M4 Sportcsatorna stúdiójában elő adásban kerül lebonyolításra.

Arra buzdítjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll, idegenbe is kísérjék el csapatunkat és szurkolásukkal segítsék újabb győzelemhez a srácokat!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

Csatlakozzon közösségi oldalainkhoz:

http://www.facebook.com/1912elore

https://www.instagram.com/1912elore/

Információk